aan voor veranderingen: zo doe je dat
Lifestyle

Openstaan voor veranderingen: zo doe je dat

Het is erg makkelijk om in je oude gewoontes te blijven hangen. Je hebt door de jaren heen bepaalde wensen en voorkeuren opgebouwd en het is lastig om daar zomaar vanaf te stappen. Toch is het belangrijk dat je wel in staat bent om te kunnen dealen met veranderingen. We leven immers in een wereld die binnen twintig minuten volledig op de kop kan staan. Wil jij weten hoe je om kunt gaan met veranderingen? Lees dan vooral verder!

Openstaan voor veranderingen: zo doe je dat

Probeer te relativeren

Mensen vinden het dus moeilijk om te dealen met veranderingen. Toch zijn we best goed in staat om ons aan te passen op nieuwe situaties. Juist daarom is het belangrijk dat je altijd eerlijk en objectief naar de situatie kijkt.

We komen dagelijks veel dingen tegen die van onze ‘standaard’ routine afwijken. Denk bijvoorbeeld aan een afgesloten weg of een collega die spontaan thuiswerkt of ziek is. We krijgen soms te maken met tegenslagen, maar eerlijk is eerlijk; vaak heb je er niet zoveel last van en kun je prima doorgaan met de dag. Natuurlijk kom je ook regelmatig grotere obstakels tegen. Als dat het geval is, moet je proberen om de volgende twee dingen te doen: probeer de verandering te relativeren en probeer eens terug te denken aan het verleden. Er zijn zo vaak obstakels op je pad gekomen, maar je bent er toch steeds weer bovenop gekomen.

Accepteer dat het erbij hoort

Veranderingen zijn echt niet altijd leuk. Een verandering kan klein van aard zijn, maar het kan ook grote gevolgen hebben. Toch zijn bepaalde dingen onvermijdelijk.

Accepteer dat het erbij hoortHet kan helaas voorkomen dat er iets naars gebeurt wat je niet had kunnen voorzien. Daarom is het belangrijk dat je je beseft dat die mogelijke veranderingen een onderdeel van het leven zijn. Net zo goed als dat eten, werk, plezier en liefde onderdelen van het leven zijn. Je moet proberen om te onthouden dat er altijd iets kan gebeuren. Die onzekerheid is naar, maar als je het kunt accepteren, ben je wendbaarder wanneer het erop aankomt.

Sommige dingen zijn een kwestie van gewoon doen

Als het op veranderingen aankomt, is het soms een kwestie van lang wikken en wegen, maar soms moet je het ook gewoon doen.

Misschien is er iets in je leven wat je ontzettend spannend vindt, maar toch wel stiekem wil. Dingen die van je normale routine afwijken, zijn ook een verandering, zelfs als ze klein zijn. We zeggen niet dat je er te licht over na moet denken, maar wel dat het kan helpen om een beetje uit je hoofd te kruipen. Heb je bijvoorbeeld altijd al willen bungeejumpen, een fotografiecursus willen volgen of willen skinnydippen: probeer het gewoon eens uit. Als het niet comfortabel voelt, dan stop je er gewoon weer mee. Hetzelfde geldt voor experimenten in de slaapkamer. Misschien heeft een buttplug bestellen altijd wel op je to-do list gestaan, maar durfde je het nooit écht door te zetten. Wij zouden zeggen: probeer het gewoon.

❥ Kun jij het een beetje, dat openstaan voor veranderingen of heb je liever dat alles altijd hetzelfde blijft. Steady and sturdy?

 

 

Photo by Brad Starkey | Darius Bashar on Unsplash

Reacties

reacties

Gastauteur

Sommige artikelen worden niet door mijzelf geschreven en ook niet door een vaste gastblogger. Het zijn bijvoorbeeld eenmalige gastblogs van collega bloggers of reviews die een lid van mijn team voor me geschreven heeft.

Soms zijn het verhalen van mensen die graag hun ervaringen willen delen. Om een stukje herkenbaarheid te brengen, een hart onder de riem te steken of een hart onder de riem te krijgen ♥

Wil jij zelf ook een persoonlijk verhaal delen, voel je welkom om me te mailen! Ik kijk uit naar jouw verhaal!

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.