Heel veel nieuw, heel veel trots en veel blij
Persoonlijke verhalen

Heel veel nieuw, heel veel trots en veel blij

Heel veel nieuw, heel veel trots en veel blij! Nieuw? Yep, een nieuwe coupe, nieuwe draagzak, draagdoek én nieuwe schoenen. Ontzettend veel trots, op mijn meisje, mijn Pipi. “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”. Elynn denkt dat meestal niet alleen, ze weet het gewoon en daarom doet ze het gewoon! Waarom zo blij dan? Het werd best een fijne week, uiteindelijk. 

Onverwacht was dat wel, want woensdag liep het allemaal niet zo lekker. Ik ging naar mijn werk met tranen die hoog zaten en de angst dat ik mijn meisje teleur moest stellen. Dinsdagnacht praktisch niet geslapen, geen reactie in de app met de vraag om vervanging én gedoe met een presentatie waar ik heen moest, maar misschien niet heen kon. Het idee dat ik tegen Elynn moest zeggen dat ik niet bij haar afzwemmen kon zijn, deed me zo’n pijn. Want daar ging het om. Afzwemmen is normaal op zaterdag, maar in verband met de vakanties, mocht Elynn deze week op vrijdag afzwemmen. Mijn werkdag. Met een kansloze bezetting door diezelfde vakanties.

Heel veel nieuw, heel veel trots en veel blij

Hoe de week zo blij kwam? Dankzij heel veel strikjes. Kleine en grote. Er was toch een collega om me over te nemen, de presentatie kon ik toch naar toe en mijn been, ging in de loop van de week zelfs wat beter. En nu heb ik zoveel te vertellen dat ik niet zo goed weet waar ik moet beginnen. Maandag deden we alvast een beetje alsof het vakantie was. We waren heerlijk buiten. Finn speelde in het campingbedje, de oudsten dobberden lekker en ik zat fijn onder de parasol wat te werken en van de geluiden te genieten.

Heel veel nieuw, heel veel trots en veel blij

Op de foto; net doen alsof het al vakantie is / zie die prachtige tekening; ik met mijn toen nog groene haar en traditiegetrouw in het zwart / Jaaaaaa! Diploma A / Bij een diploma horen cadeautjes / New Sneakers! / Jezelf verwennen hoort er bij / My lucky number / Artipoppe on the way / genieten van elkaar en de zomer!

Thomas kreeg zijn werkjes allemaal mee naar huis donderdag [ laatste schooldag en een groot feest voor ze ] en wilde ze heel graag laten zien. Donderdag lukte dat niet helemaal, maar ’s avonds keek ik wel snel in zijn verhalen boek. Wat genoot ik van zijn verhalen en de tekeningen die hij er bij gemaakt had!

Afzwemmen

Ze mocht! Het was nog even spannend, maar ze mocht tóch afzwemmen voor de vakantie, dus geen bandjes om bij het zwemmen in de vakantie! Het proefzwemmen ging super, maar daarvoor wist ik al wel dat het zou lukken, dus de knuffel van Casper, die ze graag wilde, had ik maar vast besteld.

Wat is ze er blij mee, hij moet overal mee naar toe. Wat was het bijzonder om haar te zien vrijdag. Eén van de kleinsten, maar zo dapper. Het smelten kwam niet van de warmte in het zwembad, maar van dat oprechte kleine meisje met de wimpers tot op haar wangen. Haar blik die steeds even de mijne ving, het kleine duimpje wat af en toe omhoog ging. Trots, oprechte pure trots, vanuit mijn tenen. Dat is er eentje van mij!

Zeitgeist Classic Leo

Op vrijdagavond zag ik in een groep een verloting van de Zeitgeist Classic Leo van Artipoppe, ik besloot een kansje te wagen. Eentje. Nummer 24. Op een aantal van zeventig. Finn zijn geboortedag was al weg, dus ik besloot voor die van Elynn of Thomas te gaan. Die van Thomas was ook al vergeven, het lot besloot. Zondagmorgen werd ik wakker, René sliep nog, ik kon niet slapen. Greep mijn telefoon van het plankje en wilde wat gaan werken. Ergens werd mijn oog getrokken naar messenger. Een bericht. En toen moest ik huilen…..

Heel veel nieuw, heel veel trots en veel blij

Hij is van mij! Een draagzak kan van het lijstje en wat voor ééntje. Precies mijn printje, niet teveel gedoe (volgens de filmpjes op Youtube die ik keek) en met zijde! Twee dingen van mijn lijstje! Ik moest het eerst checken, kon het niet geloven, maar het stond er echt en het filmpje liet echt mijn nummer zien…..

Mommy Make-over

Zaterdag had ik ’s ochtends een afspraak bij de kapper. Ik vind het heerlijk dat je de afspraak online kan maken en dat had ik in de pauze vanaf het werk al geregeld. Het was een ontspannen ochtend, waardoor ik weer lekkerder in mijn vel kwam te zitten.

Heel veel nieuw, heel veel trots en veel blijDat soort dingen heb ik tegenwoordig toch nét iets meer nodig dan anders. Fijn dat je kapster dat aanvoelt. En het was weer een grote verandering!  Bij de kapper kreeg ik een berichtje van de buurvrouw. “Nog een mooie verrassing bij thuiskomst, je schoenen zijn er”. Blij! Bij Sacha mocht ik namelijk nieuwe damesschoenen uitzoeken en daar was ik prima in geslaagd. Met wat hulp van Instagram.

Happy Birthday

Mijn schoonvader werd deze maand zeventig en dat vierde hij zaterdag. Het was een fijne middag. René ging vast heen met de kinderen op de fiets. Ik kwam vanaf de kapper daar naar toe. Finn zat al lekker te poedelen in een mini badje. Thomas genoot van een boekje en Elynn zat tussen de parasols in een ander zwembadje. Knus, gemoedelijk en schattig. Heel veel nieuw, heel veel trots en veel blij

Omdat ik de komende week toch ga vasten, genoot ik met volle teugen van het gebak. Mijn motto; nooit kiezen als het niet hoeft! ’s Avonds bleven we eten en gingen we niet al te laat naar huis. Ondanks de vakantie, houden we zo veel mogelijk ons ritme aan. We gedijen het beste op regelmaat. Het naar huis fietsen met z’n vijven was ontzettend bijzonder. Voor het eerst fietsten de oudsten helemaal zelf.

Nog meer nieuw

Stahsonrust, één van de typische termen in de draagwereld. Ik heb er op zich niet veel last van, ik ben heel blij met mijn stash. Er ontbreekt nog wel iets, of er kriebelt iets.  Er ligt een ringsling die er niet meer zo bij past. Ik wil een doek met zijde toevoegen én ik wil een maat 5. Een draagzak zou ik ook een mooie toevoeging vinden. Zo was er ook de wens voor een doek met bladeren. Zoals altijd ging de voorkeur uit naar monochrome. Pink Nova vond ik alleen een tikje te duur, in verband met mijn vele wensen.

Heel veel nieuw, heel veel trots en veel blij

Ik ben niet naarstig op zoek, maar heb dus wel een wensenlijstje. Zaterdag voor het slapen gaan lag ik met mijn telefoon. Een beetje van dit een beetje van dat. Snel spieken in de draagdoek verkoopgroepen en dan slapen. Tot ik deze zag. Voor een mooi prijsje. Heel veel blij, want hij is van mij.

Zondag was prima. Gewoon. Samen en genieten. Elynn ging er op uit met haar nieuwe fiets. Thomas programmeerde. We deden spelletjes en genoten van elkaar. En het ging zoals het ging en het was goed ♥


Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

1 Reactie

  1. nicole orriens zegt:

    wauw, dat is een flinke metamorfose zeg! Leuk! Je haar is echt heel anders geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.