Home PERSOONLIJK 10x typisch Marjo

10x typisch Marjo

by Marjo

10x typisch Marjo

Op het blog van Joyce (JoyfromJoyce.nl) las ik haar 10x typisch Joyce. Ik herkende er veel in, dus ik besloot meteen dat ik de volgende TAG-dag mijn 10x typisch Marjo met jullie te delen. Een lijstje van 10 dingen die bij mij horen, zonder dat zou ik mezelf niet zijn. Ik was vrij snel bij 10. Dus wie weet volgt er een deel II, of een lijstje ’10x typisch Marjo volgens anderen’

Voor de mensen die me kennen zullen er geen verrassingen tussen zitten. Voor nieuwe lezers en nieuwe bekenden ga ik nu misschien weer een beetje meer met de billen bloot.

Het was de bedoeling om alleen onhebbelijkheden te noemen, maar ach, alle typisch Marjo-wist-ik-datjes zijn leuk toch? Als je me kent (online of offline) en je hebt aanvullingen dan hoor ik het graag. Wat is voor jou typisch Marjo, of wat maakt jou typisch jou. Beide reacties lees ik graag!

10x typisch Marjo:

1. Ik weet noooooit wat ik wil. Echt gewoon niet! Wat wil je later worden? Geen idee. Wat wil je vandaag gaan doen? Geen idee. Waar ga je over bloggen? Ik weet het niet. Als we in een restaurant zijn of in een winkel: wat kies je van het menu, welk shirt kies je? Ik weet het niet. Ik kan niet kiezen!

Niet omdat ik saai ben of nooit iets wil (wat soms ook gewoon wel de reden is), maar omdat er zoveel leuk is. Of ik heb veel te veel ideeën of ik ben bang dat wanneer ik voor het één kies, ik het ander misloop. In een restaurant is het menu voorbedacht. Altijd nét met combinaties die ik niet fijn vind. Het is al een stuk minder, maar ‘vroeger’ was ik die ene. De zeur. Mag ik die pizza. Zonder dit, dat en die, maar mét zus en zo.

2. Altijd alles is weg. Meestal komt dit omdat ik snel afgeleid en vergeetachtig kan zijn. Huissleutels, zonnebril, fietssleutel, pasje van het werk. Als ik het nodig heb is het weg. Ergens in mijn tas, ergens op de kast. En altijd wanneer ik snel moet en geen tijd heb om te zoeken.

10x typisch Marjo
Bron: onbekend 

3. Koffie en wijn moeten in een limonadeglas. Het leven kan zo simpel zijn. Ik doe geen mokken en liever ook geen plastic of kartonnen bekers. De enige uitzondering is mijn coffee to go beker en mijn mok van Blond met afsluitdrinkdekseltje.

4. Alles met bananensmaak is lekker, banaan is vies! Behalve de geur en smaak van eten, speelt de structuur een grote rol! Substantie. Het mondgevoel. Dat. Het mondgevoel van banaan is één van de naarste dingen die er zijn. Nagels over het schoolbord, een kettingzaag op een rustige zomerdag. Ik kan er niet tegen.

5. Lijstjes. Met name voor afspraken, boodschappen en mijn blog. Daarom zijn TAGS zo leuk. Lijstjes met vragen. Lijstjes maken zet de dingen op een rijtje, brengt rust. Het moet Oldskool, op papier in notitieboekjes. Kan ook heel onrustig worden wanneer lijstjes kwijtraken. Alsof ik dan even de weg kwijt ben en de TomTom moet herstarten. Uiteraard komt dit alles voort uit het ‘drie lagen stemmen in mijn hoofd-principe’, afleiding gegarandeerd.

6. Ik ben een rommelkont. Alles ligt overal en ik wil alles bewaren. Momenteel moet ik nodig weer de woonkamer door. Rommel en onrust. Onze zolder is een hoarderszolder. Het stomme is, ik vind het heerlijk als het netjes is. Ik denk dat René het ook nog erger vindt als dat hij zegt. Hij is netjes, kan ook noet stilzitten. Bijhouden klinkt zo simpel, maar het is aan mij noet besteed en daar heb ik dan achteraf weer spijt van. Soms zou ik iemand in willen huren voor die zolder. Een objectief iemand, maar of dat echt zou werken, of ik het zo los zou kunnen laten?

Ik kan alles ook echt laten vallen waar ik sta. Schoenen, tassen, jassen en vesten. Over de stoel, over de trapleuning. Drama. Rommeltjes uit de kamer gaan vaak in dozen of tassen en die gaan langzamerhand naar zolder. Nagellak, werkjes van school, zonnebrillen. Hoppa in de tas, hoppa naar de slaapkamer. Dan is het uit de kamer en ruim ik het vanaf daar wel op. Na een paar dagen gaat het naar zolder.

7.  Vijf kwartier in een uur, praten zonder tussendoor ademhalen. Zo druk als in mijn hoofd, zo druk praat ik ook. Ik praat sowieso graag & ik praat veel over mezelf.

8. Op brood. Ik eet echt graag mijn avondeten ‘op brood’. Er was een tijd dat ik mijn spaghetti zelfs ‘op brood at’, bij voorkeur opgebakken, de dag erna. Stamppot Boerenkool of stamppot bruine bonen: het lekkerst op brood, inclusief mosterd, augurkjes en spek. Ook kippenragout vind ik zalig op een geroosterd broodje.

Saté, liever met brood dan met rijst, hetzelfde geldt voor alle soorten stoofvlees. Behalve de Nederlandse stoofvlezen, die eten we eigenlijk nooit.

Het allerlekkerst? Een koolhydraatbommetje: een wit bolletje besmeren met mayonaise, daarover heel veel strooiaroma & daarop…..frietjes!!!!

9. Ik wordt blij van woorden, klanken en letters! Je kunt me raken, laten nadenken en tot het in het diepst van mijn ziel komen. Als je de goede woorden gebruikt.

img_5819.jpg
Bron: Word Porn

De mijne probeer ik zorgvuldig af te wegen. Ik zal niet gauw zomaar woorden de wereld in gooien. Ik vind het bijzonder wanneer mijn woorden iets goeds voor iemand doen. Vind het heel naar wanneer ‘ik verkeerd overkom’. Ben me daar niet altijd bewust van. Heel soms, echt heel soms, kan het me even niet schelen, dan zeg ik gewoon wat ik denk, hoe ik het denk.

10. Eten & Dieeten. Ik ben altijd met mijn gewicht bezig en eigenlijk wil ik dat niet. Het liefst zou ik altijd willen genieten van gezonde dingen. De Bourgondiër in mij houdt alleen zo van eten, snaaien, snacken. Eten is gezelligheid. Natafelen en ondertussen doorsnoepen….

10x typisch Marjo
Bron: Stitch lovers

Natuurlijk zijn er nog veel meer typische Marjo dingetjes en onhebbelijkheden. Ik loop het liefst op blote voeten, dus overal staan schoenen in huis. Ik heb ontzettend graag gelijk. Mijn grootste onhebbelijkheid: ik ben gemakzuchtig. Niet lui. Wel gemakzuchtig. Waarom moeilijk doen, als het makkelijk kan. Maar, Bill Gates zei ooit: ‘I choose a lazy person to do a hard job. Because a lazy person will find an easy way to do it.’ Die man heeft er best kaas van gegeten, dus ik neem het met liefde aan.

Reacties

reacties

Gerelateerd

2 comments

veertig fourty cuarenta of quaranta | Veertigste verjaardag 17 september 2017 - 06:01

[…] daar tevreden mee kan zijn. Ooit heb ik eens een aantal mensen gevraagd om mij te omschrijven voor een artikel op het blog en daar kreeg ik zulke lieve reacties op! Dat geeft een heel bijzonder gevoel, om zo gekend te zijn, […]

Reply
Joyce 24 juli 2016 - 09:00

Wat leuk dat je ook zo’n blog hebt geschreven! En je avond eten op brood? Jakkes!! haha
Joyce onlangs geplaatst…Op weg naar fit ♥ Opnieuw beginnenMy Profile

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.