Duurzame pracht van Kluttery's Sieraden
Fashion en beauty Inspiratie Reviews Shoppen

Duurzame pracht van Kluttery’s Sieraden

Bij Kluttery draait alles om het vinden van de perfecte balans tussen stijl en duurzaamheid. Hun missie is duidelijk: je een goed gevoel geven zonder schade aan de planeet toe te brengen. En dat laat ze zien door voortdurend te streven naar een nog duurzamere aanpak. Check dus snel de duurzame pracht van Kluttery’s Sieraden.

Wat maakt Kluttery’s sieraden zo bijzonder? Het begint allemaal met de materialen. Evi gebruikt hergebruikte vintage en tweedehands sieraden, samen met natuurlijke elementen. Elk stuk heeft zijn eigen verhaal, of het nu gaat om kralen van een vintage ketting of van een gepassioneerde Franse sieradenmaakster. De naam van de webshop voor duurzame sieraden is dus ook ontzettend passend; de naam “kluttery” is afgeleid van het Engelse woord “clutter”‘, dat rommel betekent!

Duurzame pracht van Kluttery’s Sieraden

Maar de duurzaamheid gaat verder dan alleen de materialen. Evi van Kluttery heeft recentelijk een nog duurzamer alternatief gevonden voor de draad die ze gebruikt: hennepkoord in plaats van metaaldraad. Zo vermijdt ze het probleem van niet-recyclebaar nylon en zet ze een stap richting een circulaire productiebenadering. Dit koord is niet alleen super stevig en duurzaam, maar ook vrij van chemische stoffen.

In de nieuwe collectie van Evi zul je namelijk alleen maar sieraden vinden die gemaakt zijn van upcycled, vintage edelstenen. Want waarom zou ze nieuwe materialen gebruiken als er al zoveel prachtige sieraden zijn die niet meer worden gedragen? Vooral met edelstenen is het moeilijk om te achterhalen of ze op een duurzame manier zijn gedolven, dan is dit de ideale oplossing.

Daarom is er nu een grote uitverkoop op de website. De items in de sale gaan plaats maken voor nieuwe stappen in de duurzame missie van Kluttery. Je shopt ze nu met 25% korting.

Parelarmbanden Kluttery

Via de website koos ik voor twee stijlvolle parelarmbandjes. Toen ik zelf nog sieraden maakte, was ik al gek op parelsieraden. Behalve tijdloos, vind ik ze van een eenvoudige schoonheid. De combinatie van regenboog parelarmband Bowie en zoetwaterparel armband Meggy leek me de ideale kralen armband combinatie voor de komende lente.

duurzame sieraden

De kleuren in de regenboog parelarmband deden me met hun pastelkleurtjes denken aan alle bloemen die gaan bloeien. Parels worden vaak geassocieerd met zuiverheid en schoonheid, en in de context van de lente, symboliseren ze voor mij ook de wedergeboorte en het ontluiken van nieuw leven. Bovendien vind ik dat parels een prachtig geheel vormen met de lichte en luchtige kledingstijl die we richting de lente dragen.

kluttery, duurzame parelarmbandjes, kleuren van de lente

In het echt vind ik de sieraden nog verfijnder als op de foto’s in de shop. De goudkleurige afwerking zorgen voor een klassieke afwerking van toch ook wel een klassiek sieraad. Wat mij als voormalig sieradenmaakster echt aanspreekt van de afwerking is het gebruik van een draadbeschermer om het boogje bij het ringetje. Het is wat lastig uitleggen, maar zorgt echt voor de finishing touch.

Nou ja, eigenlijk doet de smiley-kraal dat het meest natuurlijk. Die tovert elke keer als ik de armbandjes omdoe een kleine glimlach op mijn eigen gezicht.

Ecovriendelijke sieradenverpakking

Zelfs de verpakking van Kluttery’s sieraden is eco-vriendelijk trouwens. De sieradendoosjes zijn gemaakt van graspapier, een innovatief materiaal dat bestaat uit gemaaid gras uit bermen en gerecycled oud papier.

kralen, armband, parelarmband, kluttery, duurzaam

En er is meer goed nieuws: je bestelling past gewoon door de brievenbus. Een schijnbaar klein detail, maar dit betekent dat je niet thuis hoeft te blijven én dat de postbode geen extra ritjes hoeft te maken. Dat scheelt uiteindelijk een hele hoop onnodige kilometers!

De nieuwe collectie zal aan het einde van maart 2024 worden gelanceerd. Wil je tot die tijd alle sneak peeks meekrijgen en als eerste op de hoogte zijn van de lancering? Volg dan @kluttery_sieraden op sociale media of schrijf je in voor de nieuwsbrief via de webshop.

Waar wacht je nog op? Stap in de wereld van duurzame pracht met Kluttery’s sieraden en draag bij aan een groenere toekomst, één sieraad tegelijk.

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.