Home INSPIRATIE Verhuisservice en checklist

Verhuisservice en checklist

by Marjo
Verhuisservice en checklist

Het zit er eerst nog niet aan te komen, maar het is wel een wens voor de toekomst. Wanneer ik aan verhuizen denk, vliegt het me ook aan. Verhuizen met een bedrijf, werk buiten de deur, kinderen en een partner die ook werkt. Alles mag dan zo makkelijk mogelijk en er mag zoveel mogelijk uit handen genomen worden. De rompslomp zou me nu zelfs tegen kunnen houden om door te zetten, als mijn droomhuis te koop zou komen te staan. Heerlijk als daar een verhuisservice en checklist voor zouden zijn toch? 

Ons huis is ons derde huis. Dat betekent dat we nadat we uit huis gingen, nog twee keer zijn verhuisd. Ik hoor mijn moeder nog zeggen dat onze eerste verhuizing zo klaar zou zijn. We gingen van een heel klein huisje, naar een drive-in. Van geen ruimte, naar zeeën van ruimte. Hoeveel zou er nou van dat kleine huis, naar het grote moeten? Lang verhaal kort: we bleven met een busje, aanhanger en kofferbak af en aan rijden. En we waren toen nog maar met z’n tweeën. Het valt altijd tegen. Nu zou ik de hulptroepen van toen, eigenlijk ook niet lastig willen vallen.

Open keuken en werkkamer

Ik zou graag nog een keer verhuizen namelijk. Nu nog niet hoor. We wonen dicht bij school, het is een fijn huis, waar we prima met z’n vijven kunnen wonen. Maar zou er hier in de buurt een huis te koop komen te staan met een woonkeuken, aan het water en een open haard, dan zou ik er best voor willen gaan. Bij voorkeur twee onder één kap. Ook van een vrijstaande woning met vier slaapkamers en een werkkamer zou mijn hart sneller gaan kloppen. Maar als ik dan denk aan alles wat geregeld moet worden. Dan hoop ik dat het nog even duurt voor er een bord in de tuin van mijn droomhuis komt te staan. Alhoewel, hij staat er al, maar er zijn nog andere redenen om het nog niet te doen.

Verhuisservice en checklist

Want denk alleen al aan de tijd dat het verhuizen kost, het regelen van vervoer en de klussen in het nieuwe huis. Of het regelen van dozen en inpakmateriaal en het tillen. Je zou van minder wakker kunnen liggen.  De rest van de wereld staat immers niet even on hold als moeder. Het gezin, je werk en je bedrijf gaan gewoon door. Vrije dagen gaan er altijd snel door, dus zie maar dat je die voor het verhuizen nog beschikbaar hebt.

Verhuisservice en checklistEen goede voorbereiding is het halve werk, dus begin met een checklist. Je hebt zo overzicht en kunt afvinken wat er is gebeurd en ziet in één oogopslag wat er nog moet gebeuren. Vergeet ook de kleine dingen niet: een volle koelkast, of nog onhandiger: diepvries, is onhandig verhuizen. Verdeel de tijd die je nog hebt in duidelijke blokken en bepaal wat je wanneer gaat doen. Ook zo houd je overzicht en is de kans kleiner dat je jezelf en je gezin voorbij loopt.

Betaalbare verhuisservice

Bij een verhuizing met een gezin komt dus veel kijken. Uitzoeken en weggooien is altijd een goed begin, je hebt het toch in je handen. Het is ook iets dat je zelf zou moeten doen. Tenzij het je echt niet uitmaakt wat weggaat en/of je zelf niets weg kunt gooien. Vooral het regelen, slepen en vervoeren zie ik tegenop. Voor het verhuizen zelf, de klussen, het zware tilwerk óf het verzorgen van verhuismateriaal en een inpakservice kun je een betaalbare verhuisservice inschakelen. Student verhuizers bijvoorbeeld, maakt het ook met een klein budget mogelijk om de service te krijgen van een erkend verhuisbedrijf.

Hoe vaak ben jij verhuisd en zou je dat nóg een keer willen ? Maakte jij gebruikt van een verhuisservice en checklist en heb jij nog extra tips ♥

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.