Rotklusjes van het ouderschap
Challenges

Rotklusjes van het ouderschap

Het was even geleden, maar ik heb besloten in het nieuwe jaar ook weer een aantal tags in te vullen. Ik trapte af met de Wie is de Mol tag, logisch, want dat is net als dit jaar, ook pas weer begonnen. Door Emmy werd ik, op haar blog Webkonijn, getagd in deze Rotklusjes van het ouderschap tag, haar antwoorden staan helaas niet meer online, gelukkig zijn er nog een aantal collega’s die de tag ingevuld hebben, zoals Nadia.

Van spuitpoep tot projectielspuug en snotneuzen wegvegen met je blote handen. Wanneer je kinderen hebt, hoor je jezelf dingen zeg en zie je jezelf dingen doen die je nooit had verwacht. De rotklusjes van het ouderschap-tag is bedacht Charlotte van Aukjes wereld en heeft acht vragen. Vind ik de rotklusjes echt zo rot, wie staat er op en wie regelt de oppas? Ik geef je vandaag een kijkje in onze ouderschapskeuken.

Rotklusjes van het ouderschap

All it takes is a little glitter, sparkle and fairy dust. Maar ouder zijn is niet altijd strikjes, regenbogen en cupcakes. Acht vragen, acht rotklusjes. Doe ik ze zelf of ben ik een verwend nest en worden veel klusjes me uit handen genomen? En ach, je krijgt er zoveel voor terug.

Hoe vaak knip je de nagels van je kind?

Niet. Helemaal nooit. Dat doet mijn man al vanaf de geboorte van Thomas, ik ben veel te bang dat ik in die lieve kleine vingertjes knip. Soms doen we het met z’n tweeën. Finn wurmt zo dat ik het één in bedwang houd en René het andere knipt.

En de teennagels?

Idem dito. In principe denkt hij er om, maar zie ik haakjes of is het nodig, dan roep ik hem er bij. Vaak gaat het praktisch

Hoe vaak verschoon je het bed van je kind?

Elke twee weken probeer we in ieder geval, soms iets vaker indien nodig.

Hoe vaak maak je de oren van je kind schoon?

Bij de groten eigenlijk nooit, ze moeten zelf hun oren mee wassen, de kleine haal ik bij het wassen altijd het washandje ook door zijn oortjes. Alleen wanneer ik echt een klontje smeer zie zitten of zo, dan piel ik die er uit.

Wie verschoont de vieze luiers (of mag op de wc de vieze billen poetsen)?

Allebei, net zoals het uitkomt. De oudsten doen het veel al zelf, dat moeten ze op school ook. Bij Finn gaat het zoals gaat. Wie is er thuis en wie niet. Is er iemand druk met de oudsten, dan doet de ander de jongste. Compleet logisch.

Wie staat er ’s nachts op als je kind wakker wordt?

René. Of ik lig in coma, of ik ben doof, maar negen van de tien keer hoor ik ze niet. Loeder! Als Finn zich echt meldt voor de fles gaan we samen. Hij regelt fles en schone luier, ik geef de fles en blijf nog even met hem zitten tot ik hem in bed kan leggen en ga dan weer slapen.

En wie mag er naar het consultatiebureau om de inentingen te halen?

Omdat het bij ons meestal op donderdag en vrijdag is en ik die dag werk, gaat dat ook op mijn man’s ’te doen’- lijstje. Ik zei het al:

Doe ik ze zelf of ben ik een verwend nest en worden veel klusjes me uit handen genomen?

Er wordt me veel uit handen genomen. Vaak praktisch, maar toch, iemand die er altijd voor me is en een oervader, daar ben ik heel trots op, en dankbaar voor.

Als jullie een avond uitgaan, wie regelt de oppas?

Qua oppas zijn het vaak de ouders en (ook weer zo gegroeid), hij doet de zijne, ik doe de mijne. Vaak snel even een app. Dan kunnen ze er eerst even over nadenken. Het zijn er wel twee of drie tegelijk natuurlijk. Daar moet je mensen niet rauw mee op hun dak vallen.

En dan hebben we het in deze tag dus nog niet eens over wie de driftbuien opvangt, hoe je op één lijn blijft zitten in de opvoeding (ook een k#tklus af en toe) en over het haar vasthouden bij het overgeven. Wat had jij nooit verwacht dat je ooit zou doen en nu als ouder wel doet ♥Afbeelding ouders via Shutterstock

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.