HEMA baby uitzet 
Ouderschap Shoppen

HEMA baby uitzet 

In het weekoverzicht schreef ik het al, we zijn langzamerhand compleet. We shopten de laatste dingetjes onder anderen nog online bij HEMA. Er moest nog een beetje bij voor de kinderwagen en voor onderweg. Na verloop van tijd zal hij in zijn ledikantje gaan slapen, daar hadden we (behalve de slaapzakjes) nog niks voor. Wat we allemaal bestelden zie je in dit HEMA baby uitzet shoplog!

Ik vind het altijd heel leuk om geïnspireerd te raken door wat anderen shopten en ik inspireer graag, dus hopelijk doe ik jou hier een plezier mee. De kleuren voor de babykamer zijn mint- en zeegroen, grijs, wit, zwart en donkerblauw. Gelukkig verder geen trendkleuren van nu of zo. Voordeel van geïnspireerd raken door de massa, is dat er veel verkrijgbaar is om de kamer voor elkaar te krijgen.

HEMA baby uitzet lijst

Op zich heb je nooit alles van de verschillende uitzetlijstjes nodig. Mocht je voor het eerst ouders worden en je vindt het prettig, gooi dan vooral je mandje vol. Voor Thomas deden wij niet anders. Op de site heb je een hele handige HEMA baby uitzet lijst, waar je zelfs gewoon de dingetjes stuk voor stuk in je winkelwagentje kunt klikken. Ik ben gewoon na gaan denken wat we ongeveer gebruikten bij Pollewop en Muppet.

HEMA baby uitzet

Ik begon bij slapen, ging naar wakker worden en zo naar eten. Op die manier kom je ook een heel eind. Zoals gezegd, wij geven flesvoeding, dus daar moet je voor onderweg nog een aantal dingen voor aanschaffen, ook voor thuis trouwens.

HEMA baby uitzet onderweg

Voor in de luiertas kocht ik een verschoningsmatje. De tas van Burkely die ik via Marington ontving, is niet officieel een luiertas, vandaar. Voor er op zocht ik twee prachtige XXL hyfrofiele doeken uit. Zijn we nu ergens zonder mogelijkheid om te verschonen, krijgt mijn baby altijd en overal schone billen. De voeding kan perfect mee in de voedingstorens. Helaas ga ik daar een aantal van weggooien. Iets met ellendig sticker en plaksel leed. Daar ga ik niet speciaal een middel voor aanschaffen. We halen wel ergens anders een extra toren. Ook een thermosfles voor heet water is ideaal met flesvoeding voor onderweg. Dit formaat is meestal voldoende voor de voedingen tijdens een dagje op stap. Zo kun je altijd onderweg voeden zonder magnetron of wat dan ook. Onderweg of thuis, hydrofielen, monddoekjes en slabbetjes kun je niet genoeg hebben, dus daar gooide ik ook nog een paar van in het mandje.

HEMA baby uitzet slapen

In eerste instantie slapen de kinderen altijd bij ons op de kamer. In de kinderwagenbak. Van het beddengoed voor zowel ledikant als kinderwagen, wil ik in eerste instantie minimaal twee stuks. Eén voor er op, één voor de was. Je hebt met zo’n kleintje toch veel was, dus vaak is alles vrij snel schoon.

HEMA babyuitzet

Voor de kinderwagen hadden we al het één en ander, maar toen ik zag dat HEMA de hoeslakentjes in het mintgroen hadden, moest ik die wel mee bestellen. Voor het ledikantje hadden we nog niets. Dus daarvoor kochten we nog twee moltons om het matrasje te beschermen. De onderleggers hadden we al. Voor erover moesten er nog hoeslakentjes komen, die hadden ze in de perfecte kleur grijs! Slapen doen ze bij ons in een slaapzakje, ideaal, groot fan, dus meer heb je dan niet nodig. Voor beide kinderen hebben we de kruiken niet gebruikt. Eigenlijk wilde ik ze niet aanschaffen. Gelukkig is mijn zusje net bevallen en heeft ze de kruiken niet meer nodig. Ze had er ook wel zakken bij, maar zoals ik al zei: één er om, één in de was, dus ik kocht er nog wel even een setje bij.

HEMA baby uitzet voeden

Flesvoeding wat er met een boertje mee uit komt, na vier maanden het eerste hapje én kwijlen (vooral bij tandjes en de mijne waren vroeg). Er komt wat uit dat kleine snoetje. Slabbetjes kun je niet genoeg hebben. Voor het eten vind ik de gewone slabbetjes prima, maar voor het beetje spuug wat af en toe na een voeding naar buiten komt of het kwijlen, vind ik ze suf. De sjaaltjes vind ik daarvoor veel leuker én ideaal.

HEMA baby uitzet

Monddoekjes en hydrofielen

Hydrofielen gebruiken we door het hele huis. Ze zijn niet alleen ideaal voor het afdrogen, maar we leggen ze ook over de aankleedkussen hoezen, in de box en in het bedje onder het hoofd. De monddoekje liggen ook door het halve huis. Daar heb ik graag een hele voorraad van. Trouwens, heb je ze niet meer nodig, dan zijn het ideale vaat- en theedoeken. Multifunctioneel. De monddoekjes gebruiken we trouwens ook nog elke dag om de monden van de kinderen schoon te maken na het eten. Aangezien ik toch aan het shoppen was én ze de goede kleuren hadden, gooide ik daar ook nog een paar van het winkelwagentje.

Waarschijnlijk heb ik toch weer teveel van alles, maar ik denk dat ik niet veel miskopen heb gedaan dit keer. Eerlijk gezegd kan ik me ook niet echt herinneringen dat ik met Muppet en Pollewop veel van de basis uitzet niet gebruikt heb. Zelfs het neuspeertje waarvan ik dacht dat het onhandig zou zijn en niet nodig, bleek erg behulpzaam bij een snotneus. De navelbandjes hebben we gebruikt voor het afbinden van mijn borsten die last hadden van de borstvoeding die ik niet gaf, dus eigenlijk kwam alles van pas.

Hoe zit dat met jou, heb jij erg veel miskopen gedaan bij je eerste? Wat vond jij echt onmisbaar en vergeet ik misschien dit keer? Laat het me alsjeblieft weten in de reacties ♥

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

1 Reactie

  1. Mijn grootste miskoop waren de navelbandjes want die bleken we helemaal niet nodig te hebben. Ik weet nou nog niet waar die voor dienden.
    Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Wat draag je naar een uitvaart?My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.