Draagdoek van de Lidl
Dragen Inspiratie Reviews

Draagdoek van de Lidl

Al een tijdje twijfelde ik over de draagdoek van de Lidl. De redenen waren verschillend, een tikje sceptisch, een deel financieel en een stukje wegens goede voornemens. Ik was vooral benieuwd naar de draagdoek van de Lidl wegens de prijs. Voor dát geld kon het toch niet goed zijn? Ik had hem niet nodig, dus waarom zou ik dan geld ‘verspillen’?

We kunnen het maar één keer uitgeven en met drie kinderen……En dan was er nog dat goede voornemen. Minder uitgeven. Meer zijn en minder willen. Het huis door met vuilniszakken, weggooien, verkopen en weggeven. Een leger huis, declutteren. Een voornemen waarvan de kans groot was, dat hij halverwege de eerste maand er al weer bij in zou schieten, maar toch, we hebben nog een heel jaar.

Waarom dan toch gekocht?

Waarom ik dan toch de draagdoek van de Lidl kocht? Nieuwsgierigheid. Die van mezelf en die van anderen. Want ik ga er van uit dat iets dat in Nederland verkocht wordt aan de veiligheidseisen moet voldoen. Hoewel dat voor een aantal dingen weer niet opgaat, denk aan tabak en niet ergonomische draagzakken.  Verder hebben we van het merk ook de pyjama’s voor de kinderen en die zijn kwalitatief goed een draagdoek van Lupilu zou dan ook prima kunnen zijn.

En ach, er zijn landen waar ze met sjaals dragen. Daarnaast, als je niet ergonomisch knoopt met een high end doek van geweldige kwaliteit gaat het ook niet goed. Ik wilde hem zien, voelen en testen. En daar was mijn excuus. Het was een investering in het blog eigenlijk. Een review over de draagdoek van de Lidl. Want is hij echt stevig en zacht? Knoopt hij lekker soepel weg of is het wurgen en kreunen? Is it see trough en if so, doet dat af aan het comfort en draagkracht? Ik voelde, droeg en deed en deel vandaag mijn bevindingen.

Draagdoek van de Lidl

Hoewel ik qua gevoel geen vergelijking kan trekken, vind ik de doek van de Lidl qua uiterlijk sterk lijken op de Little Frog draagdoeken. An sich ben ik niet van de streepjes, maar voor de review zet ik mijn principes graag opzij. Voordeel is dat hij wel in één van mijn lievelingskleuren verkrijgbaar is. Ik bestel de grijze versie en tik nog geen 20 euro en verzendkosten (€ 2,99) af. Ik hoef niet heel lang te wachten voor hij in huis is en de volgende dag ’s avonds gooi ik Finn er meteen even in. Dat valt me geenszins tegen.

Lengte

Qua lengte valt hij mee, ik had ergens een opmerking gelezen dat hij heel kort zou zijn. Dat maakte me een beetje angstig. Mijn We are Wovens blijft al een tijdje liggen, want met een maat 4 kan ik niet achter afknopen. Andere knopen waar dat misschien mee zou kunnen, zouden een dubbele laag over Finn’s rug hebben en dat mag nog niet. Hij kan nog niet zelfstandig tot zit komen.

Die doek bewaar ik voor de Rucksack en dus voor het moment dat ik Finn op mijn rug durf te gooien. Het zou jammer zijn wanneer deze doek tot die tijd ook stof ligt te happen. De lengte van de draagdoek is, volgens de specificaties 4 meter 70, wat neerkomt op een maat 6. Hij knoopt naar achter langer af dan mijn Yaro’s maat 6, dus voor mij een prima lengte.

Middle marker leed

Voor de leek: de middle marker is een label, wat in het midden van de doek aan één of beide zijkanten is genaaid en het midden van de doek aangeeft. Voor een FWCC (front wrap cross carry) en die  achter afknopen, is het handig om de middle marker aan de voorkant tussen je borsten te hebben, oftewel het midden van je bovenlijf.

Middle marker leed

Heel even dacht ik dat het aan mij lag en het kan nog steeds aan mijn exemplaar liggen, maar de middle marker van mijn draagdoek zit niet in het midden. Nu kan ik me daar prima mee redden én je kunt er eventueel voor kiezen om hem (te laten) verplaatsen. Dat moet wel goed gebeuren, anders beïnvloed het de doek, houd daar rekening mee.

See trough

De doek is gemaakt van 100% bio-katoen (wederom via de specificaties).  Bio katoen wordt zonder pesticiden en chemicaliën verbouwd. Daardoor is het beter voor baby’s, omdat hun immuunsysteem nog niet is volgroeid.

De kenmerken zijn dat het zachter is van structuur, het ademt beter en  het zit lekkerder. Goede eigenschappen voor een draagdoek. Eerste indruk: dikke prima voor erbij. Zomerdoekje want dun, volgens mij wel een stevig doekje, wanneer goed geknoopt en toch komt hij ook zacht en soepel over. “Of je er door heen kunt kijken”, vroeg een vriendin me. Dat wel, maar ik vind het zelf niets afdoen aan de prijs-kwaliteit verhouding.  Wanneer Finn wat groter is, mogen er dubbele banen over zijn rug, wat op dat moment al weer meer stevigheid geeft. Gewoon een kwestie van goed knopen dus.

Instructies draagdoek Lidl

Bij de draagdoek, zit aan de binnenkant van de wikkel om de doek, een knoopinstructie voor de FWCC. Die zag ik bijna over het hoofd trouwens! Vandaar de scheuren.

Instructies draagdoek Lidl

De instructie is op zich prima. Wat mist is het maken van een zitje. Ik trek zelf altijd de doek tussen Finn en mezelf omhoog, zodat hij er mooi inzakt. Bij stap 14/15 zou ik nog een beetje ‘scoopen’ alsof hij een ijsje is. Dat geeft de M-houding, maakt het ruggetje al natuurlijk bol én daardoor gaat de doek ook al praktisch goed van knie tot knie. Dit kindje staat nog een beetje. De knietjes van deze beeb zitten nog niet hoog genoeg. Je moet aanhouden dat de knietjes wat hoger dan de billen mogen. Het afknopen doe je het best met een platte knoop.

Draagdoek Lidl Lupilu

Sloppy wrapjoppie

Ondanks de dunheid vind ik de Lidl draagdoek ideaal! Op dit moment is het zelfs de doek die ik het meeste pak. Niet alleen omdat er twee in de verkoop staan. Hij is voor mij uitermate geschikt voor een sloppy wrapjoppie en die heb ik nog al eens. Het is geen boterzacht doekje, dat vind ik zelf prettig, té zacht ‘glijdt’ zo, dit trekt nog lekker weg.

Soms ben ik zo druk bezig dat ik geen besef van tijd heb, voor het dan tot me doordringt dat ik de kinderen van school moet halen, is het al bijna te laat. Gelukkig wonen we om de hoek, maar vaak moet ik snel snel Finn in de doek, jas aan en gaan. Ik neem dan niet altijd de tijd om keurig te knopen, en elke baan aan te trekken. Het is meer een zitje maken,  “even snel de banen aan de bovenkant vasthouden en naar de zijkant trekken, wiebelen of hij goed zit en dan kruisen onder de billen en afknopen.

Draagzak Lidl

Let op! Lidl verkoopt ook een draagzak. Deze is helaas niet ergonomisch en omdat veel mensen vaak zeggen dat “als t niet goed was werd t toch niet verkocht” en dit dus ook gewoon kopen wil ik nog extra  het stukje over ergonomischdragen delen.  Niet vanuit de maffia, wel vanuit comfort voor je kindje en jou!

Met deze draagzak kan de baby naar je toe, maar ook van je af gericht kijken, wat mij niet prettig lijkt bungelen en wanneer het kindje moe is en in slaap valt, zal zijn hoofdje naar voren kukelen. En op deze foto, zie je dat het kindje praktisch staat. Denk aan hoe oncomfortabel dit moet zijn voor zijn lijf en in wat voor onnatuurlijke houding hij zo de hele tijd hangt. In een ergonomische doek of draagzak, kun je een kindje juist voor een langere tijd achter elkaar dragen!

Conclusie

Het nadeel van je kindje dragen? Er zijn teveel blends, veel te veel stijlen en kleuren en dus veel te veel doeken om te willen hebben! Er zijn betere, fijnere en comfortabelere doeken dan dit. Op mijn lijstje staan nog een aantal wanna haves en die deel ik binnenkort met je (voor als er een schip met geld binnen zeilt of die geldboom eindelijk groeit). Toch is deze Lidl budgetdoek een prima doekkie om mee te beginnen. Hij snijdt niet. Hij spant lekker makkelijk aan. Je kunt op deze manier voordelig kijken of knopen en dragen iets voor je is. Heb een krap budget, maar wil je wel dragen, deze doen!

Ook vind ik het, zoals gezegd, een hele goede doek voor erbij. Doordat hij dun is, vouwt hij lekker easy op. Hij past makkelijk in een tasje en je sleept hem zo overal mee naar toe. Hij is licht en comfy en bevat een hoog gehalte sleepydust ♥ 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

2 Reacties

  1. Jessica Heinkens-Verhulst zegt:

    Hoi, is zit een geweven doek? Of een rekbare?

    1. Hoi Jessica, het is een geweven draagdoek.
      Marjo onlangs geplaatst…Mijn Moeder Is Een DivaMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.