Voor jou van mij
Inspiratie

Voor jou Van mij

Via een vriendin op Facebook zag ik iets zo ontzettend leuks! Op school leren de kinderen onder anderen: “als je lief doet voor een ander, doet een ander lief voor jou”. Als aanvulling leer ik ze dat dit niet altijd ‘heen en weer’ hoeft te zijn. Het werkt ook, en misschien nog beter, wanneer jij lief doet voor iemand en diegene weer voor iemand anders. Zoiets als in één van de mooiste films ooit; Pay it forward. Volgens een iets ander principe werkt Voor jou Van mij ook.

Niet van uit voor wat, hoort wat, maar vanuit Karma. Wie goed doet, goed ontmoet. Niet meteen terug naar jou, maar misschien wel nét wat iemand nodig heeft. Alleen in de film was het de bedoeling dat wanneer iemand een goede daad voor jou deed, jij dit vooruit moest betalen aan drie anderen. In dit geval is het aan jezelf. Hoe dan ook een mooie les in vrijgevigheid voor je kind én ook nog eens een super leuke activiteit voor jullie samen.

Voor jou van mij

Bijzonder is, dat je het ook een beetje voor je zelf doet. Omdat het een fijn gevoel geeft. “Alleen al het maken van de pakketjes en dan bedenken dat er mensen zijn die er door verrast worden als ze zo’n pakketje vinden”, zoals de mama van Pim, Andrea, uitlegt.

Hoe blij Pim was toen hij zag dat ’t eerste dropje weg was uit de speeltuin. En later toen ik hem liet zien dat de andere ook gevonden was…

In de twee kleine pakketjes die je op de afbeelding ziet zat een bellenblaas, twee ballonnen, een kaartje en een smiley sleutelhanger. In de grote zat een Libelle met twee proefmonstertjes en een leuk kaartje. De pakjes zijn verpakt in folie, zodat je kunt zien wat er in zit. Ook is het zo goed beschermt. Het briefje er in is heel belangrijk. Zo weten mensen dat het voor de vinder is en niet verloren, anders durft niemand het mee te nemen.

Gevonden!

Je kunt op de Facebookpagina een berichtje plaatsen dat je pakketjes hebt achtergelaten. Het is wel de bedoeling dat men ze spontaan vindt en niet gaat zoeken. Als je en “Voor jou van mij”-pakketje vind, kun je een berichtje achter laten op de pagina.

Voor jou van mij

“Van de grote hebben we bericht voorbij zien komen dat het gevonden was. De kleine was al weg, dus is waarschijnlijk ook al meegenomen.”, vertelt ze verder op haar eigen Facebookpagina. “Maar daar hebben we nog niets van gehoord. Als we er iets van horen, is dat leuk, tovert het ook weer een extra glimlach op ons gezicht. Maar als we niets horen, is ’t ook goed! Het is gewoon leuk om te doen. En je kunt dingen die jij evt niet meer gebruikt doorgeven aan een ander. Bijvoorbeeld boeken ofzo…

Natuurlijk zijn er wel wat regels verbonden aan het hele “Van mij Voor jou” gebeuren. De belangrijkste:

– geen eten of drinken

– niet droppen in winkels, ziekenhuizen of zorginstellingen, iemand moet het spontaan vinden, op een openbare plaats.

Achterlatertjes

Uiteraard hoef je het niet te koppelen aan de groep op Facebook, maar kun je het ook vanuit je zelf laten komen. Het is wel leuk om op één plek verzameld de resultaten van je actie te zien. Natuurlijk zijn er meer van dit soort lieve initiatieven. Nicole, die ik nog ken uit een ver verleden van zelf sieraden maken en het Kralen.com forum, is in 2013 begonnen met het maken van “Achterlatertjes“. Ook op haar pagina kun je de achterlatertjes die je zelf hebt gemaakt en/of gedropt, laten zien én je kunt een berichtje achterlaten als je een achterlatertje gevonden hebt.

❥ Hoe je het ook doet, geven is beter dan krijgen én ik vind het een hele leuke vrijblijvende manier om een glimlach op iemands gezicht te toveren. Die van de vinder, maar ook op het gezicht van je kind, wanneer je samen aan de slag gaat ♥

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

1 Reactie

  1. Leuk! Ik vind de initiatieven van het lezen van boeken en achterlaten bij stations en op bepaalde openbare plekken ook zo leuk. Omdat je daarmee aangeeft dat je denkt aan het milieu (iets kan een tweede, derde of vierde ronde krijgen) en aan anderen die wellicht niet veel te besteden hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.