Wonen met een fijn gevoel
Inspiratie Persoonlijke verhalen

Wonen met een fijn gevoel

Vandaag wil ik iets bekennen. Mijn naam is Marjo en ik ben een huismus. Vroeger vond ik het al heerlijk om in mijn cocon te kruipen. Of het nou mijn slaapkamer was of de woonkamer. Ik kan genieten tussen de vier muren van mijn huis. Toen dat bijvoorbeeld niet meer zo was in onze vorige woning (het fijne gevoel was weg) hebben we dat huis ook te koop gezet. Wonen met een fijn gevoel, dat is voor mij een voorwaarde om gelukkig te zijn. 

In de woonkamer kroop ik vaak op de bank met een boek of ging een film kijken op de televisie. Het boek wordt langzamerhand wel vervangen voor de laptop (werk en privé), een iPad of mijn mobiele telefoon. We liggen ook vaak met z’n vieren of vijven op het grote bed, te knuffelen, lezen, kletsen of met een scherm. Ik houd van het veilige geborgen gevoel, zo samen op ons eiland. Vandaag deel ik een paar tips voor fijn en veilig wonen met je.

Wonen met een fijn gevoel

Wat voor mij bijdraagt aan wonen met een fijn gevoel is het interieur. Eén keer in de zoveel tijd, is het niet meer naar het zin en dat moment is nu. Het zal ongetwijfeld met de herfst en komende winter te maken hebben, maar mijn zomerse interieur mag weer plaatsmaken voor warmte en comfort.

Ik ben dus al druk bezig met het opdoen van inspiratie om er weer een lekker comfy nestje van te maken. Het moet te combineren zijn met een aantal kleuren uit mijn huidige interieur, dat maakt het iets lastiger.

De basis is hier altijd gelijk, onze bank, fauteuils en kasten blijven nog wel even. We hebben net een nieuwe robuuste lamp gekregen, ook daar ga ik niet snel iets aan veranderen dus. Met de juiste accenten kom je gelukkig ook heel ver!

Tips voor een warm interieur

Sierkussens en plaids geven natuurlijk het ultieme gevoel van warmte, letterlijk en figuurlijk. Je bank lijkt met een paar andere kussens soms als nieuw. Op de bank kies ik in dit seizoen voor meerder kussens in verschillende formaten, zodat je er lekker in kunt nestelen.

Houten decoratie voegt zowel bij een trendy Scandinavische, een stoere industriële als een warme vintage inrichting warmte en sfeer toe. Kaarsenhouders van boomstammen, krukjes met een houten zitting, een mooie foto op hout, leef je uit! Gecombineerd met accessoires met wol, maak je de decoratie helemaal af.

Wonen met een fijn gevoel

Verf iets, je hoeft niet meteen je hele huis aan te pakken, maar probeer eens één wand in een andere kleur te verven. Niet alles hoeft je woonkamer uit, je gooit gewoon wat meubels aan de kant. Of durf je eettafel of je salontafel (als het van geschikt materiaal is) eens een warme winterse kleur te geven. Een likje verf, kan zo het verschil maken!

Vloerkleden geven net als kussens en plaids niet alleen een warme sfeer, maar houden ook echt je voeten lekker warm. Je kunt kiezen voor een effen kleed, maar met bijvoorbeeld een Marokkaans of vintage vloerkleed of een Rozenkelim kun je vaak net meer een wow-factor creëren. Durf te stylen!

Warme tinten schot voor open doel misschien, maar maak gebruik van warme kleuren. Kies dan niet voor het standaard bruin, maar probeer eens goud, met donkerblauw of donker zeegroen met antraciet. Ook paars en oker zijn gewaagde, maar prachtige kleuren. Cognac (denk aan leren accenten) is ook een tint die niet mag ontbreken. Kies bijvoorbeeld voor een (nep) leren kussenhoes of een poef.

Planten en potten kunnen ook zorgen voor een fijn comfy gevoel. Een oranje lampionplant in een antraciet grijze pot, een paar mooie cactussen bij elkaar of één grote bananenplant. Eycalyptus doet het ook goed in je interieur, de kleur is prachtig én je huis ruikt er ook nog eens lekker van.

Wonen met een fijn gevoel

Wonen met een veilig gevoel

Wonen met een fijn gevoel is ook wonen met een veilig gevoel. Helemaal nu we niet meer met z’n tweeën zijn. Onze party of five moet niet alleen fijn wonen, maar ook veilig. Onze nieuwbouw woning werd bijvoorbeeld opgeleverd met rookmelders. Dat is een veilig gevoel. Ik slaap, ook al ben ik een moeder, dwars door alles heen. Gelukkig wordt mijn man wakker van de kinderen bijvoorbeeld, wanneer ze alleen maar roepen. Ik heb hun luchtalarmpjes nodig. Ik kan me niet voorstellen dat ik door de rookmelder slaap, aangezien dat geluid ook een vrij hoog luchtalarm gehalte heeft. Heb je ze nog niet, dan adviseer ik je zeker om ze te installeren.

Ons huis is een nieuwbouwwoning en dankzij de sloten, kuntstofkozijnen en manier van bevestigen een vrij inbraakbestendige woning. Ook dat geeft een vrij veilig gevoel en maakt dat ik rustig slaap ’s avonds.  Een rookmelder betekent natuurlijk niet dat er geen brand uitbreekt, of dat je overal veilig voor bent. De inbrekers van tegenwoordig worden ook slimmer en ik wanneer ze naar binnen willen, dan komen ze wel binnen. Daarom hebben we er voor gezorgd dat we goed verzekerd zijn, alhoewel we wel weer toe zijn aan een check.

Verzekerd wonen

Met een goede inboedelverzekering is je inboedel verzekerd in geval van schade, verlies of diefstal. Ook schade in huis door brand, water, inbraak en storm kunnen worden gedekt. Met een Allrisk dekking is vaak ook nog de meeste schade die je zelf maakt gedekt. Met drie kinderen is het het immers best handig dat schade aan je spullen, die je zelf gemaakt hebt onder de dekking vallen. Alles hangt natuurlijk wel af van welke verzekering je afsluit.

Onder een inboedelverzekering kan de schade in huis door brand, water of inbraak gedekt worden. Schade aan je woning zelf kun je ook verzekeren. Wettelijk gezien is deze niet verplicht, maar soms is het wel een verplichting, voor bijvoorbeeld je hypotheek, verdiep je hier dus zeker in. Verplicht of niet, het is een veilig gevoel. Een schade aan je huis in de meeste gevallen een grote kostenpost, die je (helemaal bij een koophuis) zelf draagt. Ook bij een huurhuis kan een opstalverzekering handig zijn.

Wat is voor jou het ultieme gevoel van fijn wonen? Heb jij je goed verdiept in beveiliging en het vergelijken van verzekeringen en check je dit regelmatig ♥

 


Afbeeldingen interieur via Shutterstock

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.