Tuin zomerklaar stylen in drie stappen
Budget en besparen Inspiratie

Tuin zomerklaar stylen in drie stappen

Je weet je dat het ooit weer mooi weer wordt. Op dat moment wil je weer genieten van je tuin, samen met je kinderen. Samen relaxen op de tuinbank of samen buiten spelen. Elk najaar neem ik me voor, om in het voorjaar en de zomer meer buiten te leven.  Een tuin voor de zomer, maakt dat je nog sneller naar buiten gaat. Dus dit keer ga ik er voor! Mijn tuin zomerklaar stylen in drie stappen. Er moet wel echt iets gebeuren namelijk om onze tuin summerproof te maken.

Elke herfst zie ik er tegenop hoe de tuin gaat verpauperen de komende maanden. Ondanks dat de tuin herfstklaar was. Dan komt de winter, wanneer door het winterse weer, je tuin er nog erger uit gaat zien. We hebben nieuw tuinmeubilair dat scheelt, dat is de basis waar ik voor dit plan mee werk. De onmisbare partytent staat ook nog steeds. Dankzij storm Ciara is wel het tentdoek even verwijdert, voor de zekerheid. Die kan er zo weer op, zover geen extra kosten. Ik tel het ook niet mee bij het stappenplan voor het zomerklaar maken van de tuin. Ik houd ook geen rekening met snoeitijden van het seizoen. Of bloeitijden van eventuele planten.

Tuin opknappen op een klein budget

Ik wil met het klaarmaken van de tuin voor de zomer, snelle slagen maken. Het opknappen van mijn tuin moet wel op een klein budget. Het is niet dat ik voor het ontspannen buiten zitten in mijn tuin geen geld over heb. Het is er momenteel even niet. Daarom wil ik wel besparen op het decoreren van de tuin voor de zomer. Een beetje zomerse styling voor je tuin kan gelukkig ook best simpel zijn.

Je tuin zomerklaar stylen in drie stappen, zo doe je dat

Stap 1. Haal alle het oude kapotte meuk uit je tuin.

Echt ALLES. Niet denken dat iets nog wel een zomertje mee kan! Als je nu je oude tuinspullen nog niet gemaakt hebt, ga je dat ook niet meer doen. Weg ermee! Maak er een grote tuinopruiming van. Een schilder begint ook met een leeg canvas immers. Is er iets heel dat je een kleurtje kan geven, bewaar het dan wel. Zie stap 3.

Moodboard tuin maken

Stap 2. Maak een moodboard.

Wat vond ik het altijd maar truttig, maar het maken van een moodboard helpt echt. Je kunt veel sneller zien in de (kringloop) winkels wat je nodig hebt. Maak aan de hand van je moodboard een boodschappenlijstje! Zo heb je overzichtelijk waar je jouw tuin mee op wilt vrolijken. Want een vrolijke gezellige tuin, dát is wat ik voor me zie in de zomer.

Het maken van zo’n tuin moodboard is super leuk om samen met de kinderen te doen. Je kunt samen eentje maken, zodat al jullie wensen terug komen in de tuin. Daarnaast zou ik ze ook helemaal zelf een moodboard van hun tuinontwerp laten maken. Eentje waar ze zich helemaal in mogen laten gaan. Helemaal niets te gek is. Misschien geven ze jou ideeën en inzichten voor je tuin, waar je zelf niet opgekomen was! Kinderen verrassen je waar je bij staat immers!

Durf en doe

Stap 3.  Verf, decoreer, combineer, ga los.

Door te durven mixen and matchen, kun je makkelijk een tuin decoreren met een klein budget. Kies je voor een basiskleur die terugkomt, kan het niet misgaan, omdat alles uiteindelijk bij elkaar past.

tuin decoreren met een klein budgetCheck bij de kringloop of ze echt tuinbankkussens of eventueel losse kussens hebben die als tuinbank kussens kunnen voldoen. Creëer een lekkere volle bank voor een comfortabel gevoel en zorg dat het kleurgebruik past bij het tuinontwerp dat je op het moodboard gemaakt hebt. Kijk vooral even of ze leuke unieke buitenpotten hebben. Met een paar grote potten en een tuinsetje maak je een mooi zithoekje om lekker een boek te lezen in de tuin.

Ga naar de plaatselijke bouwwinkel en kijk of er buitenverf in de aanbieding is. Durf en doe, neem de kleurtjes die je aanspreken mee en verf een deel van je schuttingplanken. Hang er plantenbakken aan in een bijpassende óf juist er uit knallende kleur aan. Instant zomergevoel met bloemen toch?

Heb je een budget, zorg dan dat je praktisch combineert met leuk. Een tuinbank met opbergruimte zorgt ervoor dat je met één aankoop je tuin kunt opruimen én lekker kunt zitten.

❥ Hoe geniet jij in de zomer het meest van je tuin? Ga je voor ultieme sumervibes? Spartel je het liefst in een zwembad of kies je voor een ligbank met een lekker boek en een wijntje? Heb je zelf ideeën voor een fantastisch voorjaar een een fijne zomer, laat het dan weten in de reacties!

 


Foto meisje in achtertuin door Georgia Maciel | Foto tuindecoratie door Wendy Wei via Pexels

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.