Kersttraktatie voor het kinderkerstdiner
Feest In de keuken Inspiratie

Kersttraktatie voor het kinderkerstdiner

Lekker simpel, lekker snel, met een onwijs leuk resultaat. Check snel deze kersttraktatie voor het kinderkerstdiner. Tijdens het kerstdiner op school bleven er niet veel over. Dat is ook altijd maar afwachten. Soms neem je iets mee, waarvan je denkt dat de kinderen er op af vliegen en krijg je de schaal vol weer mee naar huis. Als je dan ziet waar wel van gegeten is, vraag je je oprecht af wat je fout hebt gedaan. 

Geïnspireerd door de foto op Instagram van Beebs and Moms maakte ik deze Kerststafjes. Ik zat nog wel even met de presentatie. Eigenlijk wilde ik ze op een schaal leggen. Dan kwam het alleen niet helemaal tot zijn recht dat het stafjes waren. Uiteindelijk vond ik de oplossing bij een hele andere soort verjaardagtraktatie, maar met een basis van een mok met een bol folie en saté prikkers.  Daar kon ik ook wel iets mee. Dus een beetje van mezelf en een beetje van een ander en zie daar! De kerst traktatie voor kinderen bij het diner op school óf thuis! Marshmallow kerstprikkers met een soesje! De mokjes pasten precies op een groot plat bamboebord.

Het Kinderkerstdiner op school 

Gelukkig kan het weer, want wat vond ik dat kerstdiner op school altijd knus en gezellig. Ook leer je de kinderen op een hele andere manier kennen. En voor de kinderen is dat ’s avonds op school zijn heel bijzonder!

Dankzij het klassenouder zijn heb ik al een aantal keer mee mogen helpen met het kerstdiner op school. Het is zo ontzettend leuk om zowel de kinderen als de andere helpende ouders en de juffen in kerstsfeer te zien. Iedereen draagt wel iets “kersterigs”. Van ontzettend leuke foute kersttruien, tot chique overhemden met stropdas tot prachtige glitterjurken met pailletten, strikjes of kant. Geweldig! En dan die blije bekkies als ze al dat eten zien. Prachtig!

Kersttraktatie voor het kinderkerstdiner

Zoek je dus nog een lekkere makkelijke Kerst – traktatie voor het kerstdiner van de kinderen? Haal dan alvast poedersuiker, BBQ- marshmallows, kerstrietjes, roomsoesjes en spikkels in huis    .

Kersttraktatie voor het kinderkerstdinerKerst traktatie voor kinderen met marshmallow en slagroomsoesjesMeer heb je voor deze traktatie niet nodig! Easy Peasy! Zet de ingrediënten op het aanrecht en zet vast twee kopjes klaar. Eentje om het glazuur in te maken en eentje om de sprinkles in te doen.

Voor de presentatie gebruikte ik nog twee kopjes met daarin een prop aluminiumfolie en saté prikkers. Als je die vast klaar zet, kun je daar de Kerst toverstafjes die klaar zijn, vast in zetten. Tip van flip: zorg dat de soesjes ontdooit zijn. Ik haalde de slagroomsoesjes ’s morgens uit de vriezer, zodat ik die middag de stafjes kon maken, voor het diner ’s avonds. 

Werkwijze Kersttraktatie voor het kinderkerstdiner

Maak het glazuur van ongeveer 100 gram poedersuiker en water. Ik doe altijd de suiker in een kommetje en voeg langzaam wat water toe, roer dan en voeg steeds langzaam wat water toe, zodat het een glad (niet te dun) mengsel wordt.

Knip van de rietjes die je nodig hebt aan de onderkant schuin een stukje af, zodat een puntje ontstaat. Doe de sprinkles in het andere kommetje.

Kersttraktatie voor het kinderkerstdiner

Dan is het lopende band werk, wat ik samen met René deed, omdat het snel moest, maar wat prima met je kind samen kan, wanneer je wat meer tijd hebt.

Dip een soesje in het glazuur en strijk af aan de zijkant van het kommetje, dip het soesje daarna in de sprinkles en rijg hem aan het rietje. Prik er daarna twee marshmallows onder. Ik deed ze recht, op de foto van het origineel zag ik later dat ze er overdwars aanzaten, dát leek wel net een tikje leuker!

Schuif het rietje over een satéprikker in het mokje en klaar ben je! Het grappige was dat de sterrenrietjes bij onze HEMA op waren en het daarom deze versie is geworden. De kinderen vonden deze voor het kerstdiner een stuk mooier, zo schattig.

Zoals gezegd, de kinderen genoten van deze Kersttraktatie voor het kinderkerstdiner. Voor een verjaardagtraktatie zou ik wel voor sterren of iets dergelijks gaan als een echt toverstafje ♥

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.