Home LEZEN Siem Subliem en het ei van Jannes

Siem Subliem en het ei van Jannes

by Marjo
Siem Subliem en het ei van Jannes

Zoals je in het artikel over Dummie de Mummie acht al kon lezen, schrijft Tosca Menten boeken om hardop om te lachen. Siem Subliem en het ei van Jannes  is het hilarisch eerste verhaal over Landgoed Pierewaai. Ondanks dat we nog midden in Dummie de Mummie en de smaragd van de Nijl zitten, kan ik ook bijna niet wachten op deze nieuwe serie. 

Tosca Menten schrijft op een manier die kinderen, maar ook volwassenen aanspreekt. Gisteren heb ik bijvoorbeeld weer een heel hoofdstuk voor gelezen, gewoon omdat ik zelf heel benieuwd was hoe het verder zou gaan. Ondanks dat Dummie de Mummie voor kinderen vanaf acht jaar is, kan Muppet prima volgen waar het over gaat. Ook kan hij de humor prima volgen. Sommige woorden vindt hij lastig, maar dat weet ik. Op het moment dat ik het merk, dan vraagt hij zelf al, of zorg ik dat ik het uit kan leggen of bijvoorbeeld voorbeelden kan benoemen, zodat wel duidelijk is wat er bedoeld wordt. Gelukkig heeft hij een grote woordenschat en passen dit soort boeken hem wat dat betreft prima, qua uitdaging en voorlezen.

Siem Subliem en het ei van Jannes

Siem wordt later directeur. Dat weten zijn vader en moeder zeker. Ze zijn eigenaar van de beroemde parfumfabriek Hemelse Neuzen en Siem zal de fabriek later erven. Maar de natuur lijkt een foutje te hebben gemaakt. Terwijl zijn vader en moeder grizzlybeerneuzen hebben, ruikt Siem nog minder dan de neus van zijn schoen. En hij vindt de struisvogels van de buren op Landgoed Pierewaai trouwens veel leuker.

Als de Pierewaaien Siem vertellen dat hij later struisvogeldirecteur mag worden, is Siem dolgelukkig en lijkt zijn toekomst gered. Maar dan krijgt de struisvogelfarm bezoek van drie ruimtepakken en vanaf dat moment slaat het ongeluk toe. Siem en zijn struisvogeltje Struis raken diep in de problemen.

OVER DE AUTEUR

Inmiddels zijn er bijna twintig boeken van Tosca Menten verschenen. Haar boeken zijn in principe bedoeld voor kinderen van alle leeftijden van de basisschool, maar ze zijn ook voor volwassenen leuk om (voor) te lezen. Fantasie (je kunt het zo gek niet verzinnen) en humor (op iedere bladzijde een lach) zijn Tosca’s belangrijkste wapens.

Ze is een rasechte verhalenverteller en staat bekend als de grappigste kinderboekenschrijver van Nederland. Haar Roald Dahl-achtige humor, scherpe observaties en ongebreidelde fantasie laten kinderen van alle leeftijden genieten. Talloze fans verslinden haar boeken, en haar serie over Dummie de mummie is verfilmd en wereldwijd vertaald. Ook de verhalen De wraak van Knor en Dirkje Bakkes, brandnetelspecialist gaan naar het witte doek. www.toscamenten.nl

Siem Subliem en het ei van Jannes | Tosca Menten, met illustraties van Katrien Holland | verkrijgbaar vanaf 29 november 2016 | gebonden, 192 pagina’s | ISBN 9789000351688 | Prijs € 14,99 |  ISBN e-book 9789000351695 | Prijs e-book € 9,99 | onder anderen verkrijgbaar via Bol.com

Reacties

reacties

Gerelateerd

Leave a Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.