Challenges

Boodschappen TAG

Boodschappen tag

Aangezien ik altijd in ben voor een leuke TAG en ik door mijn voorraad concepten heen was, ben ik weer op zoek gegaan naar een nieuwe tag. Op het blog van Supermoms.nl kwam ik de Boodschappen TAG tegen.

Omdat mijn man de weekboodschappen doet, was ik benieuwd of ik de vragen een beetje kon beantwoorden. Ik moet zeggen dat het me aardig af ging en ik hoop natuurlijk dat jij het leuk vindt om mijn antwoorden te lezen. De laatste typische supermarktkassière vraag heb ik er nog bij aangeplakt trouwens.

In alle eerlijkheid moet ik zeggen dat mijn man ook niet echt meer de weekboodschappen doet. Sinds een aantal weken maken we gebruik van het Jumbo Pick Up Point en dat bevalt ontzettend goed, maar daarover later meer. Hierbij eerst de antwoorden op de Boodschappen TAG.

Waar doe je boodschappen?

Zoals ik zei; mijn man doet de weekboodschappen bij Jumbo. Aangezien ik vlakbij een Jumbo werk, haal ik daar in mijn pauze vaak de lunch en soms haal ik dan ook wat dingetjes die we nog vergeten zijn of verser nodig hebben dan het afhalen op donderdag. We wonen vlakbij een Coop Supermarkt, dus op de dagen dat ik niet werk, haal ik daar de laatste dingetjes.

Doe je altijd boodschappen in dezelfde vestiging?

Kan niet anders, de Jumbo en Coop hebben in mijn prachtige durp elk maar één vestiging. Dan krijg je dat.

Wanneer doe je boodschappen?

Zoals ik al aangaf in mijn lunchpauze. Heel soms wip ik vanaf het werk nog even binnen wanneer ik wat vergeten ben. Voor de vakantie ook nog wel eens op de dagen dat ik vrij was. Dan voor iets lekkers tijdens de lunch of om er samen even uit te zijn. Gingen we wandelen, kregen we zomaar zin in poffertjes.

Hoe vaak doe je boodschappen?

Dat wisselt dus enorm. Vast gegeven is dat we 1x weekboodschappen halen dan ligt het aan de versproducten, wat we vergeten zijn of aan mijn wel of niet meenemen van de lunch hoe vaak ik verder ga.

Als je in de winkel kunt scannen, doe je dit?

Ik vergeet dat dus altijd! Loop ik naar de kassa, sta ik in de rij, zie een lege zelfscankassa en denk: ‘sufferd’! Happens everytime!

Kies je voor het A merk of het huismerk?

Dat ligt er aan. Ik vind bijvoorbeeld eigen merk pindakaas en leverpastei vies. Dus dat altijd A-merk. Verder veel dingen eigen merk. Wanneer ze nog een goedkopere versie van het huismerk hebben (zoals bij coop bijvoorbeeld Markant en Oké) neem ik gerust de goedkoopste mee, máár dat valt nog wel eens tegen, dus dan snel weer naar huismerk en niet budgetmerk.

Gaan de kinderen mee boodschappen doen?

Liever niet. Behalve als ze bij de Jumbo achter dat speelding kunnen óf het niet anders kan of als het dus op mijn vrije dag is. Dan gaat het eigenlijk altijd wel goed. Is het speelding bezet? Drama. Op mijn vrije dag is het bijna elke keer wel gezellig, dus dat is geen probleem. Muppet is nog wel relaxt qua dingen willen en zeuren trouwens, maar die is er vrij snel gewoon klaar mee. Pollewop wil alles hebben. Dat is nog wel een dingetje. Ze zeurt niet echt, maar moet bij alles gewoon zeggen dat ze die ook wel heel lekker, leuk of schattig vind en ook wel wil.

Als de kinderen mee gaan, mogen ze dan iets kiezen?

Ja! Niet altijd en echt alleen omdat het leuk is, ik koop ze heus, echt, heus noooooooit om. Nou ja, heel soms wel. Meestal is het juist wanneer ze zonder gedoe meegegaan zijn dat ze voor we naar de kassa gaan iets mee mogen. Of omdat ze lief doen en ik maar drie keer ‘nee’ heb hoeven zeggen. Of omdat ze nog niet 1x gevraagd hebben en ik als verrassing meteen de eerste keer ‘ja’ WIL zeggen > die bekkies dan, onbetaalbaar!

Gebruik je een boodschappenlijstje?

Nee. Vergeet ik meestal of ik hoef maar één of twee dingetjes. Als ik ineens toch voor een hele avondmaaltijd eten nodig heb, dan bepaal ik in de winkel wel wat we eten of wat ik nodig heb.

Spaart u zegeltjes of airmiles en/of heeft u een bonuskaart?

We hebben een bonuskaart, maar komen niet vaak meer bij Albert Heijn. De beide AH’s zitten in het volgende dorp, dus dit is gewoon makkelijker. Zegeltjes spaar ik alleen bij echt leuke acties, maar vergeet er daarna wel vaak iets mee te doen. Best jammer. Spaarzegeltjes waar je voor betaald en zo spaart, hebben we nooit gedaan.

Wat is jouw favoriete buurtsuper en doe je graag boodschappen of is het een noodzakelijk kwaad? 

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

2 Reacties

  1. Wat leuk dat je onze tag heb ingevuld!
    Volgens mij hebben ze nu bij ons ook een pickup point, dat moet ik misschien ook maar eens proberen 😀
    Martine onlangs geplaatst…Mijn zoon de superheldMy Profile

  2. Yvonne zegt:

    Wij doen altijd boodschappen bij de Jumbo en maken dankbaar gebruik van het gemak van online boodschappen doen en ophalen bij het Pick-up Point. Ik mag heel graag winkelen maar boodschappen vind ik echt niet leuk. Dus ik ben weer blij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.