Een persoonlijk magazine cadeau
Feest Inspiratie

Een persoonlijk magazine cadeau geven – waar moet je op letten

Mijn mama wordt 65 jaar in december. Nou vind ik dat best een grote mijlpaal en stiekem ben ik natuurlijk aan het rondkijken naar cadeau’s. Ik wil graag een persoonlijk cadeau voor haar. Een cadeau waar een gevoel en een bepaald idee achter zit. Alleen het inspiratie opdoen voor een bijzonder cadeau is al zo leuk! In die zoektocht kwam ik een persoonlijk magazine maken als cadeau tegen en dat wilde ik graag met jullie delen. Want hoe leuk is het; iemand van wie je houdt een persoonlijk magazine cadeau geven.

Een uniek cadeau voor een speciale gelegenheid. Je wilt een persoonlijk magazine cadeau geven, waar moet je dan opletten?  Waarom een persoonlijk magazine cadeau geven een goed idee is, is wel duidelijk denk ik. Je kunt met een uniek cadeau op een hele originele manier duidelijk maken hoeveel iemand voor je betekent. Ook kun je ervoor zorgen dat iemand in een handomdraai zijn of haar mooie herinneringen erbij kan pakken.

een persoonlijk tijdschrif cadeau gevenHet is weer eens iets anders als een fotoalbum. Verder kun je er veel kanten mee op. Je kunt het richten op één aspect van het leven van de ontvanger (in mijn moeders geval, haar oma zijn of echt haar zijn), maar je kunt ook een overzicht maken van hoogtepunten. Of een pagina met hoogtepunten uit haar geboortejaar.

Een persoonlijk magazine cadeau geven, waar moet je op letten

Wanneer je een persoonlijk cadeau voor een speciale gelegenheid maakt zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Of het nou een persoonlijk magazine is voor Vaderdag of Moederdag, een bruidspaar, familielid of een collega die afscheid neemt, je stelt een uniek cadeau samen. Dat dit met zorg gebeurt is dan toch belangrijk. Met deze tips voor het maken van een persoonlijk magazine, wordt het eenvoudig een mooi, luxe cadeau!

Less is more

Mijn advies is om de vormgeving simpel te houden. Zorg dat de tekst goed leesbaar is en de achtergrond niet te druk. Je wilt niet dat de achtergrond van je magazine afleidt van de tekst en de foto’s. Maak het ook allemaal niet te donker. Wil je toch wat kleur, kies dan voor accenten.

Plan de campagne

Bedenk van te voren wat je allemaal in het persoonlijke tijdschrift wilt zetten en maak al een globale opbouw. Waar begin je en wat is het mooiste einde. Bepaal welke inhoud en/of gelegenheid in ieder geval niet mag ontbreken.

Verder moet je nog beslissen of je het album in chronologische volgorde wilt maken of juist niet. Je kunt ook kiezen voor pagina’s over bepaalde onderwerpen. Maak een spread over uitjes, of over persoonlijke hoogtepunten of voeg bijvoorbeeld een recept toe wat precies bij de ontvanger past. Hiervoor kun je nog meer gebruik maken van de opbouw van een echt tijdschrift, wat de echtheid wel ten goede komt.

Externe input

Hoe leuk is het om een rubriek te maken met ‘wat anderen zeggen over’. Vraag familie, collega’s en/of vrienden of vriendinnen om anekdotes en foto’s aan te leveren. Het is makkelijker voor jezelf én zorgt voor een mooie afspiegeling van meer kanten van het bruidspaar, je oma of je vader. Daarbij zijn er op die manier nog meer herinneringen in één oogopslag te herbeleven.

Never judge a book by its cover

Het is een mooi gezegd, maar in dit geval is de cover key. Een cover bepaalt bij tijdschriften dus echt of een editie verkoopt of niet. Het is de eerste indruk van je magazine. Het is in dit geval ook een belangrijk onderdeel van de verrassing, dus zorg dat de cover van je tijdschrift gelikt en met zorg uitgekozen is. Denk er wel om dat er bij de foto die je kiest, ruimte is voor een titel, subtitels en bijschriften.

Uitlijning

Over titels, subtitels en bijschriften gesproken; draag zorg voor een goede uitlijning. De meeste websites om zelf online een magazine te maken, zullen hier in hun programma een mogelijkheid voor bieden. Een tip is om voor elk stukje een apart tekstveld te gebruiken, zodat je zelf kunt schuiven met de daadwerkelijke plaatsing van je tekst.

Lettertype

Zorg dat het lettertype bij de stijl van je zelfgemaakt magazine past én draag zorg voor een goede leesbaarheid. Praktisch gaat bij het ontwerpen van een tijdschrift boven esthetiek. Verkijk je ook niet op de grootte van het lettertype. Hoe vaak ik al niet visitekaartjes of kaarten heb gemaakt en laten printen, waarbij ik toch altijd weer schrok van de daadwerkelijke uitkomst. Het hoeft niet té groot.

Afbeeldingen | Quotes | Opsomming

Maak de opmaak van je magazine afwisselend door gebruik niet alleen gebruik van foto’s, maar maak ook gebruik van afbeeldingen, mooie quotes en bijvoorbeeld een opsomming. Maak een lijstje van alles waar je hoofdpersoon van houdt of graag doet en zet dit in verschillende lettertypes en grootte op een pagina. Voor de quotes in je tijdschrift kun je juist steeds hetzelfde lettertype gebruiken, voor de herkenbaarheid.

❥ Een persoonlijk magazine cadeau geven, heb jij het al eens gedaan en had je iets aan deze tips gehad? Of heb ik je nu juist een origineel cadeau idee gegeven en ga je met deze tips aan de slag?

 

Photo by Reina Lovefull en Photo by 91 Magazine on Unsplash

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.