Voordelen van een grote tafel
Feest Inspiratie Interieur en wonen

Voordelen van een grote tafel

Al een tijdje hebben we een grote tafel in de woonkamer staan. Maar dan echt wel een grote, inclusief een strakke moderne versie van een kerkbank. Of je nou kiest voor een strakke industriële eettafel, een kloostertafel of een stoere robuuste eettafel, er zitten zoveel voordelen aan een grote tafel. Ik ben er nog steeds zo onwijs mee in mijn nopjes! Dus heb je de ruimte en de kans, ga dan echt voor de voordelen van een grote tafel!

Nu ik dit artikel schrijf zit ik er eerlijkheidshalve niet aan te werken, maar als werktafel is een grote eettafel in de woonkamer ideaal. Je hebt de ruimte voor al je spullen en nog heb je een ruime thuiswerkplek. Wanneer we tussen het werken door willen lunchen, schuif ik alles naar de ene kant van de tafel en kan ik rustig eten. Dit dus zonder eerst al mijn thuiswerk spullen op te ruimen óf voor de televisie te belanden met mijn bordje eten. We weten allemaal wat er gebeurd als we dat doen….

Voordelen van een grote tafel

Het hebben van een ruime werkplek is niet het enige voordeel van een grote tafel. Ik heb ook alvast aan de toekomst gedacht, ook al zijn ze nog klein. Er kunnen zo negen mensen aan de tafel zitten. Ideaal aangezien we misschien ooit op een familie van acht personen uitkomen. Daarbij, wanneer beide opa’s en oma’s blijven eten is er nu al genoeg ruimte voor iedereen.

 Voordelen van een grote tafel bordspellen spelenWanneer we allemaal verschillende spelletjes willen spelen, kan dat ook gemakkelijk samen bij die grote tafel. Ook heb je echt de ruimte voor de grote uitgebreide spellen, met geld, kaarten én uitbreidingen. Heerlijk! Ik vind het extra gezellig dat de tafel het meest richting de keuken staat. Ben ik aan het koken, zitten de kinderen met al hun verzamelde tekenspullen aan de tafel. Door de ruimte aan tafel, zitten ze elkaar niet in de weg en dus niet in de haren. Is dat wel zo, dan schuiven ze gewoon een stoeltje op.

Buffettafel tijdens een feestje

Hebben we een feestje en blijven er mensen eten (meestal dezelfde opa’s en oma’s), dan maken we van de grote tafel ook wel een buffettafel en eten we het bij de salontafel of buiten op. Ook wanneer we buiten barbecueën, gebruiken we de grote tafel als een buffet. Het eten staat dan niet buiten in de volle zon en minder in het zicht van beestjes. Zo maken we optimaal gebruik van de ruimte in huis en de enorme plek die we op de achtertafel hebben.

Vriendinnenavond

Met een grote tafel kun je ook een fijne vriendinnenavond thuis plannen. Eerst heerlijk samen koken, dan samen genieten van het zalige eten. Natuurlijk van een mooie sfeervol gedekte tafel. Hierna kun je dan samen natafelen, nog meer bijkletsen of een workshop volgen.

workshop aan huis voordelen grote tafel

Er zijn genoeg mogelijkheden voor een leuke workshop op locatie. Kies voor bloemschikken, zelf bonbons maken, een workshop essentiële oliën óf of organiseer een wijnproeverij thuis. Je hebt geweldig veel mogelijkheden met een grote tafel én je hebt gegarandeerd een fantastische avond samen.

❥ Heb jij ruimte voor een grote tafel? Heb je er eentje of zou je er eentje willen? En kies je/heb je gekozen voor robuust, landelijk of een kloostertafel

 

 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.