private shortlease
Lifestyle

Waarom shortlease handig is

Waarom short lease handig is? Ik heb er werkelijk nog nooit over nagedacht. Toch zijn er best veel voordelen aan een private shortlease. Redenen waarom je een auto zou leasen kunnen heel verschillend zijn en best interessant. Niet alleen voor ZZP-ers, maar ook voor gezinnen. Heb je er wel eens over nagedacht dat je een leaseperiode kunt gebruiken om een auto te testen? Vandaag in dit artikel meer over die reden en andere voorbeelden waarom een auto leasen iets voor jou zou kunnen zijn. 

Wij hebben een hele zoektocht achter de rug naar de perfecte gezinsauto voor een familie met drie kinderen. Hoe handig was het geweest wanneer we een auto een langere periode hadden kunnen uitproberen? Een testrit met een auto is immers een hele korte momentopname. Je weet of de auto lekker zit en een beetje aangenaam rijdt. Of de auto voldoet voor echt langere ritten en of de kofferbak echt alle ruimte biedt die je nodig hebt. Tijdens de kortere leasetijd kun je dat mooi uitproberen.

Wat is het verschil tussen lease en shortlease?

Je kunt een leaseperiode vergelijken met het tijdelijk huren van een voertuig. Tegen een van tevoren bekende prijs lease je een nieuwe auto voor een langere periode. Private lease mag meestal alleen voor langere tijd. In veel gevallen is dit pas mogelijk wanneer je vanaf een jaar een auto least, vaak zelf pas vanaf twee jaar! Wat voor jou handig is, hangt dus onder anderen af van de periode waarvoor je een voertuig nodig zult hebben.

Waarom shortlease handig is

Waarom shortlease handig is hangt af van een aantal factoren. De belangrijkste?  Je wilt of kunt geen auto kopen in verband met de kosten en hoe vaak je er gebruik van maakt. De noodzaak van de auto is tijdelijk, maar te lang om te huren. De overeenkomst is voor een korte periode en moet flexibel opzegbaar zijn.

leasecontract private lease

Wanneer je als mama weet dat de kinderen een drukke periode hebben van schoolreisjes, uitjes of wedstrijden en je wilt helpen met vervoer, kan een tijdelijke auto of tweede auto heel handig zijn.

Heb je opeens een tijdelijke baan waar je een auto voor nodig hebt? Bij ons rijdt het openbaar vervoer best weinig of op onmogelijke tijden. Is dit bij jou ook het geval, kun je kiezen voor een leaseauto. Die staat zolang het nodig is voor de deur. Makkelijk wanneer je flexibel of op oproepbasis werkt. Je kunt weg van je werk wanneer je vrij bent, zonder op de bus te hoeven wachten. En je kunt komen wanneer je nodig bent.

Leasen als ZZP-er

Ook zakelijk zijn er redenen waarom een shortlease handig is. Wanneer je tijdelijk iemand inhuurt, kan het zijn dat je een extra auto nodig hebt voor de afspraken/evenementen die hij of zij namens jou bezoekt. Is dit niet voor de periode van minimaal een jaar of twee, is private lease geen optie en shortlease een uitkomst. Een shortlease overeenkomst is flexibel, net als de meeste ZZP-ers. Je kunt de overeenkomst namelijk niet alleen na korte tijd beëindigen, het is in de meeste gevallen ook makkelijk opzegbaar. Je kunt de overeenkomst stoppen op het moment dat jij wilt, zonder daarbij het risico te lopen een flinke boete te krijgen.

Persoonlijke reden shortlease

Een geweldige persoonlijke reden waarom shortlease handig is? Een meisje mag dromen toch? En we gaan ervan uit dat ik ooit weer ga autorijden, oké?

Met een leaseauto als tijdelijke tweede auto, zou ik alleen met één, twee of alle kindjes afwisselend langere tijd in de vakantie gaan touren. Een lijst maken met dingen in Nederland of het buitenland die ze graag willen zien of beleven en dan een paar dagen op pad. Heerlijk lijkt me dat!

Heb jij je al eens in het leasen van een auto verdiept en waarom zou het voor jou een uitkomst zou kunnen zijn?

 


 

Afbeelding van Jay George via Pixabay | Afbeelding contract van Scott Graham via Unsplash

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.