Inspiratie voor uitjes met kinderen in de provincie Groningen
Travel

De leukste activiteiten voor kinderen in Groningen

We didn’t even realize we were making memories, we just knew we were having fun! Dat is eigenlijk hoe ik wil dat de kinderen op hun jeugd terugkijken. Genieten van de kleine dingen, maar ook van gezellige uitstapjes samen. Daarom gaan we er graag samen op uit. Alleen soms willen we wel, maar kunnen we even niet verzinnen wat. Vandaag deel ik daarom, als echte Groningse, een lijst met de leukste activiteiten voor kinderen in Groningen en vertel er meteen bij waarom ze zo geweldig zijn.

De leukste uitjes in de provincie Groningen met kinderen

Natuurlijk kun je in de Stad heerlijk shoppen, lunchen en genieten. Maar ook in de omgeving zijn er de leukste activiteiten voor kinderen.  Met bijzondere musea tot leuke outdoor-activiteiten biedt de provincie Groningen super leuke uitjes voor jong en oud.

Het Groninger Museum

Het gebouw van het Groninger Museum is ontworpen door de beroemde architect Alessandro Mendini en is zelf al een kunstwerk. Kinderen kunnen genieten van de unieke vormen en kleuren van het gebouw en het kan hen inspireren om creatief te zijn.

Tel daarbij op een uitgebreide kunstcollectie, waaronder een speciale kindercollectie. Het museum heeft regelmatig interactieve tentoonstellingen die kinderen kunnen aanraken, verkennen en ervaren. Waarom dit belangrijk is voor de onwikkeling van kinderen? Het kan de aandacht van kinderen vasthouden en hen aanmoedigen om te leren en te ontdekken. Ook worden er vaak speciale activiteiten voor kinderen georganiseerd, zoals knutselworkshops en educatieve rondleidingen.

Ieder weekend en in de schoolvakantie (Noord) elke middag steken je kinderen de handen uit de mouwen in het Atelier en maken daar hun eigen creaties met allerlei materialen!

Het Universiteitsmuseum Groningen

Het Universiteitsmuseum biedt educatieve en interactieve tentoonstellingen over wetenschap en technologie. Kinderen kunnen er zelf experimenteren met wetenschappelijke proeven.

Het museum heeft een breed scala aan onderwerpen, van natuurkunde en scheikunde tot archeologie en geschiedenis. De programma’s zijn op maat gemaakt voor verschillende leeftijdsgroepen en zijn gericht op het bevorderen van leren en ontdekken. Door deze praktische activiteiten en experimenten te doen, kunnen kinderen wetenschap en geschiedenis op een leuke en boeiende manier ontdekken. 

Het museum is van 8 t/m 25 mei gesloten in verband met de inrichting van een nieuwe tentoonstelling.

Klimcentrum Bjoeks

Bjoeks is het grootste klimcentrum van Nederland en biedt uitdagende klimparcoursen voor kinderen van alle leeftijden en niveaus.

De leukste uitjes in de provincie Groningen met kinderen / klimcentrum BjoeksHet is een spannende en sportieve activiteit voor het hele gezin. Dit soort activiteiten zijn belangrijk om hun fysieke vaardigheden te ontwikkelen, hun grenzen te verleggen en zelfvertrouwen op te bouwen. Bovendien kan klimmen ook helpen bij het verbeteren van de coördinatie en het opbouwen van spierkracht, wat weer bijdraagt aan de gezondheid van kinderen.

DoeZoo Insektenwereld 

Dit indoor insectenpark biedt een fascinerende en educatieve ervaring voor kinderen. Ze kunnen allerlei insecten bekijken en zelfs vasthouden, zoals wandelende takken, kevers en spinnen.

De leukste activiteiten voor kinderen in Groningen

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en leergierig, en het verkennen van de natuurlijke wereld is een belangrijke manier waarop ze hun begrip van de wereld om hen heen ontwikkelen. DoeZoo Insektenwereld biedt kinderen de mogelijkheid om te leren over verschillende soorten insecten en andere kleine dieren, hoe ze leven en hoe ze belangrijk zijn voor de natuurlijke ecosystemen.

Bovendien is DoeZoo Insektenwereld interactief en hands-on, waardoor kinderen kunnen deelnemen aan leuke activiteiten zoals het vasthouden van insecten en het voeren van dieren. Dit maakt het een leuke en boeiende ervaring voor kinderen, die hen kan inspireren om meer te leren over de natuur en wetenschap.

Adventurepark Waddenfun

Waddenfun is het grootste indoorklimpark van Nederland ligt op nog geen 20 minuten vanaf de stad Groningen! Adventurepark Waddenfun biedt een breed scala aan activiteiten, zoals klimmen, tokkelen, boogschieten en hindernisbanen. Het is een leuke en uitdagende ervaring voor het hele gezin.

De activiteiten zijn allemaal ontworpen met kinderen in gedachten en zijn geschikt voor kinderen van verschillende leeftijden en vaardigheidsniveaus. Het park is zo opgezet dat het veilig is voor kinderen om te spelen en te verkennen. Het personeel van het park is opgeleid om de activiteiten te begeleiden en ervoor te zorgen dat kinderen de juiste veiligheidsuitrusting gebruiken en de juiste veiligheidsprocedures volgen. Mij lijkt vooral de Break-In Room een fantastische uitdaging voor de hele familie.

Openluchtmuseum Het Hoogeland

Dit museum biedt een kijkje in het leven van vroeger op het Groninger platteland. Kinderen kunnen oude ambachten en tradities ontdekken en zelfs mee helpen met de werkzaamheden.

Openluchtmuseum Het Hoogeland \ De leukste activiteiten voor kinderen in GroningenHet museum is een levendige weergave van een typisch Gronings dorpje uit het verleden, met historische gebouwen, ambachten en traditionele landbouwmethoden. Dit maakt het een educatieve en leuke ervaring voor kinderen om te ontdekken hoe mensen in het verleden woonden en werkten.

Kinderen kunnen zichzelf onderdompelen in de geschiedenis door bijvoorbeeld oude ambachten uit te proberen, zoals spinnen, weven en klompen maken. Ook kunnen ze zien hoe de mensen vroeger werkten op het land, zoals het zaaien van gewassen en het oogsten van graan. Daarnaast is er ook een speeltuin waar kinderen zich kunnen uitleven en kunnen spelen op een authentieke Groningse schommel.

Zeehondencentrum Pieterburen

Het Zeehondencentrum is een opvangcentrum voor zieke en gewonde zeehonden. Kinderen kunnen deze schattige dieren van dichtbij bekijken en meer leren over de bescherming van het zeeleven.

Kinderen vinden het vaak geweldig om zeedieren te zien en te leren over hun gewoonten en levensstijl. In Zeehondencentrum Pieterburen kunnen kinderen verschillende soorten zeehonden van dichtbij bekijken en meer te weten komen over hun gedrag en hoe ze verzorgd worden. Het Zeehondencentrum biedt educatieve programma’s voor kinderen, waaronder interactieve tentoonstellingen, rondleidingen en workshops. Hierdoor kunnen kinderen meer leren over de zeehonden, hun leefomgeving en de natuur in het algemeen.

Kinderen leren in het Zeehondencentrum ook over het belang van het behoud van de natuur en de bescherming van zeehonden. Dit kan helpen om hun bewustzijn en begrip te vergroten en hen aan te moedigen om op te komen voor de natuur en het milieu.

Nationaal Park Lauwersmeer

Het Nationaal Park Lauwersmeer is een prachtige plek om de natuur te ontdekken. Kinderen kunnen hier vogels spotten en genieten van de rustgevende omgeving.

Het park biedt een geweldige gelegenheid voor kinderen om de natuur te ontdekken. Ze kunnen hier veel verschillende soorten planten en dieren zien, zoals vogels, vissen, zoogdieren en insecten. Dit is niet alleen educatief, maar ook heel leuk en fascinerend voor kinderen.

Nationaal Park Lauwersmeer biedt educatieve programma’s voor kinderen om hen te helpen meer te leren over de natuur en het belang van het behoud ervan. Er zijn ook bezoekerscentra en tentoonstellingen die informatief en interessant zijn voor kinderen. Verder heeft het prachtige landschappen en uitzichten die kinderen zullen verbazen en hen kunnen inspireren om meer te leren over de natuur. Er zijn ook veel mogelijkheden om mooie foto’s te maken en herinneringen te creëren die kinderen voor altijd zullen koesteren.

De Menkemaborg

Een kasteel met een prachtige tuin waar kinderen kunnen leren over de geschiedenis van de regio. Kastelen spreken tot de verbeelding van kinderen, en een bezoek aan de Menkemaborg kan hen de kans geven om te leren over de geschiedenis van de middeleeuwen en hoe mensen toen leefden.

Menkemaborg.jpg (2304×1728)

De kasteeltuinen en de boerderijdieren zijn een extra attractie voor kinderen. Hier kunnen ze genieten van de natuur en leren over verschillende planten en dieren. De Menkemaborg organiseert regelmatig activiteiten en evenementen, zoals workshops, concerten en middeleeuwse markten.

Speelgoedmuseum Kinderwereld

Het speelgoedmuseum in Roden (eigenlijk wel stiekem Drenthe) is een geweldige plek voor kinderen. Het museum heeft een grote collectie speelgoed van vroeger en nu, waaronder poppen, auto’s, treinen, bordspellen en nog veel meer. Naast het bekijken van speelgoed zijn er ook veel mogelijkheden om echt te spelen

Het museum organiseert regelmatig speciale tentoonstellingen en evenementen voor kinderen, zoals knutselworkshops, speurtochten en poppentheater. Bovendien kunnen kinderen in het museum ook actief spelen en experimenteren, wat een educatieve en leuke ervaring biedt.

Inspiratie voor de leukste activiteiten voor kinderen in Groningen

In dit artikel vond je zoveel mogelijk inspiratie voor uitjes met kinderen in de provincie Groningen. Natuurlijk zijn er nog meer leuke vaste en tijdelijke activiteiten voor kinderen in Groningen, mocht je zelf nog aanvullingen hebben dan hoor ik het graag in de reacties. Maar wat zou ik het fijn vinden wanneer ik je met de leukste activiteiten voor kinderen in Groningen heb geinspireerd voor fijne uitjes in de weekenden en vakanties!

❥ Laat je het weten, wanneer je er eentje bezocht hebt, hoe je het vond? Voor de leukste uitjes in Nederland klik je nog even hier!

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.