juiste mengkraan, dubbele wastafel badkamer
Interieur en wonen

Dubbele wastafel in de badkamer

Op zich ben ik in bijna alle opzichten tevreden met ons huis. Ondanks dat we inmiddels met zijn vijven zijn en het huis niet gigantisch groot is. We missen een kamer, maar dat hebben we inventief opgelost. De drie kinderen hebben een eigen kamer. Het enige wat niet bestand is tegen een groter gezin, is de badkamer. Nu de kinderen groter worden, merk ik wel dat we bijvoorbeeld toe zijn aan een dubbele wastafel in de badkamer. Voor het vinden van de  juiste mengkraan deed ik alvast inspiratie op deze pagina op, omdat ik niet precies weet wat ik wil. 

En het moet wel voor een paar jaar goed. We hebben net als voor de rest van ons huis, gekozen voor een tijdloze basis, dat scheelt. Veranderingen in je interieur hoeven dan niet altijd heel groot. Er zitten grote witte tegels van boven tot beneden op de wanden. Op de vloer hebben we grotere donkere tegels en in de douchecabine juist kleinere donker antraciet tegeltjes. Hier ben ik nog steeds mee in mijn nopjes. Een nieuwe dubbele wastafel in de douche zou ook betekenen dat de fantastische grote spiegel weg zou moeten, want horizontaal hangen is niet mogelijk. Het wordt dus waarschijnlijk nog even sparen, maar wel voor een mooi doel. Groter kan de badkamer helaas niet, dus we moeten het doen met de beschikbare ruimte. Een verbouwing voor meer ruimte zit er niet in.

Voordelen dubbele wastafel in de badkamer

Twee wastafels naast elkaar kent eigenlijk alleen maar voordelen. De grootste twee voordelen van een dubbele wastafel zijn voor mij: er kunnen twee personen tegelijk wassen, tandenpoetsen en hun handen wassen. Ik kan me opmaken in de douche in plaats van beneden in de gang, omdat de volgende bij de wastafel moet. Dit scheelt troepjes op de trap, want mijn make-up en haarspullen staan op de trap. Het biedt tegelijk de mogelijkheid om de dag rustig te starten en in de avond gezellig bij te kletsen. Zo kun je samen de dag doornemen of afsluiten.

dubbele wastafel badkamer

Ook geeft een dubbele wastafel meer bergruimte, iets wat we zeker kunnen gebruiken. Helemaal wanneer de kinderen hun eigen spullen in de douche gaan krijgen. Nu gebruiken ze onze shampoo en nog geen haarlak of gel, maar dat gaat op den duur veranderen. Ook wij ouders hebben verschillende spullen die we afwisselend gebruiken. Opbergruimte onder de wastafel gaat ons meer rust brengen.

Het wordt makkelijker met het schoonmaken van de badkamer. Het zal ook sneller gaan, ondanks dat er een wastafel extra is om schoon te maken. Als de “rommel” in de kasten staat of in de lades ligt, hoeft niet eerst alles aan de kant, voor je er bij kan met een doekje, de stofzuiger of de dweil.

Een badkamerlijn met bij elkaar passende elementen als wastafels, toilet & kasten zorgt zowel voor sfeer als rust in de badkamer. Het belangrijkste is die rust. Ontspannen klaarmaken aan het eind van de dag om te gaan slapen. Hiervoor zullen we dan ook een nieuw toilet moeten, maar dat is ook geen probleem. Ik begrijp nog niet waarom we bij de bouw van onze woning niet voor een hangend toilet gekozen hebben.

Kleine tips voor het vinden van de juiste mengkraan

Voor je een wastafel en wastafelkraan gaat uitzoeken, is het handig om te bepalen waar je de kraan wilt bevestigen. Aan de muur boven de wastafels of in de wastafel zelf. En welke uitstraling wil jij dat jouw wastafelmengkraan heeft: trendy en modern, stijlvol en klassiek of landelijk historisch. Het is de blikvanger in je badkamer en bepaalt voor een groot deel de stijl van de doucheruimte.

mengkraan kiezen tips, tips voor het vinden van de juiste mengkraan

Denk om de hoogte van je mengkraan. Bij een wastafel is een andere hoogte van toepassing dan bij een waskom. Houd rekening met de hoogte en de uitlooplengte van de kraan. Verhoogde wastafel kranen zijn ideaal bij een kom. Deze worden niet aan de kom bevestigd, maar op het wastafelblad. Hoe hoger de kraan, hoe meer ruimte om je handen te wassen, maar je wilt natuurlijk wél dat het water in de wasbak blijft lopen. Een hoge uitloop zorgt er ook voor dat je makkelijker een emmer kunt vullen (handig voor het schoonmaken) en je haren onder de kraan kunt wassen.

Houd ook rekening met de vormgeving van de rest van de elementen van je doucheruimte of badkamer. Heeft je waskom of wastafel een heel opvallende vormgeving? Pas de keuze voor de vormgeving en/of de kleur van je mengkraan hierop aan.

Als laatste wil ik nog de mogelijkheid noemen voor een kraan, waarmee je het water weg kunt laten lopen uit je wasbak. Ik vind het ideaal en zou het bij de nieuwe wastafel en mengkraan graag weer willen. Aan de achterkant van onze kraan zit een hendeltje, waarmee we de stop kunnen openen en sluiten. Je hebt hier natuurlijk wel een wastafelstop voor nodig waarbij dit kan. Zo hoef je niet met je handen in heet water om je wasbak leeg te laten lopen.

❥ Ben jij helemaal tevreden over je badkamer, of zijn er nog verbeteringen gewenst? Heb jij een dubbele wastafel? Wil je dan je ervaringen delen?

Foto dubbele wastafel badkamer door Quark Studio | Foto close-up wastafel door Rene Asmussen via Pexels | Afbeelding wastafelkraan van Cristina Mantovani via Pixabay

 

 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

1 Reactie

  1. Suzanne zegt:

    In eerste instantie dacht ik waarom ik een dubbele wastafel nodig zou hebben en een waste van ruimte. Maar na het lezen van dit artikel begrijp ik het totaal waarom het nodig is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.