Reviews Spelen en leren

Goo Jit Zu | Review

Goo Jit Zu is een speelgoedlijn die gebaseerd is op een verhaal over getransformeerde dierentuindieren, die aan martial arts zijn gaan doen. Uiteraard komt het thema goed versus kwaad ook aan bod. Het klinkt misschien een beetje gek, maar het ziet er echt heel erg leuk uit. Het gaat hier om actiefiguren die enorm rekbaar zijn en ook lekker squishen. De vormgeving doet doet cartoony aan. Lekker trend speelgoed dus, zoals slijm en schuim en unboxing toys!

Ik mocht, nou ja mijn oudste, dit speelgoed goed uittesten! Dat lieten wij ons natuurlijk geen tweede keer zeggen want ze zijn hier in huis gek op spelen met actiefiguren. Ik zeg ze, want onze jongste heeft er net zo veel mee als zijn broer.  ’s Middags waren wij samen met oma naar een speelgoedwinkel. Even neuzen wat er allemaal was en of er nog nieuwe dingen waren die wij nog niet kenden. En ja hoor, wat stond daar; Goo Jit Zu superhelden! Wat vond hij ze gaaf. En ik wist dat hij ze mocht reviewen dus dat was helemaal leuk, hij wist toen nog van niets!

Goo Jit Zu martial arts superhelden

Ze zijn zacht, leuk om te zien, voelen fijn in de handen. Wij hadden Goo Jit Zu Trash (super stretchy) en Goo Jit Zu superhelden Wolfpain (super crunchy).

Goo Jit Zu review superhelden speelgoed

Goo Jit Zu Trash is gemaakt van wat steviger, dikker materiaal, waardoor hij heel erg lang uitgerekt kan worden. Wij vinden het vooral leuk om hem dan bij de voeten en handen te pakken en zover mogelijk uit te rekken en los te laten. Eerst was ik bang dat hij kapot getrokken zou worden maar dat gebeurd niet en onze jongens zijn erg ruig met speelgoed.

Wolfpain

Ook onze jongste van 3,5 jaar vindt de actiefiguren erg leuk en vooral Wolfpain want die heeft allemaal kleine botjes in zijn lijfje en is zachter van “huid” waardoor hij helemaal fijn geknepen kan worden en ook uitgerekt.

Er zijn verschillende actiefiguren, in verschillende vormen, groot en klein en zelfs glow in the dark. Het is natuurlijk ook superfijn dat de jongens weer iets hebben om samen te spelen.

Prijs – kwaliteit 

Qua prijs, nogal verschillend bij verschillende speelgoedwinkels. Ik vind ze het geld wel waard. Als ik zie hoe de jongens er mee kunnen spelen is dit weer een soort speelgoed om uit te breiden met de rest van de actiefiguren. Ze hebben namelijk ook allemaal hun eigen martial arts kracht waardoor je er hele verhalen mee kunt spelen tussen het goede en kwade, rollenspellen zijn enorm belangrijk voor kinderen.

Zouden wij Goo Jit Zu aanraden??

Het antwoord is: “zeker weten”. Stevig speelgoed wat toch zacht aanvoelt. En er kan goed mee gespeeld worden. Vooral voor jongens die graag buigen en trekken aan speelgoed, dit gaat weer terug in de oude vorm. Wij hebben er één nadeel aan ontdekt, de opdrukken van hun broekjes en van de tattoo van Trash slijten erg snel. Er wordt normaal mee gespeeld, je hoort ze te kunnen uitrekken en moet er in kunnen knijpen, maar nog laat de opdruk erg snel los. Bij ons al na de eerste dag spelen helaas.

goojitzu, rollenspel voor kinderen, stretchy speelgoed, spelen vanaf drie jaarKijk ook eens op YouTube daar staan verschillende tekenfilmpjes op. Ze kunnen er heerlijk ruig mee spelen, zonder dat ik meteen hoef te denken: “Oh jee, dat gaat stuk”.

❥ Ik vind het heel erg leuk speelgoed, je kunt er goed mee samen spelen, ook vanaf 3 jaar vind ik, wel afhankelijk van hoe een kindje is op die leeftijd. Onze jongste is erg zuinig en stopt niets in zijn mond en doet mooi met zijn grote broer mee.

Wil je zelf kans maken op één van de Goo Jit Zu super helden actiefiguren? Klik dan snel door naar Facebook!

 

Reacties

reacties

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.