Dummie de mummie en het geheim van Toemsa
Lezen

Het geheim van Toemsa

Ook dit jaar staan er weer boeken op het verlanglijstje van Thomas. Onder anderen Dolfje Weerwolfje en Dummie de mummie. En ondanks dat hij de serie van Dummie de mummie boeken nog niet compleet heeft, ben ik heel blij dat de serie nog steeds uitgebreid wordt. Momenteel heeft hij deel 1,2, 7 en 8 en nu is er het negende deel in de succesvolle serie van Tosca Menten! Dummie de mummie en het geheim van Toemsa, om precies te zijn. 

Ik schreef het al eerder: de boeken van Tosca Mensen zijn om hardop te lachen. Flauwe grappen, subtiele grappen, zingende detectives (Siem Subliem en het rode gevaar), gekke accenten (Dummie klinkt bij mij als een allochtoon die hoertoeslag aanvraagt) en rare lachjes bijvoorbeeld (meneer Grijsbergen in Dummie de Mummie en de tombe van Achnetoet). De scheldwoorden van Klaas en Goos (Bomkak Dinges!), dragen uiteraard ook bij in de feestvreugde. Voorlezen zonder gene. De lachjes van mijn kinderen hardop door de slaapkamer, een ultiem voorbeeld van klein geluk!

 Dummie de mummie en het geheim van Toemsa

 

Dummie de mummie en het geheim van Toemsa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maashi! Dummie en Goos gaan op schoolreisje. In de dierentuin ontmoeten ze krokodillenverzorger Hamid en zijn lievelingskrokodil Toemsa. Tot Hamids verdriet moet Toemsa binnenkort verhuizen. Alleen een wonder kan dat nog tegenhouden. Kon Toemsa maar iets bijzonders doen tijdens de jubileumparade in de dierentuin. Maar krokodillen kun je niks leren. Of wel?

Toemsa blijkt een geheim te hebben en als Dummie dat per ongeluk ontdekt, is er opeens weer hoop. Samen met Goos en Hamid bedenkt hij een plan. Maar daar lijkt niet iedereen blij mee te zijn. Op de dag van de parade gaat er iets afschuwelijk mis… Dummie de mummie is inmiddels vertaald in 11 landen en de Dummie de mummie-bioscoopfilms zijn een groot succes. Van de boeken van Tosca Menten zijn al meer dan 430.000 exemplaren verkocht in Nederland en Vlaanderen!

❥ Het leukste is dat Thomas de boeken zo leuk vindt, dat wanneer hij wacht tot ik Elynn heb ingestopt, vaak zelf nog in de andere delen leest. Ben je dus nog op zoek naar een leuk Sinterklaascadeau? Denk dan zeker aan één van de boeken over Darwishi Ur-Atum Msamaki Minkabh Ishaq Eboni.

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.