Leren met Squla
Zakelijk

Leren met Squla

In een eerder artikel schreef ik al over het nieuwe kindje van Squla. Leren met Squla zorgt dat kinderen leuk leren. Maar ze bieden nu ook nieuwe interactieve taalspelletjes en luisteroefeningen in vijf ‘vreemde talen’. De spelletjes en oefeningen zijn bedoeld voor kinderen in het basisonderwijs.

Ze krijgen hiermee de kans om in de zomervakantie de taal van hun vakantiebestemming te leren en meteen toe te passen. Leren met Squla gaat natuurlijk veel verder dan alleen vreemde talen leren. Ik kreeg de kans het leren met Squla samen met Thomas uit te proberen. Een tijdje geleden had René de demo’s op de website met Thomas gecheckt en dat beviel beide eigenlijk heel goed! Toen ik deze kans kreeg, heb ik hem dus met beide handen aangegrepen.

Leren met Squla

Ze begonnen toen met de demo van groep drie, maar daar vloog hij doorheen, dus probeerden ze groep 4. Ook dat ging prima. Nu Thomas een jaar lang Squla mag proberen, begonnen we meteen bij groep 4. Op zich klopt dat ook wel, want in het laatste tien minuten gesprek bleek ook dat Thomas (midden groep 3) op midden groep 4 niveau kon lezen.

Testen hoe Leren met Squla met werkt

In eerste instantie was het mijn bedoeling om eerst zelf eens te testen hoe het werkt. Omdat ik niet precies wist wat voor invloed dit op Thomas zijn account zou hebben, heb ik toch maar de gratis demo’s gespeeld. De spelletjes wijzen zich van zelf, de besturing is niet ingewikkeld, ik zou Thomas er, zoals het leek gewoon alleen mee kunnen laten spelen. Dat was het eerste dat we gingen testen. Ik ben gewoon achter hem gaan zitten en heb alleen meegekeken en dat ging prima!

Beginnen met leren

Om te beginnen moest Thomas een avatar kiezen, de keus varieerde van een stoere piraat tot een kikker met één oog, Thomas koos de stoere piraat! Daarna kon hij zijn wachtwoord en nickname veranderen.

Leren met Squla

Dan begint het meteen met de eerste quiz. Er volgt daarmee ook meteen een duidelijk uitleg over Squla. Deze quiz combineert het leren toepassen van leren met Squla én een uitleg over bijvoorbeeld het spelen voor munten. Thomas heeft zelf heel snel door, dat hij af en toe naar beneden moet scrollen om alles te kunnen zien en lezen.

Overal spelen

Squla kan op de telefoon en tablet met app en ook via computer. Alles wordt op één plaats opgeslagen zodat je op alle apparaten kunt spelen en gewoon verder gaan waar je gebleven bent. Als ouder kun je inloggen om de voortgang van je kind te checken én kun je doelen instellen. Het spelen levert je kind ook concreet iets op! Iets tastbaars, dat maakt het extra leuk!

Door munten te verdienen, kan hij bijvoorbeeld kiezen voor een bon van Intertoys, Bruna of Bol.com. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld een etui van Squla te krijgen of een TabZoo tablethoes. Het enige dat lastig zou kunnen zijn is kiezen, dat stimuleert natuurlijk om zoveel muntjes te verdienen dat alle keuzes kunnen. Als ouder kun je berichtjes sturen om te laten weten dat je trots bent op hem. Ook kun je doelen instellen voor een week en in de rapportage terug vinden hoe veel er geoefend is en hoe dat ging.

Aansluiting met school

Wat bleek toen hij speelde? De aansluiting op school zie je al snel terug. Hij kende de vriendjes van tien en honderd al. Af en toe vroeg ik hem uit te leggen hoe hij op een antwoord kwam. Hij kon me haarfijn de uitleg geven én eindigde bijna elke uitleg: ‘dat heb ik op school geleerd’.

Zoals ik al zei; ik heb hem aangemeld in groep 4 terwijl hij nu in groep 3 zit, daar ben ik wel blij om. Na de vakantie gaat hij immers naar groep 4. Nu we het samen hebben gespeeld, vraag ik me af of ik groep 5 had moeten proberen. Dat is iets waar je wel even op moet letten dus. Overleg met juf of meester wanneer je het niet zeker weet. Ik vind Squla namelijk zowel geschikt als ondersteuning voor het ene kind, als uitdaging en verdieping voor het andere kind. Het is ook heel leuk om te zien hoe ver je kind is en waar je hem zelf nog kunt helpen. Wat uniek is op Squla: Nieuwsbegrip, leren programmeren en Cito-modules.

Voor maar € 7,95 per maand speel je onbeperkt Squla! Met meer dan 70.000 quizvragen en games in alle vakken van de basisschool is Squla het meest complete oefenprogramma voor thuis. Op die manier wordt je met spelend leren beter in alle vakken, spaar je voor leuke cadeaus en is het erg leuk leren met Squla ♥

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.