Home FEEST 10x Tips voor een kinderverjaardag

10x Tips voor een kinderverjaardag

by Gastauteur
10x Tips voor een kinderverjaardag

Door Olja – Een kinderfeestje is leuk maar ook veel geregel.  Omdat ik normaal een enorme chaoot ben, heb ik daarom een lijstje gemaakt met 10x tips voor een kinderverjaardag Om het mezelf (en misschien ook wel jou) wat makkelijker te maken. Mede daarom besloot ik ook online verjaardagsuitnodigingen te maken. Ons meisje word 21 september alweer 4 jaar, wat gaat dat snel zeg! Begin september gaat ze al naar groep 1 en daar heeft ze nu al enorm veel zin in.

Ze praat al zowat een maand over haar verjaardag en wil heel graag alles roze dus hebben we gekozen voor een roze thema. Maar dat is nog het makkelijkste van het regelen van het feestje. Ik ben iemand die als ze wat in het hoofd heeft, een idee of iets anders, dat het liefst ook gelijk wil doen en/of  hebben. Toen ik zag dat je bij Kaartje2go uitnodigingen vindt voor elke gelegenheid en de kaartjes heel snel in huis hebt, ben ik gelijk gaan ontwerpen en snuffelen.

Online verjaardagsuitnodigingen maken

Bestellen gaat heel makkelijk!  En voor 20:00 besteld is dezelfde dag verstuurd. In het menu kun je jouw gelegenheid aanklikken, van trouwkaarten tot rouwkaarten en van een uitnodiging tot gewoon zomaar een kaartje zonder reden. Dat laatste vind ik persoonlijk maar wát leuk. Om zomaar een kaartje te krijgen of te versturen, helemaal sinds het tegenwoordig allemaal via whatsapp gaat. Een kaartje is zo veel persoonlijker!

10x Tips voor een kinderverjaardag

Anyway, ik heb dus de uitnodigingen voor het verjaardagsfeestje vast besteld. Ik klikte op de categorie kinderfeestjes. Daar is heel snel te filteren voor wie de uitnodiging is en dan, voilà, een layout voor jouw uitnodiging. Je kan zelf een foto toevoegen, tekst bewerken en zelfs de achtergrond bewerken. Ik heb de layout wel hetzelfde gehouden maar alleen de afbeelding veranderd en de tekst naar onze ‘’regels’’ gemaakt. Ik had de uitnodigingen al de volgende dag in huis wat heel fijn is voor een mevrouwtje ongeduld als mij.

10x Tips voor een kinderverjaardag

  1. Niet vergeten om duidelijk op de uitnodiging te zetten vanaf wanneer het bezoek welkom is zodat je weet wanneer je de taart kan halen. Natuurlijk zet je ook het eventuele thema erop, de naam en leeftijd van je kleine, een leuke foto misschien en de datum van het feestje en de locatie is ook wel heel handig.
  2. Wij vieren nu nog niet een apart kinderfeestje maar zijn wel van mening dat voor familie en vrienden het feestje tussen 12:00 en 19:00 is omdat ze dan in de ochtend nog even rustig kan opstarten en s’ avonds nog even rustig op de bank kan zitten voor ze gaat slapen.
  3. Voor de neefjes/nichtjes/vriendjes/vriendinnetjes regelen we in elk geval een leuke traktatie die ze mee naar huis mogen nemen als ze weer weg gaan als aandenken. Ik vind het leuk om per kind een persoonlijke traktatie te maken maar dat hoeft natuurlijk niet. Tijdens het feestje vermaken ze zich vaak al wel snel met het spelen van het gekregen speelgoed en leggen we de grote tafel vol met leuk knutselspul zodat ze niet voor de tv zitten maar zich toch goed kunnen vermaken en bezig kunnen zijn.
  4. De uitnodigingen sturen wij zelf vaak ongeveer een maand van tevoren al. Zo kan niemand zeggen dat je te kort dag mensen uitnodigt.10x Tips voor een kinderverjaardag
  5. Haal de versieringen ook een tussen de tijd van het bedenken van het thema en het echte feestje, zo hoef je niet in een keer kapitalen uit te geven aan taart, hapjes, versieringen en al die dingen.
  6. De cadeautjes halen doen we ook vaak al een maand van tevoren. Dan hoef je de week voor het feestje niet te haasten en vliegen met “Oh, ik moet nog zoveel doen!”
  7. Omdat we de 20e de toeslagen krijgen en ze dit jaar 2 dagen later haar feestje heeft, halen we de dag voor het feestje vaak al de boodschappen. De taart halen we de ochtend van het feestje, zodat je verse taart hebt.
  8. Als je creatief bezig wilt zijn, of je hebt tijd over, dan zou ik voor de kinderen lekker cupcakes maken. Zo komt er geen geruzie komt over wie het grootste stuk heeft. Ook kun je de topping in het thema van het feestje maken. Eventueel kun je de cupcakes ook bij de traktatie verwerken, die ze mee naar huis kunnen nemen.
  9. Gebruik een tafelkleed! Als je je tafel mooi en schoon wilt houden dan zou ik een tafelkleed/zeil gebruiken op de tafels. Dit is niet alleen handig maar het kan ook in de kleur van het thema. Dat ziet er leuk uit en opruimen gaat lekker snel.
  10. Over opruimen gesproken: haal kartonnen bordjes/bekertjes. Zo hoef je niet teveel af te wassen (ja, zonder vaatwasser ben je alleen maar aan het afwassen). Of hoef je niet steeds de vaatwasser in en uit te pakken. En je raad het al, dat kan ook in de kleur van het thema. Al die spulletjes kan je vaak heel goedkoop krijgen bij verschillende winkels.

❥ Ik hoop dat ik iets aan mijn eigen tips blijf houden en niet toch gegrepen word door de chaos in mijn hoofd. Heb jij nog onmisbare tips voor een kinderverjaardag?


Alles voor een eenhoorn thema kinderfeestjeAlles voor een Paw Patrol thema kinderfeestje

 

Afbeelding verjaardagsdecoratie via Shutterstock

 

 

 

 

Reacties

reacties

Gerelateerd

1 comment

Bedrukken 8 juni 2021 - 15:30

Dat klinkt als een hele voorbereiding! Wat ook leuk is, is om bepaalde spulletjes, zoals bijvoorbeeld mokken, te bedrukken. Zo ben je helemaal het middelpunt van de verjaardag en komt niemand om je heen! 🙂

Anne

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.