Strong Babies online Kerstballenactie
What's new

Strong Babies online Kerstballenactie

Kerst ziet er dit jaar voor een ieder van ons heel anders uit. We zoeken op andere manieren gebondenheid en verbinding. Om het grootste geboortefeest van het jaar met elkaar te vieren tuigen we dit jaar de kerstboom op! Dit kan eenvoudig  met de kerstballenactie van Strong Babies. Hang via deze pagina een kerstbal in de digitale Strong Babies kerstboom.

Je kiest zelf hoeveel ballen je ophangt en bepaalt je eigen bedrag. Twee vlees gourmetschaaltjes minder en je kunt een leuke donatie doen. Je betaalt gemakkelijk en veilig via iDEAL. Met de opbrengst van deze kersballenactie financiert Strong Babies onderzoek naar vroeggeboorte. Waarom dat belangrijk is? We beseffen ons niet genoeg dat vroeggeboorte doodsoorzaak nummer één is bij baby’s.  Help jij daarom mee? Dan versieren we dit jaar samen de kerstboom en dragen daarmee bij aan belangrijk onderzoek voor de toekomst.

De ambitie van Strong Babies

Dagelijks krijgen gemiddeld 50 (!!)  kersverse ouders te maken met de veel te vroege geboorte van hun zoontje of dochtertje. Besef je eens dat in Nederland dagelijks 2 baby’s overlijden als gevolg van hun vroeggeboorte. Daarnaast houden tien baby’s per dag blijvende gevolgen aan hun vroeggeboorte over. Dit varieert van cognitieve problemen tot een fysieke of geestelijke handicap.

Strong Babies online Kerstballenactie

We realiseren ons vaak niet dat vroeggeboorte hierdoor de grootste doodsoorzaak is onder kinderen in Nederland. Als het bij dreigende vroeggeboorte bijvoorbeeld zou lukken om de zwangerschapsduur met één of twee weken te verlengen, kan niet alleen de kans op sterfte voorkomen worden. Ook de kans op handicaps kan zo worden vermindert. Hetzelfde geldt voor het geboortegewicht. Eén ons extra geboortegewicht maakt de kans op een gezonde start in het leven al veel groter.

Om dat te bereiken is meer kennis nodig. Strong Babies richten ons op een betere opsporing, behandeling en preventie van ziekten voor, tijdens en vlak na de geboorte en van aangeboren afwijkingen.

Daarom investeert Strong Babies in onderzoek. Strong Babies heeft de ambitie om binnen 10 jaar het percentage vroeggeboorte met 30% terugbrengen. Dat betekent duizenden baby’s die de een gezonde start van hun leven mogen ervaren. Met het geld van onder andere deze online Kerstballenactie financiert Strong Babies wetenschappelijk onderzoek in de verloskunde én de neonatologie.

❥ Ben je dus nog op zoek naar een goed doel om te steunen in het kader van de kerstgedachte? Denk dan eens aan de Strong Babies online Kerstballenactie! Veel mommy’s to be zullen je dankbaar zijn!

Reacties

reacties

Marjo

I ♥ my boys and girl, Family, Ice cream, Books, Crochet, Bows, Rainbows, Pink, Angels, Ribbons, Sweet Songs, CupCakes & Pie, Strawberries & Raspberries, New Shoes & New Bags, My Kitchen & Vintage,To laugh & To cry from joy, Beads.

Misschien ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.