Home INSPIRATIE Dakbedekking van het tuinhuis

Dakbedekking van het tuinhuis

by Marjo
Dakbedekking tuinhuis

Pffff we hebben ons weer wat op de hals gehaald hoor. Oké we konden er niet onderuit, maar man wat een werk. Eigenlijk wil ik wel een dakbedekking expert vinden en dat terwijl het waarschijnlijk wel meevalt. Maar wie weet heb ik stiekem al wel even rondgekeken naar dakbedekking prijzen om gewoon even te weten wat het zou kosten. Maar ik zal bij het begin beginnen, dan weet je waarom ik me een klein beetje zorgen maak over de dakbedekking van het tuinhuis. 

Sinds we hier wonen (2007/2008) hebben we een tuinhuis in de achtertuin. Hier is inmiddels van alles mee mis. En dat tuinhuis heeft inmiddels al heel wat stormen doorstaan. Helaas is dat nu voorbij. Langzaam maar zeker stort hij bij beetjes in elkaar. We hebben al met de deur in onze handen gestaan, omdat deze uit het kozijn viel. De dakbedekking van het tuinhuis heeft René al een paar keer opnieuw vast moeten zetten. Eén keer midden in de winter (Tweede Kerstdag als ik me niet vergis), dat vond ik wel heftig hoor. Hij in dat weer, op het dak. Dat wil ik liever niet nog eens. En toen de buurman kwam vertellen dat de dakgoot eraf was gevallen terwijl ze met hun tuinhuis bezig waren, hadden wij gelukkig inmiddels een nieuwe bestelt.

Professionele dakbedekking van het tuinhuis

De dakbedekking van het tuinhuis professioneel laten doen is wat overdreven, ik weet het. René kan het prima zelf. We zijn alleen ook wel een beetje van: “zit het erop, dan zit het”.

We doen liever makkelijk dan moeilijk. Het beste zou bijvoorbeeld zijn om eerst alle onderdelen te verven, zodat het goed in de lak zit. Pas daarna zouden we het tuinhuis in elkaar moeten zetten. Ik denk niet dat dit gebeurt. Daarom vraag ik me wel eens af of we er goed aan doen dit zelf te doen. Aan de andere kant, het is maar een simpel klein stukje, op een tuinhuis nota bene.

Voordelen professionele dakbedekking

Er zitten natuurlijk veel voordelen aan het laten bedekken van je dak voor een professional. Wanneer je de dakbedekking in het begin al fout aanlegt, kan er al veel vochtschade ontstaan. Iets waar ik niet op zit te wachten bij ons tuinhuis, maar al helemaal niet bij mijn woning. Wat een gedoe zul je daarvan hebben. Beter voorkomen dan genezen toch?

Voordelen professionele dakbedekking

Wanneer je het dak laat bedekken heb je, zo denk ik, veel minder onderhoud. Uiteraard geeft de garantie die een dakdekker biedt een stukje zekerheid.  Veel dakdekkers voeren je oude dak voor je af, dan heb je daar geen omkijken naar! Daarbij hebben veel dakdekkers een 24-uursservice, waardoor eventuele lekkage snel opgelost wordt.

Hoe lang je dak meegaat, hangt ook af van de soort bedekking. Een goede dakdekker neemt alle mogelijkheden met je door, zodat jij zeker weet dat het dak goed bedekt is. Hij kan rekening houden met je budget, de vorm van je dak en jouw wensen. Een professioneel dakdekker heeft verstand van de kwaliteit van verschillende dakbedekkingen en kan jou daarom het beste advies geven.

Dakbedekking van het tuinhuis

Voor nu houd ik het erop dat het bedekken van het dak van het tuinhuisje iets is dat René zelf doet, maar mocht er ooit iets met het dak van de woning zijn, dan laten we dat zeker professioneel oplossen. De voordelen van het laten bedekken van je dak, wegen ruimschoots op tegen de kosten immers. En zo weet je zeker dat je gezin veilig samen onder één dak ligt.

Het tuinhuis moet nog even in elkaar, alle oude meuk erin en erachter moet nog weg, dus er staat ons echt nog wel iets te wachten. Maar met het nieuwe tuinhuis en de andere klussen in de tuin gedaan, kunnen we straks weer optimaal genieten.

❥ Heb jij wel eens iets met je dak gehad, waardoor je een professional in moest schakelen? 

Photo roof house by Zachary Keimig on Unsplash

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.