Lezen What's new

De dag dat Oorlog naar Rondo kwam

Stop oorlog: een krachtig pleidooi voor vriendschap en hoop en een actueel boek om met kinderen over oorlog en vrede te praten. Eind mei verschijnt De dag dat Oorlog naar Rondo kwam. Een prentenboek dat een ode brengt aan vrede, verzet en hoop. Het internationaal bekroonde boek werd geschreven en getekend door Romana Romanyshyn en Andriy Lesiv, een echtpaar uit Oekraïne, na de annexatie van de Krim door Rusland.

Het boek brengt een universeel verhaal over de duisternis en het leed dat gewapende conflicten met zich meebrengen. En van de wonden die blijven, ook lang nadat de oorlog voorbij is. Uitgeverij Lannoo schenkt voor elk verkocht boek € 2 aan Giro 555, voor de slachtoffers van de Russische invasie van Oekraïne, met een gegarandeerd bedrag van € 10.000.

De dag dat Oorlog naar Rondo kwam

Danko, Zirka en Fabian leiden een rustig leven in hun stadje Rondo. Het is een betoverende plaats vol vreugde. Zelfs de bloemen zingen er! Tot de dag dat Oorlog komt.

De dag dat de oorlog naar rondo kwam

De inwoners van Rondo proberen met Oorlog te praten en ze proberen er tegen te vechten, maar niets lijkt de vernielzucht en de duisternis van Oorlog te kunnen stoppen.

 

“Darkness cannot drive out darkness, only light can do that. Hate cannot drive out hate, only love can do that” ― Martin Luther King Jr.

 

Toch lukt het Danko, Zirka, Fabian en al hun buren om samen vrede te laten zegevieren. Met licht en gezang slagen ze erin Oorlog te verdrijven.

Over de auteurs

Andriy Lesiv en zijn partner Romana Romanyshyn zijn een bekroond duo illustratoren uit Oekraïne. Ze wonnen al twee White Ravens en mochten ook al drie Bologna Ragazzi Awards in ontvangst nemen.

❥ De dag dat de oorlog naar Rondo kwam | Romana Romanyshyn & Andriy Lesiv | € 16,99 | 44 pagina’s | ISBN 9789401486378 | Hardcover | Leeftijd: 5+ | Verschijnt eind mei 2022 | Uitgeverij Lannoo

 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.