Home FEEST Een stijlvolle bruiloft met kleur

Een stijlvolle bruiloft met kleur

by Marjo
Een stijlvolle bruiloft met kleur

Wanneer je gaat trouwen heb je verschillende mogelijkheden. Maar waar ga je voor bij een stijlvolle bruiloft met kleur? Mijn tip is in ieder geval altijd; houd het dicht bij jezelf! Uitbundig of stijlvol, spetterend of bohemian. Jullie moeten je fijn voelen op jullie bruiloft. Wordt het een stijlvol kleurthema met paarse loper of decadent met een rode, het maakt niet uit. Houd rekening met wat je met de kleur wilt uitstralen en overdrijf niet. 

Wensen en mogelijkheden voor wat betreft een trouwdag, zijn voor iedereen verschillend. Ook het gevoel bij de dag van je leven is voor iedereen anders. De één trouwt vanwege praktische redenen, de ander gaat voor het vieren van de liefde. Voor de één moet het groots en meeslepend, de ander wil graag lief en intiem. De ene bruid droomt al van kleins af aan en heeft een heel plan, de ander vindt het wel prima. En is wat je vroeger wilde, nog wel wat je nu wilt.  Fijn als jullie op dezelfde golflengte zitten, maar is dat niet zo, dan moeten er kleur-concessies worden gedaan. De ene wens vraagt om meer kleur dan het andere.

Tips voor een stijlvolle bruiloft met kleur

Kleuren spelen een belangrijke rol op zo’n bijzondere dag. Je wilt zelf goedverzorgd voor de dag komen, voor je locatie wil je dit ook. Dit kun je naar voren laten komen door kleine en grote kleuraccenten aan te brengen.

De loper in de inleiding was echt een kleur tip voor je trouwdag. Ik zie het al helemaal voor me, een prachtige loper naar het gemeentehuis of je trouwaltaar op het strand. Je kunt de loper helemaal aan laten sluiten op je thema, omdat ze in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn. In het voorbeeld noemde ik een paarse loper. Dit omdat paars een voorbeeld is voor een stijlvolle kleur voor een bruiloft.  In de Romeinse tijd was paars voorbehouden voor hogere standen, prima passend bij een bruidspaar dus. Daarbij is het een magische warme, diepe kleur. Paars zorgt voor warmte en harmonie.

Kleur aanbrengen op je trouwdag

Zoals ik al aangaf kun je met allerlei accenten kleur aanbrengen op je trouwdag. Wanneer je een stijl hebt gekozen, kun je daar de kleur bij afstemmen. Ik zou niet voor maar één kleur gaan, maar voor meer sfeer op je trouwdag een kleurenschema kiezen.

Extraatjes op een stijlvolle bruiloft met kleur

Vaak liggen kleurkeuzes voor je trouwdag voor de hand: bij een bruiloft op een strand zijn de veel gekozen kleuren anders dan bij een landelijke trouwdag, toch is het misschien juist leuk om af te wijken en gelukkig zijn er veel manieren om kleur aan te brengen op je bruiloft. Probeer wel rekening te houden met de trouwlocatie. Het is minder handig om kleuren te kiezen, die vloeken met het interieur.  Laat je kleuren een spetterende toevoeging op je trouwdag zijn.

Moodboard

Blader door magazines naar kleurstijlen en combinaties die je mooi vindt. Ga daarbij niet alleen van trouwmagazines uit, maar ga op zoek naar het gevoel en de sfeer die jij fijn vindt voelen voor de dag van je leven.

Scheur, knip en plak wat je tegenkomt. Zo heb je een goede basis om je themakleuren te vinden. Ook online is er genoeg trouw-kleuren-inspiratie te vinden. Zijn jullie klaar met het bord, hebben jullie de kleuren gekozen, ga dan naar de bouwmarkt en zoek van die bijpassende kleurkaartjes. Kleur is perceptie en iets wat de goede kleur kan lijken, hoeft dat niet te zijn. Overal waar je iets moet uitzoeken in de kleur, loop je binnen met de kaartjes in je tas. Zo kun je altijd vergelijken of het past bij jullie basiskleuren.

Accessoires

De makkelijkste manier is om je themakleur terug te laten komen in accessoires. Je kunt hierbij denken aan je trouwboeket, sieraden, de decoratie in je bruidskapsel of je tasje.

bruiloft, trouwdag, trouwen in 2020

Het kan een tikje opvallender en origineler. Heb je er bijvoorbeeld wel eens aan gedacht om de zolen van jullie schoenen aan te passen bij je bruiloftsthema? Of de kleur van je schoenen helemaal? Hoe tof is het om een kleurrijk accent aan te brengen die onder je trouwjurk of trouwpak te voorschijn piept.

Extraatjes op een stijlvolle bruiloft met kleur

De trouwkaart die je kiest voor je trouwdag geeft heel duidelijk weer welke sfeer je voor ogen hebt voor je dag. Laat de kaart niet volledig in alle accenten van je kleurenschema drukken, maar gebruik kleine accenten. Subtiel, maar prachtig en stijlvol.

Vraag in de uitnodiging aan alle gasten om een accent in jouw themakleur aan hun outfit toe te voegen. Sokken onder het pak van de mannen, een stropdas, een pochet. Sieraden, een tas een versiering in het haar of een kleuraccent in de kleding bij de vrouwen. Je zult er versteld van staan, hoeveel moeite anderen voor je willen doen.

Een andere makkelijke manier om de kleuren van je bruiloft op een stijlvolle bruiloft met kleur terug te laten komen is je weddingcake. Behalve de hele taart in je kleurenschema uit te laten voeren, kun je hier ook kiezen voor een subtielere manier. Kies voor een neutrale taart en laat de taartenmaakster juist kleine accenten aanbrengen.

Extraatjes op een stijlvolle bruiloft met kleurHet mag niet meer overal en ook niet alles mag zomaar worden gegooid, maar bij het naar buiten lopen vanaf het gemeentehuis, kun je bloemblaadjes laten gooien in het kleurenspectrum wat je gekozen hebt voor je trouwdag.

Vergeet niet om je decoratie van je locatie af te stemmen op je stijlvolle bruiloft met kleur. Bijvoorbeeld de bloemstukjes op tafel, servetten bij het diner of versiering op het feest. Tegenwoordig kun je hele pakketten, inclusief slingers, wegwijsborden, honeycombs, ballonnen enzovoort, online bestellen.

❥ Stel je voor hoe met een stijlvolle bruiloft met kleur, alles samenvalt op jullie bruiloft. Hoe je het terug gaat zien in je trouwfoto’s wanneer alle puzzelstukjes op hun plaats vallen…

 

 


Photo leaves by Chris Dickens  | Photo weddingshoes by Sladjana Karvounis  | Photo decoration flowers by Kelly Sikkema  | Photo flatlay dinner wedding by Micheile Henderson on Unsplash

 

 

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.