tips voor het maken van de foto voor het geboortekaartje
Inspiratie Ouderschap

Tips voor het maken van foto’s voor het geboortekaartje

Een geboortekaartje is een van de eerste manieren waarop je jouw pasgeboren kind aan de wereld presenteert, en daarom is het belangrijk om er zorgvuldig over na te denken welke foto’s je wilt gebruiken. Het kiezen van de juiste foto’s kan een grote uitdaging zijn, vooral omdat baby’s zo klein en onvoorspelbaar zijn. Tips voor het maken van foto’s voor het geboortekaartje zijn dan vast welkom!

Een van de belangrijkste dingen om te overwegen bij het maken van foto’s voor een geboortekaartje is het moment waarop je de foto maakt. Het is het beste om te wachten tot je baby ontspannen en rustig is, zoals wanneer hij of zij slaapt of net wakker is. Dit zorgt ervoor dat de foto’s er natuurlijker uitzien en dat de focus op de baby zelf ligt. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het maken van de perfecte foto’s voor je geboortekaartje.

Zelf foto’s maken voor het geboortekaartje van je baby

Kies een goed moment 

Het belangrijkste bij het maken van foto’s voor een geboortekaartje is dat je kiest voor een moment waarop je baby er het meest ontspannen en lief uitziet. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer je baby slaapt of net wakker is. Probeer ook te voorkomen dat je baby hongerig of moe is, omdat dit kan leiden tot geïrriteerdheid en tranen.

Gebruik natuurlijk licht 

Natuurlijk licht zorgt voor de meest natuurlijke en warme uitstraling op foto’s. Probeer daarom zo veel mogelijk gebruik te maken van het licht dat binnenkomt door ramen of open deuren. Een flitser wordt vaak niet gebruikt omdat dit het kindje kan laten schikken. Natuurlijk kan je wel een extra paar lampen plaatsen met zacht licht wanneer je niet voldoende natuurlijk licht tot je beschikking hebt.

Maak gebruik van een eenvoudige achtergrond 

Een eenvoudige achtergrond, zoals een witte muur of een groene plant, zorgt ervoor dat de aandacht op je baby gericht blijft. Dit maakt de foto’s rustiger en eenvoudiger, waardoor de focus op de baby zelf ligt. Wanneer je gebruik maakt van een kleiner diafragma zoals bijvoorbeeld f2/8 zal je ook zien dat de achtergrond wazig wordt en er meer aandacht naar jouw kleine boef gaat.

Experimenteer met verschillende perspectieven 

Probeer verschillende perspectieven te gebruiken voor je foto’s, zoals een close-up van je baby’s gezicht of een shot van je baby in zijn of haar geheel. Dit zorgt voor afwisseling en geeft je meerdere opties om uit te kiezen voor je geboortekaartje.

Maak gebruik van accessoires 

Er zijn veel verschillende accessoires die je kunt gebruiken bij een newborn fotoshoot voor het maken van foto’s voor een geboortekaartje zoals een hoedje of een sjaaltje. Dit kunnen leuke toevoegingen zijn aan de foto’s en het geeft ze een persoonlijke touch. 

newborn fotoshoot geboortekaartje

Hier zijn enkele voorbeelden voor leuke accessoires die je kunt gebruiken:

Hoedjes: Hoedjes zijn een populaire accessoire voor pasgeboren baby’s. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende stijlen, van eenvoudig tot meer opvallend, en kunnen een leuke toevoeging zijn aan een foto.

Sjaaltjes: Sjaaltjes kunnen worden gebruikt om de kleding van een baby aan te vullen of om de focus op het gezicht van de baby te leggen. Er zijn veel verschillende soorten sjaaltjes verkrijgbaar, van eenvoudige witte doeken tot kleurrijke sjaaltjes met prints.

Props: Props zijn objecten die worden gebruikt om de foto’s interessanter te maken. Dit kan bijvoorbeeld een knuffel of een kleine bloempot zijn.

Maak gebruik van een statief 

Het gebruik van een statief kan ervoor zorgen dat je foto’s niet wazig worden, vooral als je een close-up maakt of een foto in een donkere omgeving. Een statief geeft je ook de vrijheid om de camera op een afstand te plaatsen, zodat je jezelf kunt opnemen met je baby in de foto.

Maak gebruik van een professionele fotograaf

Als je geen ervaring hebt met fotografie, of als je gewoon niet zeker bent of je foto’s goed genoeg zijn, kun je overwegen om een professionele fotograaf in te huren om de foto’s te maken. Een professionele fotograaf heeft de juiste kennis en ervaring om prachtige foto’s van je baby te maken, die perfect zullen zijn voor het geboortekaartje.

Tot slot

Het maken van foto’s voor een geboortekaartje is een belangrijk onderdeel van het welkom heten van een nieuw lid in je gezin. Door een goed moment te kiezen, natuurlijk licht te gebruiken, een eenvoudige achtergrond te hebben, verschillende perspectieven te proberen, accessoires te gebruiken, een statief te gebruiken en een professionele fotograaf in te huren, kun je prachtige foto’s maken die perfect zullen zijn voor je geboortekaartje.

Ik hoop dat ik je enkele leuke ideeën heb kunnen geven voor jouw aankomende fotoshoot. Mijn naam is Kasia (Kasia’s fotogalerie) en ik ben een fotografe gespecialiseerd in de newborn fotoshoot en portretfotografie. In mijn vrije tijd trek ik er graag op uit en neem ik foto’s van de natuur, daarnaast schrijf ik graag blogs om mensen te inspireren.

 

 

Reacties

reacties

Gastauteur

Sommige artikelen worden niet door mijzelf geschreven en ook niet door een vaste gastblogger. Het zijn bijvoorbeeld eenmalige gastblogs van collega bloggers of reviews die een lid van mijn team voor me geschreven heeft.

Soms zijn het verhalen van mensen die graag hun ervaringen willen delen. Om een stukje herkenbaarheid te brengen, een hart onder de riem te steken of een hart onder de riem te krijgen ♥

Wil jij zelf ook een persoonlijk verhaal delen, voel je welkom om me te mailen! Ik kijk uit naar jouw verhaal!

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.