Challenges

‘Would you rather’ – mommy style

Vandaag een nieuw lijstje vragen en antwoorden! Als mama kom je natuurlijk ook dingen tegen die je eigenlijk ‘liever niet’, maar wel moet. Gewoon, omdat je baby poept, omdat je kind kotst of puur omdat je moeder bent. Niets meer en niets minder. Nou is moeten sowieso wel een dingetje voor me, maar nogmaals, er zijn dingen die je zijn beïnvloeden alleen omdat je liefde zich vermenigvuldigt heeft.

Joyce beantwoordde de vragen in van deze ‘Would you rather’ – mommy style TAG in de leuke video op haar blog. Hier lees je mijn geschreven antwoorden want wat zou ik liever doen? Zuigen of wassen? Ben ik een deler of een stiekeme eter? Een eerlijk kijkje in mijn keuken als perfect mom of loedermoeder, of is er een tussenweg?

De eerste vraag is meteen een lastige! Ken je het “dilemma op dinsdag”? Dit is er eentje. Het is beide even ranzig eigenlijk. Het stinkt, het is enorm zielig voor je kleintje én het is gewoon vies.

‘Would you rather’ – mommy style

Maak je liever kots schoon of een poep ongelukje?

Als ik dan zou moeten kiezen en bij een TAG kom je daar niet onderuit, dan moet ik gaan voor het schoonmaken van…..het is een onmogelijke keuze gewoon. Denk er zelf eens over na….. Het schoonmaken van kots dan maar, omdat dat over het algemeen minder voorkomt dan de poepongelukjes en kots makkelijker schoon te maken is. Ook belandt kots  niet tot halverwege de rug via luier, of zit het in een onderbroek vastgeplakt (althans, meestal niet).

Stofzuig je liever of doe je liever de was?

De was. Stofzuigen moet het hele huis door, je sleept zo’n gevaarte achter je aan én ik ben thuis nogal van het gemakzuchtige, daar scoort de was ook punten. Het gaat in de machine, die doet het werk. Daarna gooi ik het in de droger en daarna pakken we het in het ergste geval wel uit de wasmand.

Laat jij je kinderen liever lopen of in de wandelwagen zitten?

Ik laat ze liever lopen, maar toen Pollewop nog kleiner was, zette ik haar vaak snel even in de wandelwagen wanneer we Muppet gingen brengen naar, of halen van, school. Ging nét iets makkelijker en nét iets sneller, waardoor Muppet ook op tijd kwam. Helemaal ’s morgens als ik iets te vaak de snooze button had ingedrukt. Nu gaat Pollewop nog wel eens op eigen verzoek in de buggy. Ze slaapt nog ’s middags en is soms na haar dutje nog zo duf, dat ze het wel lekker vindt om in de wagen nog wat bij te komen. Zo lief, met twee van die rode wangetjes.

Speel je liever met speelgoed of kleur je liever?

Beide vind ik erg leuk, door met ze mee te spelen, krijgt mijn fantasie ook weer een boost en ik hou van de fantasiewereld van kinderen waar alles mogelijk is en er geen grenzen zijn. Kleuren is bij ons, als we uitgebreid gaan zitten, vaak een combinatie van knutselen en kleuren. Alles komt op tafel en iedereen kan doen en maken wat hij wil. Zaligheid. Kiezen? Dan spelen met speelgoed. Gezellig samen op de grond met duplo om ons heen bijvoorbeeld, of verstoppertje waarbij Pollewop in het zicht zit en 100% zeker weet dat ik haar niet zie en Muppet die zich prima verstopt, maar stiekem geluidjes gaat maken.

Eet je liever overblijfsels van het eten van je kind of maak je een eigen snack?

Dit vind ik een beetje een gekke vraag. We eten altijd samen, ook als we iets lekkers nemen, dus ieder krijgt zijn eigen. Ik ben niet vies van de overblijfsels van het eten van mijn kinderen. Dus laten ze iets liggen en vind ik het lekker en heb ik nog wat trek….dan snaai ik heus van mijn kinderen, maar in principe, waarom zou ik voor de overblijfselen gaan?

Ga je liever naar de wc met je kids of heb je ze liever buiten schreeuwen voor de deur?

Aangezien ik allergisch ben voor het geschreeuw van mijn kinderen, moeten ze maar mee. Het alternatief is inderdaad vaak schreeuwend voor de deur, omdat nét op dat moment de één besluit iets van de ander af te pakken of Muppet trekt per ongeluk aan Pollewops haar óf Pollewop struikelt over zijn benen en vind dat zijn schuld. Negen van de tien keer gaat het goed, maar als het mis gaat, breekt ook de hel los. Dus dan maar mee. Plassen met toeschouwers raak je gewend hoor. Heus. Op den duur.

Doe je liever een dutje of kijk je liever een serie o.i.d.?

Ik zou het liefst een dutje doen, echt waar, heerlijk oogjes dicht en even niets! Alleen ben ik zo bang dat ik me verslaap of met hoofdpijn wakker word, dat ik het niet aandurf. Dus kijk vaak even een serie met laptop op schoot als ik een me-momentje kan en wil hebben. Lang leve Netflix!

Zo kan ik (hoe raar het ook klinkt, echt even verstand op nul zetten en ontspannen, terwijl ik wat ideeën voor mijn blog uitwerk of online shop.

Kies jij liever de kleding van je kinderen met een discussie of laat je ze zelf kiezen met uit eindelijk een foute combi? 

Het is zo leuk om de combinaties te zien die Pollewop kiest. Ze mag van mij zelf kiezen, maar ze mag niet alles aan wat ze kiest. Ik vind het niet erg als ze een zomerjurkje in de winter kiest. Met een legging en een vest, kan die jurk ook prima in de winter immers. Het gaat dan echt om combinaties die pijn doen aan mijn ogen. Laatst wilde ze een zalmkleurige legging met haar roze laarzen, dat kon echt niet, qua het vloeken van de kleuren. Haar jurk met veertjes en haar legging met patroon en een trui er over, vind ik dan weer prima. Mijn oplossing voor als ze iets kiest wat echt zeer aan mijn ogen doet, ik haar dan laat kiezen. Ik combineer dan elk stuk apart met iets wat er wel bij past en dan mag zij beslissen.

Printjes combineren met printjes vind ik echt geweldig, dus vind het alleen maar gaaf dat ze daar ook op grijpt. Dat soort drukte kan me niet gek genoeg. Muppet daarentegen vind het allemaal prima, zelf kiezen is leuk, maar dat ik het klaar leg is lekker makkelijk. Het enige waar hij nog wel eens een ding van wil maken is als ik een trui kies en hij een vest wil, daar kan ik me niet druk om maken en dan mag hij zelf bepalen. het enige discussiepunt met Pollewop is dat ze neit elke dag Elsa kan zijn, want voor het spelen op school is het niet een echt praktische jurk….

Ga je liever op zoek naar een schone slabber of doe je het shirt uit?

Dat ligt er aan. In principe kregen ze altijd een slabbetje om, maar nood breekt wel eens wet. Nou ja, gemakzucht breekt wel eens wet, dan ging snel het shirt uit, mits warm genoeg en nog een t-shirt er onder & anders, werd het maar vies, de wasmachine is gewillig immers. Ze aten nooit in een hemdje (tenzij hoog zomer)/romper en al helemaal niet in bloot bovenlijf.

Deel je liever je snoep met de kinderen of leg je het weg voor later?

Wat denk je zelf? Ik wil best delen hoor, maar vind het ook best fijn om eens iets helemaal alleen voor mezelf te hebben. Zelfs bij het middageten, heb ik al een klein mini-mensje wat hapjes van mij bedelt, als haar brood op is. Een meisje wat altijd wil weten wat ik gegeten heb als ik nog iets tussen mijn tanden vandaan haal of mijn mond wil ruiken als ze niet gelooft dat ik niets snoepte. Dus ik vind het best gezellig om te delen, maar houd ook wel eens iets achter de hand om mezelf mee te verwennen.

En, val ik mee, of viel ik tegen? Ben ik een deler of een stiekeme eter? Een eerlijk kijkje in mijn keuken als perfect mom of loedermoeder, of was er een tussenweg?

♥MJ

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.