In de keuken

Recept simpele eiersalade

recept simpele eiersalade

Een tijdje terug gaf Muppet zijn kinderfeestje. Voor één van de spelletjes zouden we gekookte eieren nodig hebben. Het hele spel is uiteindelijk niet gespeeld en daar zat ik dan. Zes eieren en no where to go voor ze. Of toch wel! Er waren nog bolletjes over én de rest at iets waar ik niet heel gek op ben. Goed excuus om de eieren te verwerken tot een simpele eiersalade dacht ik! Alleen, was er maar één vraag; had ik er de spulletjes wel voor in huis? Op het blog deelde ik al eerder een recept voor een simpele eiersalade, maar helaas had ik nu geen spekjes om uit te bakken in huis.

Met een beetje struinen door de kastjes kom ik meestal wel ergens en zo ook dit keer. Wanneer ik kook, dan proef ik meestal met mijn neus. Klinkt gek, ik weet het. Wat lekker ruikt bij de smaak die ik in mijn hoofd heb van wat ik ga maken, dat werkt vaak heel goed samen. Dus koelkast open, kruidenkastje checken, voorraadkast bij langs en op hoop van zegen.

Wat ik gebruikt heb?

  • 4 eetlepels mayonaise
  • 6 eieren
  • 4 augurken
  • 1/2 ui
  • paprikapoeder
  • peper & zout
  • basilicum (bij voorkeur vers natuurlijk)
  • worchestersaus ( 3 eetlepels)
  • kerriepoeder

Wat ging er niet goed?

Hij was best heel erg lekker, maar waar je op moet letten is dat hij niet te fijn wordt. Dat had ik wel gedaan en daardoor viel hij ietsjes tegen. Dat is dus wel een aandachtspuntje.

Wat moet je wel doen?

Zoals beloofd, het is een simpel recept. Hoe maak je een salade? Door de ingrediënten fijn te maken en te vermengen. Dus snij alles ingrediënten of doe ze in een foodprocessor. Bij die laatste moet je dus even opletten dat je niet overenthousiast bent en gooi niet alles er in, bewaar wat fijngesneden ui, ei en augurk, die kun je dan later toevoegen wanneer het toch iets te fijn is geworden.

Op de één of andere manier vind ik de combinatie van tomatensoep, geroosterd brood én eiersalade echt briljant, dus bij voorkeur zou ik het zo serveren. Heb je het écht net als ik te fijn gemaakt en is er geen oplossing meer? Kook nog en paar extra eieren, voeg hier van het eigeel toe zonder te pureren en maak er gevulde eieren van!

♥MJ

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.