Rikkie de Ooievaar
What's new

Rikkie de Ooievaar

Je verwacht het niet en waarschijnlijk ben ik één van de weinige Nederlanders, die het zomers af en toe te warm vind. Dus soms is het ook met mooi weer, heerlijk om even op de bank te ploffen, je beentjes op tafel te leggen en samen met je kinderen een film te kijken. En het blijft Nederland, deze vakantie hebben we vast wel ergens een dag slecht weer. Hoe handig is het dan dat de film Rikkie de Ooievaar vanaf 17 juli verkrijgbaar is op DVD en On Demand?

In de film vliegt de kleine mus Rikkie zijn ‘familie’ van ooievaars achterna naar Afrika. Zij geloofden niet dat hij de emigratie aan kon en hij moest zich realiseren dat hij een kleine mus is in plaats van een grote ooievaar. Samen met zijn nieuwe vrienden Olga en Kiki gaat hij op een reis vol avontuur en openbaringen. Daarnaast heeft de film een boodschap. Een niet onbelangrijke boodschap, helemaal in deze tijd. De tijd dat er heel veel van kinderen wordt verwacht. Ze steeds vroeger worden gevormd en steeds meer moeten presteren.

Rikkie de Ooievaar winactie

 

Rikkie de Ooievaar

Rikkie is eigenlijk een mus, maar hij is van jongs af aan opgevoed door ooievaars. Zodoende denkt hij dat hij er zelf ook een is. Op een dag hoort hij de waarheid en kort daarna begint zijn familie zonder hem aan de trektocht naar Afrika. Maar Rikkie is eigenwijs: hij reist de anderen achterna, om te bewijzen dat hij toch echt een ooievaar is.

“Kinderen leren dat je vooral jezelf moet zijn en die boodschap weet de film op een geslaagde niet te belerende wijze over te brengen.” – Cinemagazine

Onderweg sluit hij vriendschap met Olga, een nogal groot dwerguiltje, en Kiki, een vrolijke parkiet met hoogtevrees. Samen reizen de drie verder naar het zuiden. Onderweg krijgen ze te maken met boze vleermuizen, elektronische postduiven, maffiakraaien en een dodelijke honingdas. De vraag is wanneer Rikkie eindelijk zal inzien dat hij geen piepklein ooievaartje is maar een machtige mus…

Multi-talent Matheu Hinzen heeft de stem van Rikkie ingesproken. Georgina Verbaan is de te grote dwerguil Olga en Patrick Martens is de disco dansende parkiet Kiki. De film draait momenteel nog steeds door heel Nederland in de bioscoop!

Winnen >> Wil je een DVD van Rikkie de Ooievaar winnen? Check de Facebookpagina van Mar-JoYa.nl want we mogen er twee weggeven!

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

2 Reacties

  1. Claudia Diependaal zegt:

    Wauw leuk zeg. Daar zeggen we geen nee tegen! Het lijkt mij een hele leuke film!

  2. Marian B zegt:

    Altijd leuk om achter de hand te hebben voor in de vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.