Home MAMA Eerste keer schoen zetten

Eerste keer schoen zetten

by Marjo

Eerste keer schoen zetten

‘Oh kom er eens kijken, wat ik in mijn schoentje vind’. Misschien vind ik de eerste keer schoen zetten op de dag van aankomst nog wel het allerleukste van Sinterklaas. De traditie is, zoals bij veel gezinnen, dat de schoen gezet mag worden op de avond van de intocht. Daarnaast mogen ze hier nog de zaterdagen voor Pakjesavond een schoen zetten. Schoenkadootjes zijn bij ons kleine kadootjes. Alleen de eerste avond mag het iets meer zijn. Ik denk dat een cadeautje dan maximaal een euro of zeven heeft gekost.

Het is altijd zo genieten om er iets extra’s mee uit te halen. Dit jaar hebben we vrijdag nog snel cadeautjes gehaald bij de Marskramer. Voor Pollewop potjes klei, daar is ze helemaal weg van. Ze loopt al een tijdje met één potje klei. Gekregen op een verjaardag. ’s Avonds moet hij mee naar boven. Toen René op zolder bezig was, ging het potje mee. Ze rolde het uit en prikte er met een satéprikker gaatjes in. Dat herhaalde zich en was voldoende. Zo aandoenlijk. In dit setje klei, zat roze klei, dus beter kon het niet! Voor Muppet kochten we een zakje LEGO NINJAGO. Hierin zat een voertuig met een poppetje.

De eerste keer schoen zetten 2016

Waarom ik schoen zetten zo leuk vind. De voorpret, het begint al wanneer Sint bij de intocht zegt dat de schoenen gezet mogen worden. De spanning op de koppies. Muppet die ons aankijkt of het echt zo is. Genieten. De voorpret is voor ons ook zo leuk. Ook al halen we de cadeautjes meestal pas op het laatste moment. Dit jaar dus nog snel vrijdag, want we waren toch vrij. Vorig jaar zijn we tijdens de intocht nog snel de Bart Smit in gelopen. We proberen altijd wat rekening te houden met het gebeuren in het Sinterklaas journaal. Vaste prik is Rommelpiet. Muppet en Pollewop zeiden bij het naar bed gaan nog: ‘Hopelijk komt Rommelpiet niet, want dan mogen wij alles weer opruimen’. Ik kon een inwendige glimlach niet onderdrukken.

Het schoentje zetten

eerste-keer-schoen-zetten

Voor het paard ging er een mandarijntje in Muppets schoen. In die van Pollewop moest een banaan. Verder deden we de schoenzetkalender van het Sinterklaasjournaal in de schoen. De Pieten konden dan de dagen kleuren dat jij ze hun schoen mogen zetten., want alleen Sinterklaas weet wanneer dat mag immers. Schoentjes voor de openslaande deuren, we hebben geen schoorsteen, dus we hebben ringpieten nodig hier. Samen er bij gaan zitten op de grond en overleggen welk liedje er gezonden gaat worden. Ik smelt. Ze worden het niet helemaal eens, dus het worden er drie. ‘Zie ginds komt de stoomboot’, ‘Zwarte Piet wiedewiedewiet’ en ‘Sinterklaas Kapoentje’.

Dan mogen papa en mama aan de slag

De Playmobil Stoomboot van Sinterklaas en Zwarte Piet hebben we al jaren en komt elke keer rond deze tijd weer naar beneden. Het was onze bedoeling dat Pietje Puk geweest was, die is nog klein en had lekker zitten spelen. De mutsen hadden ze die dag bij mijn schoonouders gemaakt en stonden op hun stoeltjes, dus die moesten we even kwijt.

eerste-keer-schoen-zetten-2

Bij onze kinderen ging het Pietje Puk er niet in, of het lampje ging niet branden. Rommelpiet, die was het en die had er weer een potje van gemaakt en dat konden zíj al-le-maal weer opruimen! De zakjes waren voor maar een euro bij de Etos te koop en die vonden ze zo ontzettend leuk! Snoepjes zijn altijd een goed idee natuurlijk. Op de foto ontbreken nog de mandarijnen schilletjes, die op de grond lagen, dat vond Muppet nog al leuk! De kadootjes vielen ook in goede aarde, gelukkig.

Voor mij zijn de snoetjes als de deur van de woonkamer open gaat onbetaalbaar. Verwondering, enthousiasme, ongeloof én volledig geloof. Prachtig. En ze hebben zich geen seconde afgevraagd welke kleur de Piet had die het bracht. En of ze onverklaarbaar via een niet bestaande schoorsteen binnenkwamen en dus zwart moesten zijn. Of dat ze een ring hadden en dus een wit gezicht of een geschminkt of met roetvegen gezicht zouden hebben.

♥MJ

Reacties

reacties

Gerelateerd

1 comment

Yellies - Mama lifestyle mét een strikje 13 november 2018 - 08:52

[…] achtpotigen in huis. Maar wat wil je dan ook. Kijk naar die oogjes. Yellies zijn de leukste schoen kadootjes voor Sinterklaas. In mijn eentje heb ik er al zo’n lol om gehad, dat ik me er nu al enorm op […]

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.