Home INSPIRATIE Cadeaus voor een baby

Cadeaus voor een baby

by Marjo
Cadeaus voor een baby

Wanneer je een baby hebt (en helemaal wanneer je ook nog oudere kinderen hebt) ontkom je er niet aan dat je ook voor de baby een verlanglijstje maken moet voor Sinterklaas. Ik vond dat nog niet zo simpel. Dus ik dacht, misschien hebben meer mensen dat probleem. Voor hun eigen baby, of voor de baby van een ander. In dit artikel vind je daarom wat inspiratie. De handgemaakte items zijn waarschijnlijk té last minute cadeaus voor een baby, maar de maker kan natuurlijk altijd benaderd worden om te checken wat er mogelijk is. 

Het Sterrenbeeld Zoekboek is bijvoorbeeld een geweldig gepersonaliseerd cadeau, maar is niet zomaar klaar. Toch is het wel een aanrader. Voor de Kerstdagen ben je misschien wel op tijd, dat scheelt. Wil je hem echt voor Sinterklaas, denk er dan aan om hem wel te bestellen en dan een cadeaubon te maken. De baby mist het toch nog niet en papa en mama hebben nog iets om naar uit te kijken. Heb je een afbeelding nodig om de bon te maken, voel je vrij om (voor persoonlijk gebruik) mijn foto daarvoor te lenen. Hetzelfde geldt ook voor het labeldoekje van het geboortekaartje van Drie Kleine Draakjes, ga ik van uit.

Cadeaus voor een baby

Behalve het Sterrenbeeld Zoekboek en het labeldoekje met speenkoord, zijn er nog heel veel andere cadeaus voor een baby te verzinnen, natuurlijk ook nog veel meer dan ik hier met je deel. Dit artikel is bedoeld om je te inspireren, om ideeën op te doen. Van speelgoed tot stoer en handig, tot praktisch. Voor elk wat wils.

Cadeaus voor een baby

Gisteren mochten de kinderen hun schoen zetten (elke zaterdag tot Pakjesavond en op 5 december) en vanmorgen vond Finn er een Vrolijke Beats Buggie van Fisher Price in. Ik ben Fisher Price fan! Hij ook! Het is tijdloos, praktisch onbreekbaar speelgoed en kan dus van kind op kind doorgegeven worden. In de box hangt de Activiteitenolifant die we gekregen hebben van het PR bureau, waar hij geen genoeg van kan krijgen en ook het speelkleed met muziek is een aanrader, omdat hij ook zonder muziek leuk is (handig voor mama).

Gepersonaliseerde Sinterklaascadeaus

Gepersonaliseerde cadeaus blijven altijd bijzonder. Een mooie blijvende herinnering, of juist een heel praktisch cadeau om er steeds weer bij te pakken met een persoonlijke touch. Heel bijzonder vind ik persoonlijke originele babycadeaus met het geboortekaartje voor een baby. 3 Kleine draakjes maakt bijvoorbeeld dit prachtige speendoekje met geboortekaartje. Het is dus eigenlijk een speendoekje, maar Finn speelt er liever mee in de box, dus het koord knipte ik er af. Deze deed hij namelijk steeds om zijn vingertje en aangezien ik hem toch niet voor de speen gebruikte….. Leek me dit een stukje veiliger.

Cadeaus voor een babyDe kleuren komen qua scherpte en helderheid overeen met de kaart. Het leuke vind ik dat Marcelle de geboortedatum, die niet op de voorkant van het kaartje staat, wel meegenomen heeft op het labeldoekje.

Sterrenbeelden Zoekboek

Met een voorliefde voor boeken, was dit cadeau zeer welkom. Een vrolijk boekje over vriendschap en sterrenbeelden. In het boek gaat Finn (of een ander kindje) op zoek naar vriendschap. Het boek gaat langs alle sterrenbeelden om vervolgens uit te komen bij het echte sterrenbeeld van je kindje. Met vrolijke illustraties, lieve teksten én meer informatie over het sterrenbeeld van je kindje. Het boek is een ook een origineel kraamcadeau, het kindje wordt in het boek afgebeeld als een baby.

Cadeaus voor een baby

Het zoekboek met naam, maakt onder anderen gebruik van tegenstellingen en is daarmee ook leerzaam. Je kunt de illustraties heel mooi gebruiken voor spelletjes. Altijd een geliefd onderdeel hier thuis. Gebruik ze bijvoorbeeld om kleuren te benoemen en herkennen wanneer je kindje wat groter is. Gebruik elke afbeelding voor telspelletjes of om te zien welke dieren ze bijvoorbeeld herkennen. Op de laatste bladzijde komen de sterrenbeelden bij elkaar. Welke sterrenbeelden herkent je kindje nog? Op deze manier is het niet alleen een voorleesboek, maar vormt het ook onderdeel van het dagelijkse spel.

Nog meer met naam

Behalve boeken met naam, zijn accessoires voor de babykamer ook altijd een leuk cadeau voor een baby. Wat dacht van je een geboorteposter met naam, geboortedatum, plaatst en de statistieken.  De posters zijn ook verkrijgbaar met het sterrenbeeld van het kindje en eigenschappen die daarbij horen!

Cadeaus voor een babyDe dieren zijn van Schleich, de kaartjes via Mijnnn! Kamer en Dreumesenzo, het huisje met naam van Naamelijk, de geboorteposter
van Printcandyen het nachtlampje Vos komt van Coolgifts.nl

Het huisje zou het eerste cadeautje zijn wat ik zou kopen, als ik weer eens een cadeautje voor een baby nodig zou hebben. Ik houd van de robuuste uitstraling en de zachtheid die de letters van de naam het houten huisje met naam meegeven. Zo op een plankje op de babykamer komt hij zo mooi tot zijn recht. Als ik Finn de fles geef, kijk ik elke keer nog even vol trots, naar het plankje moois!

Spenenkind

Al onze drie kinderen zijn spenenkinderen. Makkelijker af te leren dan duimen en iets tandvriendelijker naar mijn idee. Alleen die dingen vliegen te pas en te onpas overal heen. De oplossing is dan simpel. Een speenkoord. Ik was al een tijdje op zoek naar een stoer en eenvoudig exemplaar en bij Rauwe Spruiten heb ik hem gevonden. In twee van mijn lievelingskleuren en inmiddels is ook mijn ultieme lievelingskleur (zwart) in de collectie opgenomen. Er komen steeds meer uitvoeringen bij, maar ze blijven allemaal bij de basis: basic stoere speenkoorden voor jongens en meisjes!

Cadeaus voor een baby

Tegenwoordig wordt het elastiek nog beter (en mooier) bevestigd, maar ook deze manier voldoet prima! Finn is er niet enorm voorzichtig mee, maar het elastiek zit nog net zo vast als in het begin én is niet uitgerekt (ook niet onbelangrijk). Het leer blijft mooi! De klemmetjes zitten stevig vast en zijn niet zomaar van kleding of riempje van de Maxi Cosi te trekken. Ze zijn niet alleen handig voor speentjes, maar ook ideaal om het bijtspeeltje van je kleintje dichtbij te houden!

Dit inspiratie artikel kwam natuurlijk voort uit de artikelen die Finn al gekregen heeft. Als het lukt plaats ik binnenkort nog ons wensenlijstje voor hem, zo heb jij ook meteen nog meer inspiratie! Het voordeel is dat je niet hetzelfde hóeft te kopen, maar wel wat ideetjes op doet, voor nu of later  ♥

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.