Halloween Musthaves en Mustdo's voor het hele gezin
Budget en besparen Do it yourself Feest Inspiratie

Halloween Musthaves en Mustdo’s voor het hele gezin

Het is weer die betoverende tijd van het jaar waarin de lucht kouder wordt, de bladeren in vuur en vlam lijken te staan. De nachten worden langer. Het is bijna Halloween, en als moeder heb je de kans om van Halloween een onvergetelijke ervaring te maken. En dat draait allemaal om het creëren van dierbare herinneringen. Maar ook het stimuleren van de creativiteit van je kinderen of het samen genieten van griezelige festiviteiten. In dit artikel delen we een scala aan Halloween Musthaves en Mustdo’s voor het hele gezin. Hopelijk helpen ze om deze magische tijd van het jaar te omarmen en te vieren.

De Oorsprong van Halloween

Halloween heeft oude wortels en is ontstaan ​​uit een mix van verschillende culturele tradities en feesten. De oorsprong van Halloween kan worden herleid tot de Keltische cultuur en het Keltische festival genaamd “Samhain” (uitgesproken als “sow-in”).

Keltische festival Samhain

Het Keltische festival Samhain werd gevierd aan het einde van het oogstseizoen, rond 31 oktober. Samhain markeert het begin van de donkere helft van het jaar. Een tijd waarin de grens tussen de wereld van de levenden en die van de doden vervaagt. Een moment waarop geesten en bovennatuurlijke wezens naar de aarde kunnen terugkeren.

All Hallows’ Eve

In de 7e eeuw probeerde de katholieke kerk Samhain te christianiseren. Ze introduceerden “Allerheiligen” of “Allerzielen”. Op 1 en 2 november, om heiligen en overleden gelovigen te eren. De avond ervoor, op 31 oktober, werd bekend als “All Hallows’ Eve”. Wat uiteindelijk “Halloween” is geworden.

Halloween zoals we dat vandaag kennen, is sterk beïnvloed door Europese immigranten. Vooral Ierse en Schotse immigranten. Zij brachten hun eigen Halloween-tradities naar Noord-Amerika. Bijvoorbeeld het snijden van jack-o’-lanterns uit pompoenen en het dragen van kostuums.

Halloween Musthaves en Mustdo’s voor het hele gezin

Bladeren vallen, de pompoenen rijp zijn en de kostuums uit de kast worden gehaald – Halloween! Als moeder kun je deze spookachtige vakantie nog specialer maken voor jezelf en je gezin door enkele Halloween musthaves en mustdo’s te omarmen. Van decoraties tot traktaties en leuke activiteiten, hier zijn enkele tips om van Halloween een gedenkwaardige ervaring te maken.

Creëer een spookachtige sfeer 

Met Halloween in het vooruitzicht, is het tijd om je creativiteit te laten stromen en je huis om te toveren tot een griezelig wonderland. Slingers, kaarsen en spinnenwebben zijn een eenvoudige manier om de spookachtige sfeer te vergroten.

Halloween Musthaves en Mustdo's voor het hele gezin

Hang ze op deuren, in de gangen of over ramen voor een angstaanjagend accent. En als je je huis echt wilt laten opvallen, kies dan voor griezelige verlichting met oranje en paarse tinten. Deze kleuren voegen een mysterieuze gloed toe die iedereen in de stemming brengt voor Halloween.

Pompoenen: Pompoenen zijn het symbool van Halloween. Tijdens Samhain werden grote vreugdevuren ontstoken om geesten weg te jagen en de overgang van de zomer naar de winter te vieren. Pompoenen waren echter niet inheems in Europa, en de Kelten gebruikten oorspronkelijk andere groenten, zoals rapen, om lantaarns te maken. Ze sneden gezichten in de rapen en plaatsten er kaarsen in om boze geesten af te weren.

Toen Europese immigranten, vooral Ierse en Schotse, zich in de Verenigde Staten vestigden, brachten ze hun Halloween-tradities met zich mee, inclusief het gebruik van lantaarns uit rapen. In Amerika ontdekten ze al snel dat pompoenen overvloedig en gemakkelijk te snijden waren, waardoor ze een veel praktischer alternatief waren voor rapen. De Amerikaanse pompoen werd dus al snel het nieuwe canvas voor Halloween-lantaarns.

Jack ‘o Lantern

De naam “Jack-o’-lantern” is afgeleid van een Ierse volkslegende over “Stingy Jack,” een onheilspellende figuur die noch naar de hemel noch naar de hel kon gaan en gedoemd was om voor eeuwig rond te dwalen. Hij vroeg de duivel om een brandend kooltje om zichzelf te verlichten. Jack plaatste de kool in een uitgeholde raap om als lantaarn te dienen. In de Verenigde Staten werd deze traditie met pompoenen voortgezet, waardoor de jack-o’-lantern een iconisch symbool van Halloween werd.

Kostuumideeën voor het hele gezin

Een van de hoogtepunten van Halloween is zonder twijfel het kiezen van kostuums. Voor de kleintjes zijn schattige kostuums zoals bijen, lieveheersbeestjes of zelfs kleine pompoenen altijd een succes. Tieners kunnen hun creativiteit de vrije loop laten en kiezen voor kostuums geïnspireerd op hun favoriete superhelden, filmkarakters of beroemdheden.

Een van de meest tijdloze en klassieke kostuums voor Halloween is dat van de heks. Heksenkostuums zijn een favoriete keuze voor mensen van alle leeftijden, en ze hebben een speciale charme die de feestvreugde verhoogt.

 

En laten we vooral het gezinsidee niet vergeten! Waarom niet eens experimenteren met gezins-thema kostuums? Je kunt bijvoorbeeld allemaal als personages uit “The Wizard of Oz” gaan, met moeder als Dorothy, vader als de Vogelverschrikker en de kinderen als de Laffe Leeuw, de Blikken Man en Toto.

Halloweentradities en herinneringen

Halloween is ook de perfecte tijd om familietradities te beginnen en waardevolle herinneringen te creëren. Start bijvoorbeeld een jaarlijkse traditie van het uithollen van pompoenen als gezin. Het is een geweldige manier om samen te werken aan kunstwerken en de pompoenzaadjes kunnen worden geroosterd voor een heerlijke snack.

Om deze speciale momenten vast te leggen, maak je een Halloween-fotoboek met foto’s van jullie kostuums, decoraties en festiviteiten. En als je op zoek bent naar iets unieks, waarom zou je dan niet je eigen Halloween-traditie starten? Misschien jaarlijks bezoek aan een spookachtig maisdoolhof of een pretpark in Halloweenthema. Ook kun je samen een Halloween maaltijd samenstellen. Plan een Halloween-feestje met activiteiten zoals een kostuumwedstrijd, pompoen-toss-spel of een spookachtige speurtocht.

Gezonde Halloween-traktaties

Tijdens Halloween draait het vaak om snoep en traktaties, maar dat betekent niet dat je niet kunt genieten van gezonde alternatieven thuis. Probeer bijvoorbeeld ‘Mummy-appels’ als tussendoortje, waarbij je dunne appelschijfjes omtovert tot spookachtige mummies met witte chocolade of yoghurt bedekte rozijnen en eetbare oogjes.

Een andere smakelijke optie is oranje pompoensoep voor het avondeten, geserveerd in uitgeholde paprika’s. Het voegt een beetje gezondheid en veel Halloween-sfeer toe aan je feest. En als je kinderen van sandwiches houden, waarom dan niet monsterbroodjes maken? Besmeer volkoren broodjes met magere roomkaas en voeg plakjes groenten toe voor de mond en ogen, met olijven als pupillen.

Budgetvriendelijk Halloween

Halloween kan soms prijzig lijken, maar er zijn tal van manieren om het budgetvriendelijk te houden. Als je op zoek bent naar kostuums, overweeg dan tweedehandswinkels te bezoeken of kostuums te lenen van vrienden en familie.

Voor decoraties hoef je niet te investeren in dure items; je kunt je eigen decoraties maken van goedkope materialen zoals karton, papier en textiel. En als het gaat om Halloween-snoep en traktaties, bekijk dan seizoensaanbiedingen en koop in bulk om kosten te besparen. En je kunt er ook voor kiezen om gewoon ’s avonds op de bank te ploffen voor een goede Halloweenfilm.

Met een beetje creativiteit kun je een spookachtige Halloween-ervaring creëren zonder je portemonnee te plunderen.

Halloween voor het hele gezin

Met Halloween letterlijk om de hoek heb je nu een schat aan ideeën om van deze betoverende tijd van het jaar een gedenkwaardige ervaring te maken voor jou en je gezin.

shamhein, pompoen, oorsprong Halloween, halloween, voor het hele gezin,

Of het nu gaat om het creëren van een spookachtige sfeer in huis, het kiezen van kostuums, het maken van gezonde traktaties, het versieren van je huis, budgetvriendelijke opties ontdekken of het starten van nieuwe tradities, Halloween biedt talloze mogelijkheden voor plezier en creativiteit. Belangrijker nog, het is een tijd om samen te zijn en kostbare herinneringen te delen die de tand des tijds zullen doorstaan.

❥ Het is tijd om met deze Halloween Musthaves en Mustdo’s voor het hele gezin van Halloween een onvergetelijke ervaring te maken voor jou en je dierbaren. Happy Halloween!

 

Photo’s by Clint Patterson | Bee Felten-Leidel | Paige Cody on Unsplash

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.