Intelligente lockdown week 5 - een nieuw ritme?,koningsspelen thuis 2020
Persoonlijke verhalen

Intelligente lockdown week 5 – een nieuw ritme?

De week van het nieuwe ritme begon lekker. Het was namelijk de bedoeling om deze week de meets in te passen in ons ritme. Elynn had haar classroom wel gewoon om kwart over negen en die komt ook precies uit met thuis. De juf van Thomas dacht er maandag anders over en had meets met kleine groepjes gepland. Ik ben zo blij met Thomas, die zelf zo slim was om in de chat te kijken of er nog iets bijzonder was.

Hij had zelf al ontdekt wat er aan de hand was, voordat ik het appje van juf kreeg. Verder ben ik niet belachelijk trots of zo hoor… Maar nu wist ik nog niet helemaal hoe zijn meets ingepast konden worden. Aangezien deze week van het nieuwe ritme maar drie dagen heeft, heb ik het los gelaten. Vrijdag hebben ze de Koningsspelen thuis. Volgende week weer een week, dan zien we wel weer. Allebei waren ze maandag verder mooi op tijd klaar en daardoor hebben we paasmandjes (het andere werkje van de peuterspeelzaal van Finn) kunnen maken met z’n vieren. Nou ja, ik maakte die van Finn en hij kleurde wat.

Intelligente lockdown week 5 - een nieuw ritme?

Intelligente lockdown  –  week 5 

Dinsdag kwam Thomas heel schattig meteen beneden na de gewone meet van kwart voor tien. Rond kwart over 10. Perfecte tijd voor het nieuwe ritme. Alles viel op zijn plek. Hierdoor konden Elynn en hij het rooster weer oppakken voor de dinsdag en woensdag en was er rust in huis.

thuiswerken coronacrisisOp de één of andere manier lukte het mij dinsdag om te werken. Finn was duf, die moest even rustig op gang komen, met hem heb ik nog wel even lekker op bank liggen knuffelen. Tijdens de middagwandeling ging hij dus ook lekker in de doek, ook een geniet momentje voor mama.

Andere auto

Woensdag kochten we een andere auto. Nou ja, René, coronvirus hè. Wel raar, eerst een appje dat het een fijne auto was. Niet veel later een appje dat we hem hadden gekocht. Bizar, maar heel blij. We wilden graag eentje met drie aparte stoelen achterin en veel ruime. Het werd nog meer. Twee stoelen achterin was geen noodzaak, maar de kofferbakruimte die deze heeft wel!

SPELEN!

Ik nam mijn kans om te ontspannen!  Finn speelde in zijn eentje buiten. Grappig, dat zou ik bij die andere twee niet gedaan hebben op deze leeftijd. Derde kind syndroom denk ik. Hij vermaakt zich ook kostelijk in zijn eentje op de trampoline en ik heb uiteraard vanaf de bank zicht op hem.

relax mama

Thomas had al zijn werk al af, maar moest van mij nog even tafels en redactiesommen oefenen. Daarna gingen hij en Finn samen spelen. Ook mooi om te zien hoor! Finn begint steeds meer met rollenspel en geeft de Duplo poppetjes de meest schattige stemmetjes. Samen kletsten we nog even met zijn juf, fijn en gezellig.

Duf en dansen

Deze week waren de kindje moe. Anders moe. Alsof ze de verkeerde energie krijgen, van een verkeerde oplader. Uiteindelijk is dat ook wel een beetje zo natuurlijk. Donderdag begon weer lekker op de bank met Finn en Finnie. Finnie is de baby van de spring kangoeroe van VTech en zijn lievelingsvriendje. Net als Finn, toen hij klein was, zit Finnie bij mama op de buik. Heerlijk! De rust deed hem even goed!

 bijkomen thuisonderwijs

Elynn vindt het fijn om haar klas te zien, maar kreeg er vandaag even buikpijn van. Het gemis werd even te groot. Ik heb zoveel respect voor die mini mensjes! Ze had wel een heel fijn ontspan moment en ik wou dat ik het eerder bedacht had. Ze wil heel graag op ballet, maar ook hier heeft de corona crisis roet in het eten gegooid. Donderdagavond volgde ze in alle rust, in haar eentje een balletles online. Ze zocht zelf eentje uit die haar aansprak en leerde stap voor stap een dans op het liedje van Aladdin.

Koningsspelen 2020 vanuit huis

Heel lang heb ik getwijfeld, vrijdag is in overleg met René zijn werk, de komende tijd mijn werkdag. Deze vrijdag was natuurlijk wel een hele speciale, zo met de Koningsspelen vanuit huis. Aan de andere kant; ik ben er vaak al bij geweest en papa is ook een ouder! Daarom ben ik gaan werken en heeft hij de Koningsspelen Thuis op zich genomen.

koningsspelen 2020

School had een programma aangeleverd en daar ging hij dingen uit volgen, in overleg met de kinderen. Ze deden spelletjes, dansten op Bounce Patrol (terugkerend thema deze corona crisis) en mama zorgde voor de pannenkoeken.

 koningsspelen thuisonderwijs 2020

Koekhappen, spijkerpoepen, hoofd-schouders-knie-en-teen” zo snel mogelijk zolang de bal die je omhoog hebt gegooid in de lucht is, frisbee werpen. Het was er allemaal! Ook was er zoals elk jaar ijs! En rustmomentjes, fijne relaxmomenten! Zo dicht mogelijk bij het origineel, maar helemaal van ons!

koekhappen 2020 koningsspelen,

W E E K E N D

Het weekend was wisselvallig. To say the least. Mááár zaterdag heb ik voor het eerst thuis gesport! En het bleek dat ik nog een account op Food First Netwerk open had staan. De knop is weer om sinds maandag en hopelijk is de eerste kilo er af. In de loop van de afgelopen week stond de teller op zes ons! Het begin is er. Omdat het thuissporten zo lekker was heb ik meteen dumbells en een springtouw besteld. Dat hadden meer mensen bedacht, aangezien ze bijna uitverkocht waren. Ook werd het Minecraf bordspel uitgepakt, om foto’s te maken voor het blog. Wanneer spelen lukt moesten we nog even zien.

Zondag klooiden we een beetje om en deed René de boodschappen. Ik werkte wat in de ochtend, we kregen een mierzoet tussendoortje van Elynn (met glazuur, maar geen glazuur meer op de tanden..). De kinderen gingen weer even FaceTimen met de opa en oma, even bijkletsen over de week.

❥ De week van het nieuwe ritme werd het niet helemaal, maar het was wel een goede week. Eentje waarin zelfs de donderdag, die de afgelopen weken mis ging, een hele goede was. Op naar voorlopig de laatste week en dan VAKANTIE!

 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.