Inspiratie Lifestyle

Tips voor het houden van een goede relatie

In een relatie moet je tijd voor elkaar maken. Net als al het andere in je leven, moet je goed plannen wanneer er kinderen zijn. Tijd voor elkaar is zo belangrijk. Ongestoord met elkaar kletsen, al is het over koetjes en kalfjes. Zorgen dat je partners blijft op alle fronten, maakt je één front. Het gaat niet allemaal vanzelf, het blijft werken. Tips voor het houden van een goede relatie als er kinderen zijn kunnen veel nieuwe ouders wel gebruiken.

Toch wordt dat meestal niet meegenomen in een zwangerschapscursus. Misschien zou er een cursus moeten komen als: “Jij en je partner en de eerste maanden met een baby”. Wat verwacht je van elkaar nadat de baby er is. Hoe vind je de weg in het ouder zijn, maar tegelijk ook partner.

Hoe combineer je werk, gezin en je eigen zijn? Is er ruimte voor jullie samen en is er ruimte voor jou alleen? Het is best iets om van te voren over te praten. Beslissingen nemen hoeft nog niet, alles staat en valt namelijk met je kindje.

Tips voor een goede relatie als er kinderen zijn

Wanneer je een huilbaby hebt, zul je al minder tijd voor elkaar hebben. En bovenstaande geldt niet eens alleen met een baby.

Überhaupt wordt je verhouding anders wanneer er kinderen zijn. Oudere kinderen brengen steeds meer drukte en verplichtingen met zich mee. En opvoed-dingen, dat zet een relatie ook nog wel eens op scherp. Allemaal dingen waardoor jij en je partner zich bewust moeten blijven van elkaar. Maar wanneer heb je een goede relatie?

Voor mij is het als we er net zo zijn voor elkaar, als voor de kinderen. Genieten van de momenten dat we op één lijn zitten en alles in een flow zit, maar ook voor elkaar staan als het even minder gaat.

Als de kinderen aan tafel zo veel te vertellen hebben, dat je aan elkaar niet toekomt, toch even laten merken dat je elkaar ziet. En dat je elkaar graag ziet. De kleine dingen, de strikjes, ook voor en met elkaar. En elkaar aan het lachen maken, in ons geval met dezelfde sarcastische en/of flauwe humor.

Tijd voor elkaar

Het begint natuurlijk met tijd. Besef dat jullie samen belangrijk zijn.

Plan daarom gewoon tijd in voor jullie samen. Doe de dingen die jullie graag deden voor de kinderen er waren. Er zijn zoveel verschillende manieren om oppas te regelen. Het voordeel van in de avond iets doen, is dat je kindjes slapen. Zorgen voor, is dan altijd een mindere belasting dan overdag. Je kunt ook een keer samen eten, nadat je je kind/kinderen op bed heb gebracht.

Neem elkaar niet voor lief. Samen zijn is niet vanzelfsprekend. Koester. Doe je iets samen, leg je telefoon weg. Als jullie er met het gezin op uit gaan, besteed dan ook aandacht aan elkaar. Het zijn de kleine dingen die het doen. Trakteer je partner eens op een onverwacht uitje. Het is zo leuk om te weten dat iemand aan je gedacht heeft, er over nagedacht heeft en moeite heeft gedaan.

Tijd in bed

Als je veel moeders mag geloven, is het een wonder dat er meer kindjes gekomen zijn na de eerste. Niet omdat bevallen erg is of dat kinderen niet leuk zijn, maar die kinderen komen er niet zomaar.

Sommigen hebben mazzel. Maar meestal is het probleem dat het de eerste tijd na de bevalling voelt alsof er een vrachtwagen tussen je benen doorgereden is. Ben je hersteld, volgt in veel gevallen slaapgebrek, waardoor SLAPEN het nieuwe orgasme is.

Dat slapen is meestal niet met z’n tweeën. Is het samen slapen over, dan is het gebrek aan privacy vaak een probleem. Ben je al in de mood, valt alles op zijn plek, dan wordt het vaak een vluggertje voor Pietje wakker wordt van een nachtmerrie of omdat ‘ie moet plassen. Daarbij speelt ook je libido een belangrijke rol, maar je libido verhogen is mogelijk, en zin kun je maken 😉

Genegenheid, intimiteit en seks > datenight

Toch zijn aandacht, genegenheid, intimiteit en seks belangrijk in een relatie. Dus wanneer je tijd voor elkaar maakt, maak dan ook eens bewust tijd in bed. Thuis of boek een hotelletje.

Het is vloeken in de kerk en ik zal heel wat zieltjes opstandig maken, maar je kunt vaak te moe zijn, of blij zijn dat je zit na een hele dag werken en zorgen. Maar maak eens zin.

Begin met een bewuste zoen, geen tussen neus en lippen door kus. Geef overdag vast signalen. Ook dat houdt het spannend. Wanneer je weet dat hij blij wordt van een bepaald kledingstuk trek dat dan speciaal die dag aan. Allemaal dingen om alvast in de stemming te komen.

Sekstoys zijn een manier om het in bed net even anders, of net even spannender maken. Moet jij op letten hoe je de volgende dag naar je partner kijkt…

#doeslief

De eerste tijd met een baby kan best pittig zijn. Je moet wennen aan je nieuwe rol als ouder. Ook moet je wennen aan je partner in de rol als moeder of vader. Waar je altijd dacht op één lijn te zullen zitten, valt dat in de praktijk wel eens tegen. Met oudere kinderen is het ook weer wennen én elk kind is anders.

Ook is je partner misschien niet altijd de ouder die je van te voren had verwacht. Jullie zijn ook maar mensen. Onthoud vooral in die tropenjaren waarom je op elkaar viel. Denk terug aan dat eerste moment dat je elkaar zag en wat je aantrekkelijk vond en houd dat soms even extra vast. #doeslief en doe dat eens extra.

Spreek hardop je waardering uit, slik het in als je het zelf anders zou doen. Ontzie ook andere mama’s in je commentaar. Help waar je kunt, maar bij voorkeur alleen als het je gevraagd wordt. Oordeel niet, vraag eventueel naar het waarom van een keuze. Het zal je verbazen dat over dingen die jij ondoordacht vindt, of nooit zou doen meestal goed nagedacht is, maar sommige dingen nét even niet overzien zijn. No biggy, alleen anders.

Ga uit van het goede in andere mama’s en je partner 😉 Je zult merken dat dit op alle fronten goede relaties in stand houdt. Wat doe jij om een volwaardige en positieve relatie met je partner te houden? Heb je nog tips voor het houden van een goede relatie en het relaxen thuis voor andere nieuwe mama’s?

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.