Home TRAVEL | UITJES SEA LIFE Oberhausen

SEA LIFE Oberhausen

by Marjo
Sealife Oberhausen

We mochten ons bezoek aan Lego Discovery Centre Oberhausen combineren met een bezoek aan SEA LIFE Oberhausen. Doordat beide niet heel groot zijn, is het prima te combineren op één dag. Ben je langer in de indoor Lego speeltuin, dan kun je SEA LIFE Oberhausen ook goed samen doen met een middagje shoppen in CentrO. 

Of SEA LIFE Oberhausen een kleinere versie van Sealife is of niet, dat weet ik eigenlijk niet, maar feit is dat het niet heel groot is. Wat wel heel leuk is, is dat het ontzettend mooi gemaakt is. Je hebt het gevoel alsof je omgeven bent door vissen. Je loopt er onder door, het is om je heen, alsof je in een onderwater wereld bent! Er zijn veel verschillende zee- en oceaanbewoners te vinden.

SEA LIFE Oberhausen

Bij binnenkomst mogen de kinderen meteen op foto met een piraat. Dát willen ze wel! Als later blijkt dat de foto €15,- kost, besluiten we om hem niet mee te nemen Elynn was zo slim om nog even alleen te gaan, waardoor papa een hele mooie foto zelf kon maken. Vanaf de kassa loop je door naar een grote deur die automatisch open gaat en dan gaat er een zeewereld voor je open!

Er staat bij de verschillende aquariums welke dieren je er in kunt vinden, met informatie over het betreffende dier. Soms was het een hele speurtocht. Leuk om om de beestjes uit het boek van Gijs Lawaai, waar ik eerder over schreef te spotten. De meest prachtige kleuren komen je tegemoet en de meest bijzondere vissen.

SEA LIFE Oberhausen

Zwangere zeepaardjes

Het liefst wilde ik zeepaardjes zien tijdens ons bezoek. Het duurde even (ik moest twee keer teruglopen om te kijken of het zicht al vrij was, iets met oude mensen en alle tijd), maar dan heb je ook iets. In Sealife fokken ze veel van hun dieren zelf. Ook de zeepaardjes! Wat prachtig om te zien, die zwangere zeepaardbuikjes! Wist je trouwens dat bij de zeepaardjes de mannen zwanger zijn? Er zijn wel meer diersoorten, ook vissen, waarbij de man de jongen verzorgt, maar bij een zeepaardje vindt zelfs de bevruchting in het mannetje plaats.

Snel uitgekeken

De kinderen waren wel snel op de verschillende aquariums uitgekeken, vandaar, in combinatie met de grootte van SEA LIFE Oberhausen, dat we er snel doorheen waren. Niet dat het ze niet interesseerde, maar als de beestjes gevonden waren, of een vis al eerder gezien was, was het klaar. Gelukkig kwamen we nog ergens een spel tegen én mochten ze ook voelen. Er is een speciaal hoekje, met kleine bassins, waar haaien- en roggeneieren liggen en zeeanemoontjes en egels groeien. Wel even vragen wat je zomaar aan mag raken. Er is er eentje een beetje giftig. Dat geeft niet, maar is wel handig om te weten. Je moet na het aanraken niet aan je gezicht zitten en goed je handen wassen. Die mogelijkheid is er gelukkig, maar Thomas schrok wel even.

Helemaal aan het eind zijn ze nog aan het verbouwen, daar wordt een hele schildpaddenwereld gebouwd, er stonden wel alvast wat schildpadden eieren klaar. Muppet en Pollewop maakten er meteen een nestje voor zichzelf van!

Al met al is SEA LIFE Oberhausen zeker een bezoekje waard. Ik zou het alleen wel combineren met een bezoek aan het Lego Discovery Centre óf een middagje shoppen in CentrO. In het Lego Discovery Centre kun je wel zo een dag volmaken, waardoor je misschien toch niet genoeg tijd hebt voor SEA LIFE Oberhausen ♥

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.