Home LEZEN Gratis luisterboek voor kinderen // met leestips van Billy Bones

Gratis luisterboek voor kinderen // met leestips van Billy Bones

by Marjo
Thematitel van Kinderboekenweek ‘de Knerpers’ luisterboek gratis beschikbaar voor alle kinderen.

De thematitel van Kinderboekenweek ‘de Knerpers’ luisterboek gratis beschikbaar voor alle kinderen! Op het blog deel ik vaak over lezen en vertel ik je graag over de leukste kinderboeken voor elke leeftijd. Wat was dit dan ook een enorm leuk bericht om te ontvangen; een luisterboek gratis voor alle kinderen. Zo maakt Billy Bones kinderboeken toegankelijk voor iedereen!

Kinderboekenuitgeverij Billy Bones heeft  Thematitel ‘De Knerpers’ van auteur Tom Fletcher namelijk beschikbaar gesteld als gratis luisterboek tijdens Kinderboekenweek 2022, die woensdag van start is gegaan. De Knerpers is één van de tien titels die tijdens de Kinderboekenweek 2022 uitgelicht wordt.

Gratis luisterboek De Knerpers

Het boek gaat over het meisje Lucy; zij ontdekt op een ochtend dat alle volwassenen van de ene op de andere dag zijn verdwenen. Met behulp van haar vrienden gaat Lucy op zoektocht naar alle ouders en ontmoet dan de Knerpers…

de knerpers

Ben je klaar voor een avontuur? Ja? Mooi! Stel je voor dat je op een ochtend wakker wordt en alle volwassenen zijn verdwenen. Zo maar, patsboem! Dat is precies wat Lucy Modderman overkomt. Zij is de held van dit verhaal. (Maar dat weet ze nog niet!) Terwijl alle andere kinderen uit het dorp zo veel mogelijk snoep eten en zo laat opblijven als ze willen, onderzoekt Lucy wat er is gebeurd. Dan ziet Lucy midden in de nacht vier wezens rondkruipen in haar slaapkamer: Grommert, Burp, Krabbert en Snuf. Het zijn De Knerpers. En zij weten precies wat er aan de hand is.

Billy Bones

De missie van Billy Bones is het vertellen van de mooiste verhalen in de beste formats op de meest toegankelijke manier, zodat alle kinderen het plezier en de magie van lezen, luisteren en kijken kunnen ontdekken.

“Wij geloven, dat wanneer alle kinderen toegang hebben tot verhalen, de wereld en de mensen in die wereld beter worden. Omdat verhalen verbeeldingskracht, nieuwsgierigheid en empathie stimuleren.” – Sanneke van der Pas en Marijn Koets, Founders van Billy Bones.

Gi-Ga-Groen – Opening van eigen boomhut

Billy Bones opent bovendien speciaal voor Kinderboekenweek (met als thema Gi-Ga-Groen) een eigen boomhut. Ter ere van de opening en om nog meer in de belevingswereld van kinderen te komen, gaan ze samenwerkingen aan met een bekende YouTuber (JoostSpeeltSpellen), bekende juf- en meester-TikTokkers (Juf Sanne, Juf Iris en Meester Stefan) en bekende ouder met zijn kids (Oscar Aerts).

billy bones boomhut.

Met deze samenwerkingen willen ze kinderen te activeren om meer te gaan lezen en heel dicht bij hun belevingswereld te blijven. Om de missie nog meer kracht bij te zetten, trekt Billy Bones vanaf vandaag het land door en delen ze – onderweg naar de Billy Bones Boomhut – gratis Billy Bones boeken uit aan kinderen.

Leestips Billy Bones 

Voor fans van Mees Kees, Superjuffie en Dummie de Mummie: KNOTS van auteur Thijs van Marle. In de derde grot van links in de groene vallei, werd een holenmensje geboren. Zijn ouders noemden hem Knots. Het was een naam voor een echte krijger. Alleen… Knots is niet zo stoer als zijn naam doet geloven!

knots kinderboek

Wanneer Knots onverwachts vrienden wordt Freddie de oerkie en wanneer blijkt dat sneeuwleeuw Stip zijn hulp nodig heeft, besluit hij dat het tijd is om zichzelf te bewijzen in de wereld buiten de groene vallei.

Tempeljagers – Michael Reefs

Wanneer Noah en Finn een oude landkaart vinden van het mysterieuze eiland Kivamba, haalt de tweeling hun tante over tot een ontdekkingsreis.

de tempeljagers boekenserie

Er volgt een zenuwslopende zoektocht vol listen en gevaren.Wanneer broers Noah en Finn op onderzoek uitgaan in de reusachtige kelder van Chateau Ravenhorst, vinden ze een oeroude landkaart. Deze toont het mysterieuze en onvindbare eiland Kivamba. Het zou een eiland vol gevaar zijn, dat misschien beter onontdekt kan blijven.

Gamehelden – Marcel van Driel

Om een reuzenslang in een game te verslaan, moeten Raff, Puck, Manú en Phileine Power Ups verzamelen. Wanneer ze uit de game worden gegooid, blijken ze deze superkrachten in het echt te hebben!

gamehelden billy bones

Lukt het de Game Helden om uit de klauwen van de superschurk De Leeuwin en haar monsterleger te blijven?

Waya & de Wolf – Jonne Kramer

Waya woont op een berg in een sprookjesachtig bos waar altijd een dikke laag sneeuw ligt. Hij is vastberaden om erachter te komen waarom zijn vader al jaren geen contact meer heeft met zijn opa en oma.

Waya & de Wolf - Jonne Kramer

Daarom begint hij, samen met zijn wolf Tikaani aan de lange tocht over de witte bergen. Hij wil een bezoek te brengen aan de herberg van zijn grootouders. Met hulp van voorbijgangers – zowel mens als dier – ontdekt hij een groot familiegeheim… Lukt het Waya om zijn familie weer bij elkaar te krijgen?

Kinderboekenweek 2022

Tijdens de Kinderboekenweek (5 t/m 16 oktober 2022) ontvang je bij besteding vanaf €12,50 aan Nederlandstalige kinderboeken gratis het Kinderboekenweekgeschenk. Dit jaar is dit ‘Waanzinnige boomhut verhalen’. Het boek is geschreven door Andy Griffiths en geïllustreerd door Terry Denton. Zij zijn ook wel bekend van de populaire reeks ‘De waanzinnige boomhut’.

Het gratis luisterboek voor kinderen van De Knerpers is tijdens de kinderboekenweek (tot en met 16 oktober) gratis te luisteren via deze link. Voor meer informatie, ga naar www.billybones.nl.

 

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.