Tweede Paasdag, eerste keer op de fiets en buiten eten
Persoonlijke verhalen

Tweede Paasdag, eerste keer op de fiets en buiten eten

Het was een fijne week, er waren wat mindere momentjes, maar er waren strikjes all over. Tweede Paasdag, eerste keer op de fiets en buiten eten, het waren een paar van de hoogtepuntjes. Dat maakt het leven ook zo leuk. Niet voor iedereen, dat besef ik maar al te goed, maar voor mezelf is het fijn om de mooie momenten te zien en te voelen dat ze altijd zwaarder wegen dan wat dan ook. Slapeloze nacht, hoppa een grote glimlach van Finn.

Grote mond van Thomas, niet lang daarna: ‘Daaaag lieve mama, tot strakjes. Ik hou van jou”. Of na Elynn die na een diva-drift-momentje, zo ontzettend een knuffel nodig heeft.  Ik roep wel eens sarcastisch; ‘Je krijgt er zo veel voor terug, je weet alleen niet hoe lang je er op moet wachten’, maar over het algemeen is het cliché waar. Er zijn zoveel koester momentjes, er is zoveel liefde. Onvoorwaardelijk. Deze week zat niet alleen Finn voor het eerst op de fiets. Elynn zat voor het eerst achter op de fiets bij papa. Zo schattig.

Tweede Paasdag, eerste keer op de fiets en buiten eten

Het meest fijn vind ik het als het leven simpel is. Gewoon, leuk, dat het kabbelt en dat we genieten. Tweede Paasdag waren we het grootste deel met z’n viertjes, dus we hadden een start in pyjama. Ontspannen, niets moeten, alles mogen. We speelden een spelletje op de tablet en met elkaar. Na een uitgebreid Paasontbijt uiteraard. Pasen is bij ons niet het nieuwe Kerst, maar komt wel een tikje in de buurt.  ’s Middags kwamen mijn ouders nog even binnenwippen voor een koffie en om even bij te kletsen, heerlijk.

Tweede Paasdag, eerste keer op de fiets en buiten eten

Op de foto; heerlijk paasontbijt blijft genieten / mijn uitzicht is soms zo overweldigend / ons favoriete spelletjes momenteel Carcassonne / eerste pleistertje / genieten van de koffie op het werk / mijn Karatekid / ze worden zo snel groot / voorop de fiets, kusjes op zijn kopje / wat hadden ze een heerlijk zondag, fijn om ze met rode snoetjes aan tafel te hebben.

Working mom

Woensdag had ik vrij genomen, kinderen op school/BSO en KDV, maar helaas voor hem en mij, was Finn niet fit. Het leken heel even de waterpokken, maar wat het wel was, geen idee. De kinderen gingen alsnog naar de BSO en Finn sliep buiten het knuffelen om erg veel, dus er was wel iets van de benodigde tijd voor mezelf. Het leven is echt wat er je overkomt als je andere plannen maakt.

Het was fijn om donderdag aan het werk te zijn, mijn collega’s zijn lief, het werk is leuk én de koffie is goed! En ik ben even een momentje geen mama, nog wel een beetje aan het opvoeden, maar niet eindverantwoordelijk. Ik geef ze advies en wat ze er mee doen, dat is aan hen.

Karatekid

Na Kies je sport, is Thomas fan. Hij wilde heel graag op karate en kon het op die manier mooi proberen. Afgelopen vrijdag deed hij voor het eerst echt mee. Deze les was voor sommigen ook nog onderdeel van Kies je sport, dus ze gingen weer plankjes doormidden slaan. Leuk voor Thomas, want daar had hij zich voor de eerste les al op verheugd. Zaterdag kwam zijn pak binnen, maar die was helaas toch te groot. Gelukkig is het de goede maat wel binnen voor de volgende les. Dat maakt het helemaal echt natuurlijk. Zo leuk om hem zo bezig te zien.

Moooooooi weer

Het weekend stond in het teken van de zon. Zaterdag gingen we een stukje fietsen. Genieten van elkaar en de zon. Drinken mee, lekkers mee en een rondje door het recreatiepark. Op één vervelend incident na, was het een heerlijke dag. Ik fietste achter Thomas en René en kon zo Elynn heerlijk tegen papa horen kletsen. Ze is een beetje schor, dus ze klonk nog schattiger als anders. Ondertussen kon ik Finn op zijn koppie kusjes geven en voelde ik af en toe zijn handje op de mijne. Hij was zo blij, hij genoot enorm. Af en toe gierde hij het uit. Bijzonder om te zien hoe groot Thomas op dat soort momenten al weer lijkt. Rondom trots hoor.

Na de picknick, gingen we nog langs de kinderboerderij. Finn ging van fiets in draagdoek, ideaal. Geen geouwehoer met de kar en ik kon zo met de kinderen overal mee naar toe. Hij keek mooi om zich heen en kroop af en toe heerlijk tegen me aan. Nét voor hij in slaap viel, waren we weer bij de fiets, dus hij kon zo van doek in zitje. Anders was ik naar huis gelopen uiteraard. Thuis wilden Thomas en Elynn graag patatjes. Dus, ach, nou ja, vooruit dan maar.

Sunny Sunday

Zondag was het natuurlijk ook prachtig, toch was ik een groot deel van de dag binnen. De kinderen waren buiten aan het spelen en René was de tuin aan het zomer klaar maken. Dus ik ben gaan werken, opruimen en uitzoeken.  Moet ook gebeuren immers. Tussendoor bakte ik ook nog een taart, of eigenlijk maakte ik een no bake cheesecake. De oven deed niets.  We hebben wel heerlijk buiten gegeten, een heerlijke pasta, roseetje er bij, wat olijven, blokjes oude kaas. Het voelde als de zomer. Fantastisch.

Hoe heb jij dit eerste weekend met die geweldige temperaturen doorgebracht en wat zijn je plannen voor de komende week? Hier wordt een leuk joch al weer acht jaar, dus daar gaan we een leuke dag voor maken ♥ 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.