thuisonderwijs tijdens corona, Thuiswerken en thuisonderwijs in week 3
Persoonlijke verhalen

Thuiswerken en thuisonderwijs in week 3

Waar ik in week één en de tweede week thuis nog dacht dat ik zelf niet bestond, begin ik ook mezelf terug te vinden in week drie. Mede dankzij René die iets heel liefs voor me gedaan heeft! Met al dat thuiswerken en thuisonderwijs in week 3, merk ik weer dat het maar goed is dat ik thuis ben, maar ook nu is het schuldgevoel groot. Ik heb me nooit voorgehouden dat alleen werkende moeders schuldgevoel hadden, maar dit had ik niet verwacht. Zelfs nu ik thuis ben, ben ik bang dat ze tekort komen. 

Is er steeds die twijfel. Ben ik niet te streng, moet ik ze niet wat meer loslaten? Toch is de hele week weer gebleken dat ze zich er goed bij voelen. Ritme, weten waar ze aan toe zijn, wat er wordt verwacht. Ze beseffen heel goed dat het geen vakantie is en gaan met plezier aan de slag. Deze week werkte dat al weer een stuk beter. Ondanks dat Elynn nog geen bureau had, vond ze een manier om op haar kamer te werken. Dankzij alle medewerking van school, ging het afgelopen week ook soepeler. Alleen aan het eind van de week, vanaf donderdag was Thomas er een beetje klaar mee. Iets meer rust, facetimen met opa en oma, Elynn bij hem logeren op zijn kamer, toen ging het een stuk beter.

Thuiswerken en thuisonderwijs in week 3 | Maandag 30 maart

Vandaag gingen ze voor het eerst werken op de opgeruimde kamers. Zo leuk! Thuiswerkende kinderen ook gewoon! En discipline lijken ze wel te hebben hoor. Dankzij de taakbrief die klaar stond en door René geprint was konden ze  zelfstandig werken.

Deze week zowel uit hun schoolboeken als digitaal. Je merkt dat nu het langer gaat duren er niet meer ingezet wordt op herhaling, maar echt verder werken met online instructies. Zo gaaf om te zien wat er allemaal mogelijk is! De middagwandeling blijft lekker. Een frisse neus halen samen, over andere dingen kletsen én uit vier dezelfde muren. Goed voor ons allemaal op veel fronten!

Maandag heb ik zelf notabene ’s morgens kunnen werken, waardoor onder anderen de review van Momambition’s Cassandra ingepland kon worden! Ook kon ik verder met een aantal concepten en werden er een aantal mails uit de inbox weggewerkt. Wat was dát een lekker gevoel.

Ik vind het wel heel jammer dat het me nu niet lukt uitgebreid genoeg tijd te maken voor de cursussen die er liggen. Die doe ik niet zomaar tussendoor, daarbij ontbreekt de energie ook wel, wanneer er wel wat meer tijd voor is.

Dinsdag 31 maart

De kinderen hebben inmiddels al een tijd een continurooster. Ik heb er nog steeds een dubbel gevoel over. Voordeel van nu is dat we weer gezellig met z’n allen lunchen tussen de middag.  Check die rode wangetjes van Finn! Die raakt zijn energie wel kwijt met het buitenspelen met broer en zus en op de trampoline. Oh, en dankzij het mee dansen met Bounce Patrol << NIET KLIKKEN

Ze moeten het wel zonder poffertjesdag doen, maar dinsdag aten we lekker pannenkoeken. Net als op school kijken we educatief tijdens de lunch. Op de taakbrief stond ineens elke dag het Jeugdjournaal, dat moeten we inbouwen, want ik vind andere dingen ook belangrijk.

Misschien is het een idee voor elke middag om half twee, als afronding van de schooldag. Dinsdag lunchten ze in ieder geval met een biologieles van Freek Vonk.

Woensdag 1 april

Ondanks alles kwamen er gelukkig wel wat 1 april grappen voorbij. Hier thuis haalde ik de grap met de luizenscanner in verband met de scholensluiting uit en iedereen trapte er glansrijk in. Ik hoop hem nooit meer nodig te hebben voor een situatie als dit.

Tijdens de lunch was het tijd voor geschiedenis met de Who Was? show. Eén van de educatieve programma’s op Netflix. Grappig; Thomas koos voor Marco Polo. Mijn meisje juist voor de aflevering met twee sterke vrouwen: Frida Kahlo en Susan B. Anthony.

Donderdag 2 april

Echt. Wat. Een. Verschrikkelijke. Dag. Een dag van veel onrust en twijfel aan mezelf. Voor het eerst in deze hele periode dat ik er niet uit zag en het me niet kon schelen. Slobbertrui, behaloos, joggingbroek. Waarschijnlijk is het een dingetje in mijn hoofd, in het oude patroon had ik de donderdag helemaal voor mezelf. Nu even niet.

Gelukkig was er een moment met koffie en koekjes voor mezelf en kon ik nog een paar momentjes meepakken. Met een wijntje besloten we dat ik niet ging koken. De lokale horeca steunen is een goed initiatief immers #helpdehoreca!

Vrijdag 3 april

Werkdag! Want mijn lieve man, is nu tijdelijk elke vrijdag vrij, zodat ik wat ik aandacht geef kan laten groeien!

Deze keer ben ik wel iets later begonnen, want René moest eerst nog langs de peuterspeelzaal, om paas knutsel spulletjes voor Finn op te halen. Zo leuk, een zakje met twee werkjes (waaronder het oude vertrouwde paasei met stippen en strik) en een zakje paaseitjes. Daarbij een werk setje met kleurplaten en liedjes.

Maar netjes in een comfy werkoutfit ging ik snel naar zolder, toen hij terug kwam. Wat heb ik lekker gewerkt, er kwam een leuke review online en schreef ik een blog met wat thuis blijf tips en deed voorbereidend werk andere blogs. Daarbij is mijn mail deels weggewerkt, ook heb ik Elynn haar juf gesproken en Elynn zelf heeft ook bij kunnen kletsen.

W E E K E N D

Na de week waarin alles rondom het thuiswerken en thuisonderwijs steeds normaler werd, voelde dit weekend bijna helemaal gewoon. Bijna alsof er niets aan de hand was! Elynn haar bureau werd in elkaar gezet, als het aan haar lag, alleen door haar. Ze trok de schroevendraaier nog net niet (of juist toch wel) uit René zijn handen.

Ik neusde wat rond naar interieur inspiratie, want ik heb inmiddels de hele woonkamer uitgemest en leeggehaald. Ook ben ik weer een brunette. We zaten lekker buiten met een wijntje, een biertje wat te drinken en wat lekkers. Ik belde anderhalf uur met mijn moeder, Thomas ging beeldbellen met de opa’s en oma’s. En wederom kwamen de trampoline en glijbaan goed van pas.

❥ Ook hoorden we het begin van deze week dat het kabinet de maatregelen tegen corona verlengt tot en met 28 april 2020 en dat was geen vroege 1 april grap. Had jij je daar op ingesteld? Of kwam het als een totale verrassing?

 

 

 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.