Maashi! Dummie gaat weer op reis! Dummie de Mummie in Rome
Lezen

Dummie de Mummie in Rome

Serieus? Nu. Dummie de Mummie in Rome. Boven aan het verlanglijstje zetten van je kind, als het van lezen en lachen houdt. Nummer één Sinterklaastip wat mij betreft. Thomas zit nu al drie dagen lachend bij mij op schoot bij het voorlezen. Van een gniffeltje, tot een glimlach tot een schaterlach van uit zijn tenen. Aandoenlijk, gezellig en super leuk!

Mooi meegenomen, het boek is nog educatief ook. Voor een leergierig mannetje als Muppet, zeer belangrijk. Voor kinderen die het minder belangrijk vinden, is het een extraatje zonder dat ze het door hebben. Ik ben groot fan van spelend leren. Ongemerkt, vrijblijvend, met plezier. Wanneer iets moet, staat het een kind al gauw tegen. Dit boek geeft aanleiding tot een praatje tussendoor of na die tijd. En wat je aandacht geeft groeit!

Dummie de Mummie in Rome

Het voorlezen is even wennen. Soms voelt het een beetje ongemakkelijk, omdat ik wanneer ik voorlees wat Dummie zegt, ik soms klink als een (sorry voor het taalgebruik) als een allochtoon die zijn uiterste best doet Nederlands te praten, maar klinkt als Alie Osram die ‘hoertoeslag’ wil. Oftewel een inwoner met een migratie achtergrond die gebrekkig Nederlands praat. Toch is dat voor Thomas wel de charme. En ach, het gaat over een Mummie uit Egypte, dus dan kom je er prima mee weg! Het boek is spannend en grappig, de illustaties maken dit helemaal af. Je wilt door naar de volgende bladzijde en in alle eerlijkheid, dat geldt echt niet alleen voor Thomas. Ik lees hem uit dit boek nét even langer voor dan anders.

Maashi! Dummie gaat weer op reis!

Officieel heet het boek: ‘Dummie de mummie en de smaragd van de Nijl’. Eeuwenoude gebouwen, prachtige fonteinen en een wereldberoemde pizzabakker… Maashi! Dummie en Goos zijn in Rome! Door mee te doen aan een wedstrijd winnen Dummie en Goos een vakantie naar Rome voor Klaas. Op de camping ontmoeten ze de schrijver Herman. Hij is op zoek naar de betekenis van een vreemde inscriptie. Die lijkt te gaan over de groene smaragd waarmee keizer Nero naar de gladiatorenspelen keek. Maar Dummie herinnert zich een heel andere smaragd, eentje uit zijn land! Zou die inscriptie misschien daarover gaan? Met de hulp van een oude priester en de zoon van de pizzabakker gaan de vrienden op onderzoek uit, tot ze belanden in ondergrondse gangen vol onverwachte geheimen…

Plotseling was alles gitzwart.
‘Rafael,’ gilde Goos. Hij deed zijn ogen wijd open maar zag niks. ‘Rafael! De lamp! Rafael!’
Voor hem klonk een geluid. ‘Rafael? Waar ben je?’
‘Blijf staan!’ siste Rafael.
Het geluid klonk harder, alsof er ergens nagels overheen krasten. Zaten hier misschien ratten?

Dummie de Mummie in Rome; een hilarisch reisverhaal met een spannende zoektocht!

Dummie de mummie – Dummie de mummie doeboek

Aangezien Muppet dit boek dankzij de uitgeverij al heeft, hebben wij besloten het Dummie de mummie doeboek op zijn verlanglijstje te zetten. Gezien zijn voorliefde voor (behalve lezen) spelletjes, knutselen, raadsels en nog gheeeel veel meer, is dat ook een schot in de roos ga ik van uit. Voordeel van dit soort boeken is vind het (ik val in herhaling) spelend leren karakter. Soms merk je niet half hoe educatief iets kan zijn.

Motoriek, inzicht, cijfermatig inzicht, ‘plat werken’ en het stimuleren van de fantasie. Onmisbaar voor een kind. Je maakt bijvoorbeeld een farao-masker, bakt een piramidetaart en lost hiëroglyfenraadsels op. Daarnaast vertelt Dummie over zijn land en nog veel meer. Volop vermaak dus!

❥ Het voordeel van Dummie de Mummie vind ik dat het een fijne kinderboekenserie is die geschikt is voor verschillende leeftijden. De thema’s spreken kinderen op verschillende manieren aan! Het Dummie de Mummie doeboek is hierop een mooie aanvulling. 

DUMMIE DE MUMMIE 8 | AUTEUR: TOSCA MENTEN | AANTAL PAGINA’S: 374 | UITVOERING: GEBONDEN | ISBN 978 90 00 34687 5 | PRIJS: € 14,99 | 10 – 12 jaar | onder anderen verkijgbaar via Bol.com

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

8 Reacties

 1. Sonja Hubregtse zegt:

  Onze 2 zoontjes zouden graag van Dummie de Mummie gaan genieten, daarom laat ik deze kans niet schieten. In Rome beleeft hij vast allerlei avonturen, die van ons wel eeuwig mogen duren. Vele uurtjes vermaken ze zich er mee, en zijn altijd enorm tevree.. Daarom hopen we dit boek te winnen, zodat de donkere avondjes met ’t boek mogen beginnen…

 2. […] het leven. Mijn eigen strikjes zijn mijn boys, my girl and baby on the way, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries […]

 3. Ohhh leuk die zullen Daan en Jesse geweldig vinden!
  Ze zijn dol op boeken, ook om zelf te lezen.
  Linda onlangs geplaatst…3x twinning jongensoutfit voor de feestdagenMy Profile

 4. Sabine Flothuis zegt:

  Oeff, mijn meisje is al een tijdje fan van Dummie de Mummie en de films zijn al best vaak bekeken…
  Nu ze zelf kan lezen is dit natuurlijk wel een SUPER leuk cadeautje om van Sinterklaas te krijgen 😉

  Ik doe dus mee en hoop op een kansje!!

 5. Kelly Aarts zegt:

  Ik wil heel graag winnen, omdat ik stiekem zelf een beetje fan ben van Tosca Menten…. Zij is vorig jaar bij ons in de klas geweest (met Dummie de Mummie) en dit we echt superleuk! Van dit (voorlees)boek gaan ook de kinderen op school vast veel plezier beleven.

 6. onze meiden zijn dol op lezen en hebben allebei het boek Dummie de Mummie op hun verlanglijstje staan. Als ik dit boek zou winnen zouden er twee meiden ontzettend blij zijn

 7. Heidie van der Steeg zegt:

  Mijn zoon kende Dummie de Mummie tot vorig jaar nog niet. Volgens mij was het vorig jaar december, dat wij naar de Dummie de Mummie film zijn geweest met zijn nichtjes. Hij vond het GEWELDIG. Dus sindsdien heeft hij ook de eerdere films thuis gezien. Ik moet bekennen dat we nog geen enkel boek van Dummie hier in huis hebben.

  Mocht ik het winnen, leen ik het eerst aan mijn nichtjes uit die het vast dolgraag willen lezen. En vervolgens komt het dan hier terug en kan ik hem daaruit voorlezen (kan ik ook mooi mijn Egyptisch accent uitproberen).. Over een tijdje kan hij het zelf dan lezen, zit nu in groep 2.

 8. Marian Zw. zegt:

  Ik loot graag mee voor dit leuke boek! Dochterlief heeft nu een vriendinnetje uit een ander land….zoals ze zelf zegt, en die mama spreekt ook nog niet zo goed Nederlands..Heel herkenbaar dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.