Aandachtspunten voor het passen van trouwjurken, Randy Fenoli, bruiloft, trouwen, trouwinspiratie, Het uitzoeken van je trouwjurk; waar let je op?
Feest

Het uitzoeken van je trouwjurk; waar opletten?

Wanneer je gaat trouwen kan er veel op je afkomen. Wat moet er allemaal geregeld worden. Hoe wil je trouwen: een groots en meeslepend trouwfeest of  een pure en intieme bruiloft. Wat is je totale budget voor de bruiloft en welke kosten wil je maken voor je trouwlocatie of je trouwvervoer.  En het uitzoeken van je trouwjurk; waar let je op? Wil je bijvoorbeeld een trouwjurk van Randy Fenoli, met opvallende en uitdagende elementen of ga je voor een eenvoudige jurk zonder veel details.

Voordat ik een jurk voor mijn bruiloft uit ging zoeken, had ik een duidelijk beeld. Geen handschoenen, niet zonder mouwen, geen trouwjurk met hoepel. En vooral geen strik op mijn kont. Oh, en geen sluier. Ook geen sluier. In de bruidsmodezaak liep het een stukje anders, dat kon je al lezen in dit blogOok bij mijn zusje liep haar “say yes to the dress” een tikje anders. Mijn eerste advies voor het kopen of huren van een trouwjurk: je mag best verwachtingen hebben, maar sta open voor andere dingen en stel je er op in dat jouw droomjurk om in te trouwen met de man van je dromen, anders is dan je had gedacht. Durf los te laten en vertrouw de verkoopster!

Begin op tijd met het uitzoeken van jouw droomjurk

Denk er in ieder geval om, dat je op tijd begint met het uitzoeken van je jurk. Zo heb jij niet alleen de tijd om keuzes te maken, of een nachtje over de keuze voor je trouwjapon te slapen. Meestal is het advies een maand of 9 tot een jaar voor de bruiloft. Als je een trouwjurk gaat kopen, zijn er sowieso een aantal beslissingen die je moet nemen. Fijn dat je ook daar de tijd voor kunt nemen.

Daarbij zit je niet alleen met de levertijd van je trouwjurk, maar indien er aanpassingen aan je trouwjurk moeten plaatsvinden, moet daar ook ruimte voor zijn. En wat dacht je van een pas afspraak nadat de wijzigingen aan je trouwjurk zijn gedaan?

Het uitzoeken van je trouwjurk; waar denk je aan?

Drie belangrijke aspecten bij het aanschaffen van je trouwjurk, voordat je überhaupt naar een bruidsmodezaak toe gaat.

Waar ga je de jurk halen? Ga je naar de bruidsmodezaak die je collega aanraadt, kijk je rond op internet welke bruidsmodewinkels er in de buurt zitten? Of reis je juist iets verder voor je trouwjurk, omdat de professionaliteit en het gevoel van de website van die ene bruidswinkel je zo aanspreekt?

Wie mag er met je mee? Maak je keuze eerder praktisch, dan uit gevoel zou ik zeggen. Neem je die ene vriendin mee, omdat ze altijd zo lekker direct is en haar mening geeft? Schrik er dan niet van wanneer ze die mening gaat gebruiken en misschien dingen zegt die je niet wilt horen.

bruidsmodezaakNodig niet iemand uit, omdat het nou eenmaal zo hoort. Meningen van iemand waar je niets of minder mee hebt, doen er sowieso niet toe en kunnen alleen maar voor irritaties zorgen. Het uitzoeken van jouw jurk, draait om jou! Vraag mensen mee die je vertrouwt, die er voor jou zullen zijn.

Wat is je budget? Misschien zou deze op nummer één moeten staan. Toch heeft dit ook te maken met waar jij jouw jurk gaat halen. Bepaal je budget en spreek af of je er van af wilt wijken voor de droomjurk of niet. Hou je daaraan!

Aandachtspunten voor het passen van trouwjurken

Draag op de dag van je afspraak goede lingerie. Vaak draag je speciale bruidlingerie, maar bij het passen krijg je zo een beter beeld van hoe de jurk gaat vallen. Daarbij kan een rood slipje wat door de jurk heen komt ernstig afleiden bij het passen van de trouwjurken. Houd daarmee ook rekening bij de keuze voor je ondergoed bij je pas afspraak

Bij het uitzoeken van je trouwjurk is het een goed idee om jurken compleet buiten je comfortzone te passen. Soms is de bruidskleding die het beste bij jou past, datgene wat je het minst verwacht. Op die manier kun je ook zeker weten of iets echt niets voor je is.

Het is leuk om, wanneer je een trouwjurk past, je haar en make-up een beetje gedaan hebt. Stijl jezelf net een beetje meer, als je anders zou doen. Op je trouwdag zul je ook een make-upje en een hair-do hebben. Ook al houd je bruidsmake-up en de styling van je bruidscoupe eenvoudig, het zal meer zijn als op een normale dag. Op die manier krijg je ook weer een beter beeld, van hoe de jurk waarin je gaat trouwen bij jouw stijl past.

Het uitzoeken van je trouwjurk; waar let je op?

Dan zijn er nog een aantal zaken waar je op moet letten bij de aankoop van je trouwjurk. Eentje kwam mijn zusje achter tijdens een extra pas afspraak. Een andere befte ik dankzij Fred van Leer (Leer van Fred Live).

Trouwschoenen

Welke schoenen wil je dragen onder je trouwjurk? Heb je daar van te voren een duidelijke mening of een gevoel over, dan kan dit gevolgen hebben voor de lengte van de jurk.

Het uitzoeken van je trouwjurk; waar let je op?

En dat heeft weer consequenties voor de look and feel van je trouwoutfit. Mijn zusje had bijvoorbeeld in het boekje met trouwschoenen dat ze meekreeg een mooi paar bruidsschoentjes uitgezocht. Bleken ze een hak te hebben van 14 centimeter, niet handig voor haar, niet mooi bij wat ze draagt op haar grote dag. Als de bruidsmodezaak gewoon besteld had wat mijn zusje doorgaf, had ze ergens een probleem met haar trouwschoenen gehad.

Locatie 

Jouw trouwjurk hangt af van de locatie van je bruiloft! Behalve alles wat je wenst in een trouwjurk, speelt de trouwlocatie een veel belangrijkere rol. Je kunt wel iets willen, maar een gigantische pompoenen baljurk, neemt alle ruimte in, wanneer je klein en intiem in de achtertuin van je schoonouders trouwt.

Het uitzoeken van je trouwjurk; waar op letten? Aandachtspunten voor het passen van trouwjurken

In een eenvoudig jurkje dat vormloos om je heen hangt, verdwijn je op je eigen huwelijksfeest, wanneer je dat grootste en meeslepende trouwfeest geeft. Probeer bij het uitzoeken van je trouwjurk je dus zoveel mogelijk in te leven in de locatie en het soort feest dat je wilt. Het moet niet één grote concessie worden, maar wel een balans tussen wat je wilt en wat mogelijk is. De specialist van de bruidsmodezaak kan je hier uiteraard goed bij helpen, maar dat betekent wel dat hij hem of haar alle informatie over jullie bruiloft, de locatie en de sfeer van de trouwdag moet geven.

❥ Ben jij al getrouwd of ga je trouwen? Wat zou jouw droomtrouwjurk zijn en waar zie jij je partner graag in trouwen? 

Afbeeldingen:  trouwschoenen door Terje Sollie | weddingcouple door Sandro Crepulja via Pexels

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.