Baby Alive - Plas En Dans Babypop maakt dat ik weer kind zou willen zijn! Natuurlijk ben ik heel benieuwd of Elynn er na Pakjesavond ook zo weg van is.
Inspiratie

Baby Alive – Plas En Dans Babypop

Als de kinderen willen spelen, heb ik daar niet altijd zin in. Een spelletje spelen ben ik altijd voor in. Spelen met Barbies of poppen, vind ik lastig. En omdat ik groter ben geworden en omdat ik vroeger bijvoorbeeld al liever boeken las, kleurde of puzzelde in een puzzelboekje. Baby Alive – Plas En Dans Babypop maakt dat ik weer kind zou willen zijn! Natuurlijk ben ik heel benieuwd of Elynn er na Pakjesavond ook zo weg van is. Het uiterlijk van de poppen is in ieder geval vertederend. 

Voor Elynn ontving ik de blonde versie, daarnaast is er een interculturele pop en eentje met bruin haar. Ik vond het vooral fijn om op de verpakking te lezen dat ze echt alleen op haar potje plas. Kindjes die te pas en onpas overal plassen, daarvan heb ik er straks nog eentje te gaan, er hoeft er niet nog eentje bij 😉 Hoe schattig ze ook zijn. Net als de Yellies zijn de Baby Alive poppen interactief speelgoed. Baby Alive, één van de grootste poppenmerken ter wereld, heeft een babypop ontwikkeld die, net als de kleintjes zelf, moet leren om op het potje te gaan!  Ze wordt nu echt te groot voor een luiertje. We noemen haar Plas & Dans Baby, want de kersverse poppenouders willen hun pop natuurlijk zelf een prachtige naam geven.

Sint tip } Baby Alive – Plas En Dans Babypop

Alle kinderen hebben wel een favoriete babypop die overal mee naartoe mag, geknuffeld en verzorgd wordt. Waar ze troost en geborgenheid bij voelen, die vertedert en waar ze om kunnen lachen.

En dat zijn echt niet alleen meisjes, trouwens. Blijkbaar zitten de oerinstincten die het rollenspel met poppen aanvuren net zo goed in jongetjes. Met poppenspel leren kindjes de wereld begrijpen, ontwikkelen ze hun zelfstandigheid en spelenderwijs oefenen ze om een liefdevolle band op te bouwen.

Blij op het potje

Deze schattige pratende babypop is dus een babypop die kan ondersteunen met de zindelijkheidstraining. Het spelen met poppen, geeft kinderen de kans om via rollenspel prikkels, emoties en indrukken kunnen verwerken. Als je Baby Alive – Plas En Dans Baby dorst heeft, kun je haar water geven met de drinkfles. Nu is het tijd voor het potje! Houd de handjes van de baby vast en ze doet het potjesdansje. Dan zingt ze “pi-pi! Geen zorgen hoor, zoals ik al schreef, ze plast echt alleen op het potje! Nu hoeft ze alleen nog even haar handjes te wassen en dan krijgt ze een sticker omdat ze het zo goed gedaan heeft! pop zindelijkheidstraining

Wacht ’s even….heb jij ook een plasje op het potje gedaan? Dan is die sticker ook voor jou! Door het samen spelen over plassen op een potje, kan je kindje experimenteren van uit een veilig gevoel en oefenen met situaties uit het dagelijks leven, zoals het zindelijk worden. De pop laat zien hoe het werkt, je kindje kan zo wennen aan het idee. Ik zou persoonlijk wel meteen de vergelijking trekken tussen potje en toilet. Het potje an sich vind ik een extra stap die er weer uit moet. Wij kozen voor een toiletverkleiner, maar met de kracht van herhaling kan een kind prima leren dat wat het potje voor Baby Alive is, het toilet voor hem of haar is.

Features Plas En Dans Babypop

De kleintjes vinden het vast ook geweldig om de beweegbare pop aan te kleden, haar haren te verzorgen en te luisteren naar haar gebrabbel. Nog even  in het kort de features op een rijtje:

• doet het potjesdansje, praat en knippert
• drinkt water en plast in een potje
• zegt meer dan 50 zinnetjes tegen mama en papa
• je kunt bijhouden hoe goed ze het doet met een echte stickerkaart
• de schattige outfit is verwisselbaar en er wordt een onderbroekje meegeleverd

Hasbro staat bekend om haar sterk innovatieve speelgoed van hoge kwaliteit.  De Baby Alive – Plas En Dans Babypop is daarnaast dus interactief speelgoed dat gezellig kletst, zingt, babbelt, huilt, giechelt, shyriiwook-t en je napraat. Mijn eerste indruk is dat de pop inderdaad kwalitatief goed is. Wat me opviel is dat ze een vaste volgorde in de zinnetjes had, dus ik vraag me af hoe vaak je hetzelfde zinnetjes hoort en hoe lang het duurt voor je ze alle vijftig hebt gehad.

❥ Zoals gezegd is dit één van de kadootjes voor Elynn voor pakjesavond en ik kan niet wachten om samen met haar te ontdekken wat er allemaal mogelijk is en te zien hoe zij er op reageert.

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

3 Reacties

  1. Claudia Diependaal zegt:

    Ik heb n mop voor je. Ik krijg hem net binnen van speelgoed van het jaar. Maar ze praat Frans haha. En op de doos is alles in het Frans de handleiding ook. Ik dacht mss een kwestie van een knop omzetten haha. Niet dus. Morgen maat even bellen. Maar speelgoed van het jaar!

    1. Nou vind ik Frans echt een prachtige taal, maar ik denk dat het in dit geval nog meer op de zenuwen werkt dan het Nederlands gaat doen uiteindelijk. Het is wel een heel lief piepstemmetje 😉

    2. Ik heb hetzelfde! Hoe heb je de taal veranderd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.