Home ETEN | KEUKEN Heerlijke broccoli met Fantastisch gemarineerde kip

Heerlijke broccoli met Fantastisch gemarineerde kip

by Marjo

Heerlijke broccoli met Fantastisch gemarineerde kip

Hoe kreeg ik mijn broccoli zo heerlijk dat zelfs mijn zoon een tweede keer opschepte? Je leest het in dit blog!

In combinatie met de kip uit de oven, is het sowieso één van onze favoriete gerechten van dit moment. Voor mij ideaal omdat ik momenteel koolhydraat-arm wil eten, maar wel lekker en smaakvol.

Voor ik de kip marineer, snijd ik hem eerst in grove stukken. De marinade maak ik als volgt: in mijn turbochef (maar elk ander haksel apparaat werkt ook prima natuurlijk) meng ik:

Basilicum
Tijm
Kipkruiden
Peterselie
Rode ui
Knoflook
Paprikapoeder
Olijfolie

tot een puree. De kip en de marinade meng je in de ovenschaal en laat je even trekken. De kip doe je in de ovenschaal en laat hem iets meer dan een half uur op 200 graden gaar worden.Maak de broccoli schoon en snijd in grove stukken. Doe kokend water in een pan, doe er een groentebouillonblokje en lekker wat Maggi bij en kook de broccoli zoals je gewend bent. Houd hierbij rekening met het half uur van de kip.

Als je niet koolhydraat-arm eet, dan kun je deze Heerlijke broccoli met Fantastisch gemarineerde kip serveren met bijvoorbeeld verse frietjes uit de oven, een gezond alternatief voor gefrituurde frietjes en je laat de oven het meeste werk doen, heerlijk toch! Hiervoor neem ik de verse friet van de supermarkt uit de koeling. Leg bakpapier op de ovenplaat en verdeel de frietjes hierover. Bestrooi met strooiaroma. De oven kan op dezelfde stand als voor de kip, dus het kan samen in de oven. Zet de wekker op een kwartier, schep hierna de frietjes om en zet nog weer voor een kwartier in de oven.

Eet smakelijk!

♥MJ

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.