Wentelteefjes
In de keuken

Wentelteefjes

Vandaag deel ik mijn recept voor Wentelteefjes, waar we vorige week in de vakantie van hebben gesmuld. We houden hier in huis van veel verschillende dingen, zowel zoet als hartig en het mag van mij allemaal. Gewoon genieten met mate en niet te veel gedoe en regels. Mogen betekent niet moeten en zo hoeven ze niet van alles in te halen. Het is mijn bedoeling om normaal om te gaan met eten. 

Het mag niet beladen worden, gezond is lekker en genieten en ongezond is ook heerlijk. Zoals gezegd, met mate en gewoon genieten, dan komt het allemaal vast goed. Er mag alleen wel wat meer fruit in, daar had ik ook al iets op bedacht. Bij de lunch niet alleen een broodje of crackers, maar ook een appel, banaan of druiven. Bij de wentelteefjes werd het een appel, dat vond ik wel passend. Een beetje een herfsthapje, dat idee. Hoe ik de wentelteefjes maakte? Heel simpel, maar wel met iets extra’s. Ik serveerde ze dus met appel en poedersuiker, volgende keer wil ik ze proberen met een laagje honing.

Ingrediënten Wentelteefjes

Hoe ze precies horen te zijn, geen idee. Deze waren wel onwijs lekker! En je hebt er niet veel voor nodig. Voor het weken gebruikte ik uiteindelijk een ovenschaal, maar een diep bord werkt ook prima. Ik had er nog een extra bord bij, om de gedoopte plakjes brood zo lang op te leggen.

Wentelteefjes

Omdat ik geen oud brood had, nam ik tostibrood mee, dat vind ik van zichzelf altijd al droger dan gewoon brood. Verder heb je nodig (voor zes stuks):

Magere melk (250 ml )
Kaneel
Scheutje citroensap
Twee zakjes vanillesuiker
Twee eieren (maat M)

Boter om de wentelteefjes in te bakken.

Hoe maak je wentelteefjes

Meng de ingrediënten door elkaar in de ovenschaal of het diepe bord. Bedenk met de kaneel en het citroensap dat je het best mag proeven, maar dat het niet mag overheersen. Het is echter wel voor zes broodjes, dus wees ook niet te voorzichtig!  Haal de plakjes brood door het mengsel, zorg dat ze goed doorweekt zijn. Leg ze daarna op het bord. Als alle plakjes even geweekt hebben, giet dan het overgebleven mengsel over de plakken brood in het bord. Daarna kunnen ze terug in de ovenschaal en dan giet je het restje er weer over heen. Zo kun je het nog even laten weken, zorg dat het eiermengsel er goed lekker ingetrokken is.

Wentelteefjes bakken

Ik zette twee pannen op, zo kon ik steeds drie wentelteefjes tegelijkertijd bakken. Om ze warm te houden, deed ik ze daarna in de broodrooster. Er passen twee in en er kan eentje bovenop liggen om warm te blijven. Daarna bracht ik ze op een groot bord naar voren en kon er lekker gesmuld worden. De appel deed ik in een bakje er bij. Ook de poedersuiker zette ik los op tafel.

Wentelteefjes met poedersuiker

Er zijn natuurlijk tal van variaties mogelijk. Zoals ik net al noemde ben ik zelf van plan ze volgende keer met honing te eten en waarschijnlijk is het ook heel lekker om de appel in plakjes er al op te leggen, of misschien zelfs mee te bakken als een wentelteefjestosti met appel.

Onvoorstelbaar dat ik ze nog nooit had gehad, maar ik ben verkocht. Wat een heerlijk stukje comfortfood. Lekker nostalgisch, meteen een gevoel van vroeger, toen alles nog simpel en goed was. Bijzonder om er samen van te genieten van de bordjes van opa en oma ♥ 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.