Leukste uitjes van Nederland
Inspiratie Travel

Leukste uitjes van Nederland

Ongelooflijk dat ik bij mijn ouders altijd nét iets langer op het toilet zit, zonder telefoon. Komt door de ANWB. Mijn ouders zijn lid van ze en krijgen dus de Kampioen. Dat kamperen niet echt mijn ding is, had ik al eens gedeeld. Of het nou in Nederland is of in Italië, het is nog steeds niet mijn favoriete vakantiebestemming. Toch, it grows on me. En het is de link die ik leg bij ANWB.

Daarom vind het heerlijk om de Kampioen te lezen. Inspiratie voor vakanties, ook die kampeervakanties. Mocht je het blad niet kennen, er staat ook vaak leuke mode inspiratie of nieuwtjes op het gebied van de kinderen in, dus vandaar dat ik af en toe wat op het toilet blijf hangen. Met Oud&Nieuw zag ik een blaadje er bij liggen. De leukste uitjes van Nederland! Editie 2016, dus dat lijkt alsof ze dat vaker doen. Ik wist het niet. Uit die editie haalde ik de uitjes waar ik graag eens naar toe zou willen of waar ik nog eens naar toe zou willen en maakte ik een soort van top 10 inspiratie wishlist-achtig lijstje. Mocht je inspiratie nodig hebben voor een dagje weg, dan hoop ik dat je dat uit deze lijst kunt halen.

Leukste uitjes van Nederland

Grappig feitje, het leukste uitje van Nederland, staat níet op  mijn lijstje van tien. Dat is de Apenheul, maar daar heb ik niet zo veel mee. Die zou ergens op plaats 25 belanden denk ik. Of dat eerlijk is, dat weet ik niet, het is ontzettend lang geleden dat ik daar geweest ben, ik kan het me niet herinneren. Met mijn gezin niet in ieder geval. Wel ooit met moeder en tante, als bedrijfsuitje van mijn moeders werk. Ik gok dat ik twaalf was? Dat zou in 1989 geweest zijn. Wat kwam er (in willekeurige volgorde wél op mijn lijstje?

Efteling

Een attractiepark en recreatiecomplex in Kaatsheuvel, een dorp in Noord-Brabant met (naast het attractiepark) een theater, een hotel, twee vakantieparken en een golfpark. De eerste keer dat ik naar de Efteling ben geweest was ik al negentien. Ik had toen net verkering met René en hij ging naar Eurodisney met een vriend en ik naar de Efteling met mijn zusje en ouders. Verschil moet er zijn. Het was echt een ontzettend leuk weekendje weg én ik heb genoten van dat eerste bezoek. Daarna ben ik er nog eens met René geweest (van zijn werk) en ik met mijn collega’s volgens mij. Nu zou ik het graag samen met mijn kinderen te beleven. Ik denk dat ze daar heel gelukkig van worden en ik ook.

Madurodam

Ook een ontzettend leuk idee voor een dagje er op uit. De kleine miniatuurstad in Den Haag (op een schaal van 1 op 25), is geopend op 2 juli 1952.

Leukste uitjes van NederlandOok hier ben ik eens geweest, maar één keertje en toen gingen er waarschijnlijk nog dubbeltjes in de bewegende miniaturen. Ik overdrijf misschien een beetje, maar lang geleden is het echt. Ook dit is iets wat ik heel graag nog samen met mijn kinderen zou zien.

Nederlands Openlucht Museum

Het Nederlands Openluchtmuseum neemt je mee in de geschiedenis van Nederland van de afgelopen eeuwen. De authentieke gebouwen, aanwezige ambachtslieden en tal van activiteiten brengen het museum volledig tot leven. We gaan wel eens naar Bourtange en dat is het zelfde idee, maar dan totaal anders en veel kleiner. Thomas is heel leergierig, dus ik denk dat hij het fantastisch vind om ‘vroeger’ te zien. Het Zuiderzeemuseum vonden trouwens allebei geweldig, dus ik kan me voorstellen dat ook Elynn hier erg van zal genieten. Leuk om te combineren met een weekendje weg uiteraard.

Toverland Sevenum

Attractiepark Toverland is een deels overdekt attractiepark in het Nederlandse Sevenum. Het is een van de jongste attractieparken van Nederland.

Leukste uitjes van Nederland

Limburg is niet een provincie waar we vaak naar toe gaan. No offence, maar ik krijg een beetje kriebel van het dialect. De omgeving is natuurlijk prachtig en de mensen over het algemeen heel vriendelijk als ze hun mond houden  en ik zou heel graag een bezoek aan de provincie combineren met een bezoekje aan Toverland. De overdekte themagebieden, Land van Toos en Magic Forest, zijn elk seizoen een bezoekje waard, want ze zijn het hele jaar geopend.

Ouwehands Dierenpark

Deze dierentuin in Rhenen hebben we bezocht tijdens onze vakantie en we vonden hem heel verrassend. Ik stelde me toch een wat verouderd dierenpark voor en ik had het vrij klein verwacht. Verrassend is dat we ons ongemerkt een hele lange dag hebben vermaakt en zelfs nog wel terug zouden kunnen komen om alleen in Ravotapia een geweldige dag te hebben. Dus je kunt je bezoek zelfs in tweeën delen. Ene dag dieren, ander dag een dagje Ravotapia. Het Berenbos is werkelijk fantastisch.

Nationaal gevangenismuseum

Eentje aardig dicht bij ons in de buurt, waar we nog nooit geweest zijn. Iets waar maar snel verandering in moet komen! Het gevangenismuseum. Want wie wil nou niet weten hoe een politiecel eruit ziet, een gevangeniscel of een isoleer? In dit museum mag je overal in! Bovendien kun je op woensdag- en zondagmiddag en tijdens de schoolvakanties een rondrit maken in een echte oude Boevenbus. Als je wilt kun je vanaf zeven jaar zelfs je verjaardagsfeestje vieren in het museum, ik vind het leuk!

Safaripark Beekse Bergen

Ruim 1.250 dieren ontdekken met de boot, de bus en zelfs met je eigen auto!

Leukste uitjes van Nederland

Helaas zijn we nog nooit op Safari geweest in Beekse Bergen en wat lijkt het me geweldig. Een hele andere manier om een dierenpark te bekijken en ik ben zo nieuwsgierig hoe dat zal zijn. Natuurlijk ben ik ook heel benieuwd hoe de kinderen dat gaan ervaren. Ik heb ook geen idee waarom het er nog nooit van gekomen is, maar ik hoop daar dit jaar toch echt verandering in te gaan brengen.

Aviodrome

Toen opa nog werkte op de vliegschool, vond Thomas het (zo klein als hij was) al geweldig om de vliegtuigen te zien. Hij heeft zelfs samen met opa in eentje gezeten. We hebben toen ook de simulator bekeken en zijn bij een evenement op het vliegveld geweest, waardoor hij heel dicht bij het vliegveld kwam. Best indrukwekkend voor zo’n mannetje. Dat is één van de redenen waarom ik graag naar Aviodrome in Lelystad zou gaan. Wanneer je incheckt bij Luchtvaart-Themapark Aviodrome bekijk je meer dan 100 vliegtuigen van héél dichtbij. Kinderen leven zich uit in een van de speelattracties en de piloten- en stewardessenopleiding. Ik kan niet wachten!

Het Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum in Utrecht hebben we voor het eerst en voor het laatst bezocht toen ik zwanger was van Thomas. We gingen nog even een weekendje samen in een hotel in Wageningen en bezochten het museum samen. Ondanks dat ik niet speciaal iets met treinen heb, vond ik het geweldig leuk en bedacht ik al hoe symbolisch het zou zijn om er met Thomas naar toe te gaan. Inmiddels gaan we met drie kinderen als we gaan, dus het wordt tijd! Voordeel is wel dat de oudsten het ook echt bewust beleven. Er is niet alleen veel te zien, maar ook veel te beleven en dat is wat kinderen graag willen toch?

DoeZoo Leens

Het kwam op de één of andere manier altijd beetje stoffig over dat DoeZoo Insektenwereld. Vraag me niet waarom, maar ik had nou niet het gevoel dat ik er heen wilde. Toch hoor ik in mijn omgeving steeds meer enthousiaste verhalen en ze vertellen zelf ook dat jij je bij DoeZoo gemakkelijk een paar uur kunt vermaken. En ze zeggen dat het dus echt de moeite waard is! Aangezien het een half uurtje van Groningen is, is het ook best uit te testen. Ook de toegangsprijs voor kinderen vanaf 3 jaar en volwassenen van € 6,50 hoeft je niet echt tegen te houden toch? In DoeZoo betreed je de wereld van de insecten, dát vind ik wel een dingetje, want ik ben niet zo van de insecten. Toch hebben ze ook de dieren die insecten eten, bijvoorbeeld spinnen, neusberen, hagedissen, kikkers, uilen, eekhoorns, egels en een slang. Al met al dus best heel interessant….

In één dag een wereldexpeditie

Wildlands Adventure Zoo Emmen staat niet op dit lijstje, dit heeft maar één reden; wij hebben een abonnement en kunnen we vaker dan één dag een wereldexpeditie maken! In één dag door de jungle, de savanne en het poolgebied. En daar genieten we elk bezoek met volle teugen van!

Natuurlijk staan er nog meer uitjes niet op dit lijstje, maar dan zou het een onleesbaar lang blog worden en daar zit niemand op te wachten denk ik. De uitjes waar ik graag nog eens naar terug zou, zijn ook de uitjes die reeds eerder beschreven zijn op mijn blog, denk aan Julianatoren, AquaZoo en Zuiderzeemuseum Enkhuizen

♥MJ


Afbeelding pretpark via Shutterstock

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.