Zwemmen met een Zeemeerminnenstaart
Feest Inspiratie Reviews

Zwemmen met een Zeemeerminnenstaart

Door Annick – Waar het voorheen ging over prinsessen, gaat het nu over zeemeerminnen. We komen ze steeds vaker tegen, in de winkel, in series en films maar ook in het zwembad. Welk meisje zou niet een zeemeermin voor een dag willen zijn, al is het maar om uit te proberen om met een vin te zwemmen. Ongelijk kan ik ze niet geven, want zelf ben ik ook wel heel nieuwsgierig. Zwemmen met een Zeemeerminnenstaart moet toch magisch zijn?

Maar om een zeemeermin te kunnen zijn heb je wel een outfit nodig. Op het web zijn er genoeg outfits te vinden, maar of ze aan de hoge kwaliteitseisen voldoen is de vraag. Bij Zeemeerminnenfeest staan de hoge kwaliteitseisen hoog op het lijstje en werken ze samen met verschillende zwembaden om de staarten constant te verbeteren.

Zeemeerminnenfeest – review 

Bij het open maken van het pakket viel het op dat alles netjes apart verpakt was. Het pakket bestond uit de Galaxy zeemeerminstaart met monovin, een blauwe zwembril en een bikini top in maat 158-164.

unboxing galaxy zeemeerminstaart zeemeerminnenfeest

De dames stonden direct klaar om te passen. Want in het echt is de zeemeerminnenstaart nog mooier dan op de afbeelding.

Kwaliteit zeemeerminnenstaart van Zeemeerminnenfeest

De stof die gebruikt is voor de zeemeerminnenstaart is strechy, maar aangenaam. Mijn dames hebben al snel het gevoel dat iets te strak zit of dat de naden irriteren. Maar bij de zeemeerminnenstaart was dit niet het geval.

Kwaliteit zeemeerminnenstaart van Zeemeerminnenfeest

Ze vonden de stof zacht en prettig op de huid aanvoelen en hadden geen probleem met hetgeen dat het nauw aansluit en je weinig bewegingsruimte over hebt. Het liefste wilden ze de zeemeerminnenstaart met monovin en bikinitop niet meer uittrekken, ze voelden zich al een echte zeemeermin. Tijd dus voor de zeemeerminzwemlessen.

De Galaxy zeemeerminstaart

Elke zeemeermin heeft haar eigen naam en bijbehorende verhaal. Zo hebben wij Galaxy, de zeemeermin die houdt van het heelal gekregen. Een paars-blauwe zeemeerminstaart, versierd met sterren. Dit maakt de beleving van een zeemeermin nog leuker omdat je ook echt een personage aan kan nemen.

Zeemeerminnenstaarten Zeemeerminnenfeest

De staarten worden gemaakt van dikke en stevige kwaliteit stof en de naden worden drievoudig gestikt. Aan de zijkanten van de vin is een beschermende laag aangebracht en de monovin heeft voor elke voet een eigen voetvak.

zeemeerminnenvin monovin

Deze voetvakken zijn binnen in de Monovin open, zodat je met schoonmaat 36 tot schoenmaat 43 erin past. Ik vraag mij wel af of je met maat 42 je voet nog gemakkelijk in de Monovin kan, want mijn maat 40 gleed het er al minder gemakkelijk in dan de maat 37 van de meisjes.

Monovin plaatsen in de zeemeerminnenstaart

Het vergt even wat oefening om de monovin in de zeemeerminnenstaart te plaatsen, maar gelukkig zit er een handleiding bij het pakket.

Ik was bang dat de zeemeerminnenstaart zou uitscheuren op het moment dat ik de monovin erin wilde plaatsen, maar toen ik aan de punt trok kreeg ik meer speling en gleedt de monovin op zijn plek. Ook hierbij liet het zien dat de kwaliteit hoog is. De monovin past maar net in de staart, je kan hem er dus ook beter niet meer uithalen en na het zwemmen in elkaar laten drogen.

Zwemmen met een Zeemeerminnenstaart

Naast dat je dus zeker bent van kwaliteit, ben je bij Zeemeerminnenfeest ook zeker van een zeemeerminnenstaart die bij je past, want er is meer dan genoeg keuze. Er zijn verschillende uitvoeringen en designs van hartjes en schubben tot Orcalook.

Daarnaast kan je ervoor kiezen of je een setje wilt met zeemeerminstaart met monovin en bikinitop of dezelfde set zonder bikini top. Bij beide setjes krijg je een duikbril. Ook zijn er voor jongens speciale setjes samengesteld. De setjes zijn te krijgen vanaf maat 122 tot en met XL voor volwassenen.

Veilig zeemeerminzwemmen 

Als je kijkt naar de zeemeerminnen in bijvoorbeeld de Kleine Zeemeermin, dan zie je dat ze zwemmen op een speciale manier. Ze houden hun benen bij elkaar en bewegen hun heupen op en neer. De slag lijkt veel op de vlinderslag, waarvan de basis tegenwoordig ook bij de zwemles wordt aangeleerd. Dit is geen gemakkelijke slag en vergt wat oefening.

Daarom adviseert ZeemeerminnenFeest om een paar zeemeerminzwemlessen te volgen, voordat je zelf gaat zwemmen met een zeemeerminnenstaart. Hiervoor kan je terecht bij verschillende zwembaden van Sportfondsen en Optisport.

Naast de zwemlessen die je kan volgen zijn er ook een aantal regels die er gesteld worden om ervoor te zorgen dat er veilig gezwommen kan worden met de zeemeermin staart met monovin. Zo is een zeemeerminstaart alleen geschikt voor mensen met minimaal zwemdiploma A en B, moet het zwemmen met een Zeemeerminnenstaart altijd onder toezicht, oefen je in ondiep water met het aan- en uitdoen en het zwemmen en zwem je niet in stromingen of water met golven.

Mocht je dochter of zoon graag een zeemeermin willen zijn en willen zwemmen met een Zeemeerminnenstaart kijk dan vooral op de website van Zeemeerminnenfeest. Ook hebben ze filmpjes op YouTube zodat je een goed beeld kan krijgen van de producten.

 

 

Uitgelichte afbeelding via Canva *pro | @uki-art-design | @mishabeliy | @siluetstrip

 

 

 

Reacties

reacties

Gastauteur

Sommige artikelen worden niet door mijzelf geschreven en ook niet door een vaste gastblogger. Het zijn bijvoorbeeld eenmalige gastblogs van collega bloggers of reviews die een lid van mijn team voor me geschreven heeft.

Soms zijn het verhalen van mensen die graag hun ervaringen willen delen. Om een stukje herkenbaarheid te brengen, een hart onder de riem te steken of een hart onder de riem te krijgen ♥

Wil jij zelf ook een persoonlijk verhaal delen, voel je welkom om me te mailen! Ik kijk uit naar jouw verhaal!

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.