Tips om regelmatiger en gezonder te eten als moeder
Gezonder leven Lifestyle Ouderschap

Tips om regelmatiger en gezonder te eten als moeder

Met de komst van een kindje verandert je leven compleet. Zeker bij een eerste is die verandering duidelijk zichtbaar en voelbaar. Het is best wel even wennen. Veel nieuwe moeders vinden het dan ook zeker in het begin erg lastig om gezond te leven. Hoe vaak is het jou wel niet overkomen dat je vergat te eten? Of dat je even snel een koek pakte in plaats van een boterham smeren? De snelle optie wordt al snel de enige optie. Meer tijd heb je immers niet. Of toch wel?

Tips om regelmatiger en gezonder te eten als moeder

Geloof ons, het wordt echt beter. Het lukt je vanzelf om een beter ritme te vinden. Onthoud echter wel dat het belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen. Als je niet goed voor jezelf zorgt, lukt het je ook niet om goed voor je kind te zorgen. Je baby heeft recht op een gezonde moeder. Maar hoe doe je dat als je het ritme maar niet kan vinden of als je het idee hebt nooit tijd voor jezelf te krijgen? In dit artikel geven we je enkele tips om regelmatiger en gezonder te eten als moeder, juist als je als nieuwbakken moeder goed voor jezelf wilt zorgen.

Kies voor snelle en makkelijke alternatieven

Om regelmatiger en gezonder te eten als moeder doe je in ieder geval je best om dagelijks voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen. Je lichaam heeft dit nu juist hard nodig. Nodig om te herstellen van de bevalling en de zwangerschap, maar ook om voldoende energie te krijgen. Het leven met een newborn is immers best zwaar. Zeker gezien de korte nachten. Bovendien is de kans op tekorten groot als je jezelf geen tijd gunt om te eten en daardoor altijd voor snelle en meestal ongezonde alternatieven kiest.

Maar wist je dat er ook veel gezonde, snelle en makkelijke alternatieven verkrijgbaar zijn? Denk bijvoorbeeld aan een sapkuur 3 dagen. Je kunt een kuur gebruiken om volledig te ontgiften, maar je kunt de sapjes ook ter aanvulling op je gewone voedingspatroon gebruiken. Deze sapjes bestaan volledig uit groente en fruit en geven je lichaam dus een absolute boost van vitamines en mineralen. Het is een snelle en makkelijke manier om je lichaam te ondersteunen en een gezond alternatief te kiezen.

Eet op vaste momenten

Het ritme is vaak ver te zoeken met een jonge baby. Hierdoor heb je waarschijnlijk ook geen idee wanneer jij jouw voedingsmomenten moet plannen. Toch is het wel belangrijk om hier voor jezelf wat regelmaat in te brengen. Als je het lastig vindt, zou je dit ook kunnen doen als je partner er is of als er iemand op visite is. Zo heb je je handen even vrij om voor jezelf te zorgen.

Probeer de drie hoofdmaaltijden zoveel mogelijk samen met anderen te doen. Ontbijt in de ochtend bijvoorbeeld met je partner, lunch met een vriendin, de buurvrouw of iemand anders en dineer opnieuw met je partner. Zo weet je zeker dat je deze momenten ook echt pakt. Als je alleen bent, doe je dat toch minder snel.

Kleine veranderingen hebben grote impact

Als moeder is het vaak een uitdaging om de tijd te vinden voor gezonde maaltijden, maar met de juiste strategieën en een beetje planning kun je regelmatiger en gezonder eten integreren in je drukke leven.

Kleine veranderingen hebben grote impact

Onthoud dat kleine veranderingen in je eetgewoonten grote impact kunnen hebben op je algehele welzijn. Neem de tijd voor jezelf en investeer in je gezondheid, zodat je de energie hebt om voor anderen te zorgen. Probeer de tips die bij jou en je gezin passen en ontdek de positieve veranderingen die ze teweegbrengen. Een gezonde levensstijl begint met kleine stappen, en jij hebt de kracht om die stappen te zetten.

Laat gezond eten een gewoonte worden en zie hoe het niet alleen je lichamelijke gezondheid, maar ook je gemoedstoestand en energieniveau ten goede komt. Jij verdient het om goed voor jezelf te zorgen, zodat je met volle energie en vreugde kunt genieten van het moederschap!

 

 

Photo’s by Alyson McPhee | Jason Briscoe on Unsplash

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

1 Reactie

  1. Ik vergeet nooit te eten, maar ik snap wel dat mensen door drukte voor fastfood gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.