Thuiswerkplek verbeteren met ergonomische bureaustoel
Gezonder leven Inspiratie Lifestyle Reviews

Thuiswerkplek verbeteren met ergonomische bureaustoel

Een comfortabele en ergonomisch verantwoorde thuiswerkplek is essentieel voor zowel je gezondheid als productiviteit. Eén van de belangrijkste aspecten van een ergonomische thuiswerkplek is de juiste stoel. Een ergonomische zitkruk biedt niet alleen comfort, maar geeft ook ondersteuning voor een gezonde zithouding tijdens lange uren achter het bureau. Ontdek, dankzij Sabina, hoe je jouw thuiswerkplek verbeteren kunt met een ergonomische bureaustoel voor een betere werkhouding en je algehele welzijn.

Sabina mocht voor Mar-JoYa een ergonomische bureaustoel testen.Via de prachtige website van Wobblez kon ze kiezen uit ergonomische wiebelkrukken, zadelkrukken en zitballen. Ze koos voor een Wobblez wiebelkruk, omdat die het beste bij haar past. Met ADHD is stilzitten sowieso al een uitdaging, en daarbij geeft een zenuwbeknelling in haar buik een extra uitdaging.

Thuiswerkplek verbeteren met ergonomische bureaustoel

Door Sabina – Ook al kiezen de meeste mensen voor een standaard wiebelkruk, die in meer kleuren verkijgbaar is, toch ging ik voor een ergonomische zadelkruk. Ik koos voor de zadelkruk in de kleur cognac. Misschien vanuit mijn paardensport verleden, maar ook voor mijn zithouding leek mij dit een ideale kruk. Je hebt een aantal kleuren keuzes ( en je kunt kiezen uit 2 verschillende hoogtes.

Momenteel werk ik tijdelijk aan een keukentafel i.v.m. een aankomende verhuizing. De stoel die ik hier gebruik voldoet niet. Het is zitten werkend op deze kruk is een aangename verrassing. De hoogte is goed instelbaar en hij zit comfortabel.

Levering ergonomische bureaustoel / Thuiswerkplek verbeteren met ergonomische bureaustoel

De bezorging verliep prettig. Een handzame doos werd bezorgd, hierop was duidelijk te zien dat het de kruk bevatte. De ernomische bureaukruk was netjes verpakt, en een simpele instructie was bijgevoegd.

unboxing ergonomische wobbelz wiebelkruk

Mijn enige feedback is dat er niet vermeld staat dat de bedieningshendel met 4 schroeven nog gemonteerd moet worden. Maar dit spreekt gelukkig voor zich. Ook het gewicht is prima, waardoor ik zelfs overweeg hem mee te nemen naar kantoor.

ergonomische wiebelkruk

Zoals op de foto’s te zien heeft Sabina hem inmiddels meegenomen naar kantoor en ook daar zit hij prima! Er zit wel wat gewicht in, maar het is zeker de moeite waard!

Verbeteren concentratie door te werken op een wiebelkruk

Ik heb het idee dat door het wiebel effect mijn concentratie verbeterd. Het voelt fijn niet in één houding te hoeven zitten. De letterlijke wiebel in de kont die ik altijd ervaar, wiebel ik er nu gewoon uit terwijl ik zit.

En wat betreft mijn zenuwbeknelling weet ik nu dat je op deze kruk automatisch rechterop zit. Hierdoor neigt je lichaam er minder naar om in elkaar te zakken tijdens het werken. Je kan ook gerust lekker met je benen vooruit zitten en achterover hangen. De kruk is stabiel en valt dus niet om.

Conclusie testen ergonomische bureaustoel

Ik ben weg van deze ergonomische wiebelkruk, en heb mijn mede ADHD collega’s al geïnformeerd. Deze waren ook heel erg benieuwd. Ik zal hem deze week op het werk meenemen, zodat ook zij dit even kunnen ervaren. Sowies wanneer je lichaam snel in elkaar zakt tijdens het zittend werken, of net als mij gewoon nooit kan stilzitten zou ik deze kruk zeker aanraden.

Voordelen wiebelkruk

Dan zet ik nog even kort de voordelen van een wiebelkruk op je thuiswerkplek op een rijtje. Een wiebelende zadelkruk, ook wel bekend als een wiebelkruk of actieve zitkruk, biedt echt verschillende voordelen namelijk.

Verbeterde kernspierkracht
Door de wiebelende beweging wordt je gedwongen je kernspieren aan te spannen om in balans te blijven, wat kan helpen bij het versterken van je buik- en rugspieren.

Actieve zithouding
De wiebelende beweging bevordert een actieve zithouding, waarbij je constant kleine aanpassingen maakt om in balans te blijven. Dit kan helpen om de bloedcirculatie te verbeteren en vermoeidheid te verminderen.

Flexibiliteit van de heupen
De wiebelende beweging moedigt natuurlijke bewegingen aan, wat kan helpen bij het bevorderen van flexibiliteit en mobiliteit in de heupgewrichten.

Verbeterde concentratie en alertheid
De dynamische zithouding die wordt gestimuleerd door een wiebelkruk kan helpen om de concentratie en alertheid te verbeteren, omdat het constant aanpassingen vereist en de hersenactiviteit stimuleert.

Verlichting van rugpijn
Door een betere ondersteuning van de natuurlijke kromming van de wervelkolom en het stimuleren van een actieve zithouding, kan een wiebelkruk helpen bij het verminderen van rugpijn die veroorzaakt wordt door langdurig zitten.

Je thuiswerkplek verbeteren met ergonomische wiebelkruk

Kortom, investeren in een ergonomische zadelkruk voor jouw thuiswerkplek kan een verschil maken in jouw comfort, gezondheid en productiviteit.

Neem vandaag nog de stap om jouw werkruimte te verbeteren met een ergonomische bureaustoel of wiebelkruk en geniet van de voordelen.

 

 

Uitgelichte afbeelding via Canva *pro van The Rising CEO | @therisingceo

 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.