Inspiratie Lifestyle

Heb je al eens aan deze tweedehands aankopen gedacht

Kleding en boeken: deze tweedehands spullen kennen we natuurlijk allemaal wel. Maar er is nog veel meer wat je tweedehands kunt kopen, waar je misschien nog nooit eerder aan hebt gedacht. Goed voor de planeet én de portemonnee! We zetten onze tips op een rijtje.

Sieraden

Luxe sieraden zijn bij nieuwkoop doorgaans erg aan de prijs. Maar als je sieraden tweedehands koopt, kun je juist best wat besparen. En de kwaliteit van de sieraden is uitmuntend.

 second hand jewelryGoede sieraden gaan namelijk heel lang mee, zeker als ze even zijn opgeknapt. Kies uit wat er het best bij jouw stijl past. Misschien ben je wel op zoek naar gouden oorbellen, in de vorm van studs of creolen. Je kunt je zoektocht ook specifieker maken, per type sieraad. Heb je al eens aan een fraaie zegelring gedacht? Dit is een juweel om lang en met veel plezier te dragen.

Kunst

Hoewel er mensen zijn die kunstwerken lang in bezit houden, kan het juist ook zo zijn dat er na een tijdje op is uitgekeken. Daarom is er een behoorlijke markt te vinden voor tweedehands kunst. Denk aan schilderijen en beelden. Je kunt zomaar een parel tegenkomen.

Meubels

Wil je iets nieuws in je interieur? Denk eens aan tweedehands meubels. Een bank, tafel, stoel of nachtkastje: ook hier is er een heleboel te vinden.

Heb je al eens aan deze tweedehands aankopen gedachtHet is zonde als deze meubels nooit meer worden gebruikt. Met een schoonmaakbeurt gaan meubels vaak nog prima een ronde mee – zeker als ze van een goede kwaliteit zijn. Denk trouwens niet enkel aan meubels voor binnenhuis, maar ook aan tuinmeubilair. En je kunt tevens een bepaalde stijl verwezenlijken in je interieur, juist met tweedehands meubels. Ga bijvoorbeeld op zoek naar meubels uit de jaren 70, om maar een populair voorbeeld te noemen. Wat een karakter!

Speelgoed

Heb je kinderen? Dan heb je allerlei uitgaven, wat maakt dat je het waarschijnlijk goed kunt gebruiken om hier en daar te besparen. Haal bijvoorbeeld speelgoed tweedehands in huis, of het nu gaat om blokken of poppen. Zeker speelgoed dat je goed kunt schoonmaken, is ideaal om tweedehands te kopen. Nieuw speelgoed is vaak behoorlijk prijzig. Dat niet alleen: een kind speelt er meestal relatief kort mee. Door speelgoed opnieuw te gebruiken, verleng je de levensduur van een item.

Sportartikelen

Ook sportartikelen kun je goed tweedehands kopen. We snappen dat je het misschien niet zo’n fris idee vindt om in tweedehands sportkleding rond te lopen. Al kan de wasmachine kleding flink opfrissen. Maar er zijn nog veel meer sportartikelen om aan te denken. Van een voetbal tot ski’s, van een wielrenfiets tot een loopband. Zoek eens uit wat je tweedehands kunt vinden voor je workout.

Spullen voor klussen en hobby

Heb je een hobby of zoek je spullen om mee te klussen? Boren, hamers, naaimachines en grasmaaiers zijn er allemaal tweedehands te vinden. Maar ook creatievere spullen zijn een idee, zoals muziekinstrumenten of een schildersezel. Zeker als je nog niet helemaal zeker weet of een bepaalde hobby echt iets voor jou is, kun je op een laagdrempelige manier instappen met tweedehands benodigdheden. Het is een ideale uitkomst!

 

 

Photo’s by S O C I A L . C U T || mk. s || Kateryna Hliznitsova on Unsplash

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.